Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкаши бране трофеј на Финалном турниру Купа Србије

За викенд (11-12. март), у Новом Пазару, одржаће се завршница 52. националног купа у одбојци за сениоре. Трофеј ће бранити наша екипа, која се у полуфиналу састаје са домаћином турнира.

Црвена звезда је била у лошој серији у последње време, коју је прекинула је у последњем колу регуларног дела сезоне, када је победила Војводину у Новом Саду. Са противником у полуфиналу, црвено-бели су се ове сезоне састали два пута у домаћем шампионату. У Београду, Звезда је након преокрета победила са 3:2, док је у Новом Пазару домаћин остварио убедљиву победу у три сета.

Тренер наше екипе, Драган Кобиљски, изнео је своја очекивања пред полуфинални меч на конференцији за медије уочи Финалног турнира:

„Потпуно смо свесни тежине утакмице која нас чека у полуфиналу. Респектујемо све учеснике, али ако се Куп игра у Новом Пазару, онда је најтежи противник управо Нови Пазар. Наравно, због квалитета играча, али и због атмосфере. Ми путујемо са нашим жељама у Нови Пазар и сигуран сам да ће моји играчи, као што су то чинили целе године, дати све до себе. Мислим да смо потпуно спремни да одиграмо један добар турнир“.

До полуфинала Купа, одбојкаши Црвене звезде стигли су пошто су у осмини финала били бољи од Јединства из Старе Пазове (3:1), а у четврфиналу је наша екипа елиминисала Млади радник (2:3, 3:0). Са друге стране, Нови Пазар је у осмини финала био бољи од Спартака из Суботице (3:2), а у четврфиналу од Спартака из Љига (3:0, 2:3).

Што се тиче историје националног купа, највише трофеја освојила је Војводина – 14, док Црвена звезда има један мање. У прошлогодишњем финалу, у Пожаревцу, Црвена звезда је победила Млади радника са 3:0.

Нема сумње да нас очекује велика борба, и да ће црвено-бели имати тежак задатак да још једном освоје трофеј у Купу Србије. Тренутна форма није охрабрујућа, али Звезда може да преброди кризу, нарочито имајући у виду њен победнички менталитет, који је краси већ неколико година, и на најбољи начин отвори борбу за трофеје.

Обезбеђен је и директан телевизијски пренос (РТС 2), а други полуфинални пар чине екипе Косовске Митровице и Војводине. Финале је заказано за недељу (18h).

Идемо до нове победе!

Финални турнир Купа Србије, полуфинале:

Нови Пазар – Црвена звезда,

Дворана: „Пендик“, Нови Пазар, субота, 11. 03. 2017. године, 18h

Повезане вести

Leave a Comment