Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Небојша Човић: „Превелика су очекивања, а буџет и оквири у којима радимо су прeмали!“

Кошаркаши Црвене звезде мтс у наредном периоду улазе у серију врло важних утакмица у два такмичења: АБА лиги ј.т.д и Евролиги, где су супротно свим очекивањима са почетка сезоне, дошли до позиције да се налазе у групи тимова који би могли да се пласирају у плеј-оф. У регионалном такмичењу АБА лиги, која је означена као приоритетно такмичење за ову сезону, Црвена звезда мтс је осигурала прво место пред плеј-оф који стартује већ за 7 дана.

Пред дуеле против Будућности, Арманија, Олимпијакоса, а пред изузетно захтеван и важан период који очекује црвено-беле огласио се и први човек клуба Небојша Човић.

Пред нама је изузетно важан период са утакмицама у регионалној лиги на првом месту. То такмичење смо означили као наш највећи приоритет. Такмичење у Евролиги, представља надоградњу, али без било каквог оптерећења. Добро смо за сада одрадили овај део посла, а сада следе најважнији мечеви. Зато апелујем на наше навијаче да нам пруже подршку на предстојећим утакмицама Евролиге, а нарочито на полуфиналним утакмицама АБА лиге. Важно је да подсетим, колико је било тешко против Цедевите у Београду у првој утакмици полуфинала АБА лиге прошле сезоне. Зато је важно да добијемо велику подршку на свим предстојећим утакмицама АБА лиге и Евролиге.

У Евролиги, црвено-бели и даље, након пораза у Мадриду, слове за највеће изненађење тог такмичења. Ипак, до плеј-офа је дуг и врло неизвестан пут.

Делимично могу да разумем зашто је направљена еуфорија око наступа нашег тима у Евролиги. Али, морам да замолим све који желе добро нашем клубу… да ту еуфорију изоставе, јер нам неће донети ништа добро! Превелика су очекивања, а буџет и оквири у којима радимо су премали! Зато молим све да нам пружају безрезервну подршку, да буду уз тим сада када је важно и да приче о евентуалним позицијама, некаквим противницима, плеј-офу и чак фајнал фору Евролиге оставе по страни! Показали смо по ко зна који пут да знамо шта радимо, потребна нам је само искрена подршка у сваком смислу. Наша стратегија је већ позната „корак по корак, сигурно ка зацртаном циљу и то полако, реалном брзином, јер све што је пребрзо и еуфорично, на крају испадне кусо и лоше – рекао је председник КК Црвена звезда мтс Небојша Човић.

Екипа Црвене звезде се из Мадрида вратила у суботу у преподневним часовима, већ у понедељак игра се меч последњег 26. кола регуларног дела АБА лиге против Будућности, тим већ у среду путује у Милано где га очекује меч против Арманија, а већ следећег викенда почиње плеј-оф АБА лиге, где ће Црвена звезда мтс имати предност домаћег терена.

Текст на сајту СД

Повезане вести

7 comments

dejo мар 11, 2017 at 15:06

Samo naprijed Covke moju punu podrsku imas kao i svi kosarkasi iz Crvene Zvezde

Reply
Mississauga мар 11, 2017 at 13:36

Gosp. Covicu , sve ste lepo rekli , ali zasto ne kazete i da je 30 razlike ipak sramota za klub koji pretenduje da bude u Top 8. Moze li se bar jednom cuti kritika iz kluba na racun loseg rezultata , pogotovo sto ovo nije bilo prvi put . Kada ide dobro, treba hvaliti ali isto tako i kada nevalja treba kritikovati , jer samo tako mozemo napredovati.

Reply
pera мар 11, 2017 at 14:39

Dobro evo u pravu si da je rezultat u jučerašnjoj utakmici loš. Da li kada si realan postavljaš sebi pitanje da je kriterijum sudjenja bio takav da nijedan NBA tim ovo sinoć ne bi dobio. Igrali smo bez Jovića a samim tim nismo imali onu igru koja je Real dobila u Beogradu dakle nismo igrali adekvatno na Kuzmića koji je ako se sećaš razneo Madridjane u prvom meču. Več posle prvih 10 minuta svi smo videli da u ovoj utakmici mi nismo imali nikakve šanse na dobitak te smo to odradili rutinski bez pompe do kraja. Sada idemo u Milano da dobijemo nadam se sa oporavljenim Jovićem jer kada smo kompletni mi smo drugi tim. To je valjda svima jasno. Bez uzbudjenja i pobede i porazi su deo takmičenja a ja se nadam da ćemo mi do kraja lige dobiti još tri utakmice i sigurno biti u 8. Kome takav rezultat ne bi odgovarao. Na početku sezone smo sanjali ovo što smo dosad ostvarili. Verujmo u ovaj klub ako smo Zvezdaši.

Reply
Djole-Jagodina мар 11, 2017 at 16:58

Ne znam sta ti nije jasno.Budi realan pa kazi da li si ocekivao na pocetku sezone ove rezultate i ove evroligaske pobede.O kojih 30 razlike pricas kad sa budzetom koji imamo ovo je maksimum maksimuma a ti pricas o jednom porazu.Pa sta gubili su i drugi.Covke sad da uzmes i da okrenes kos naopako ja bih ti verovao da to tako treba.Puna podrska

Reply
Србин са Космета мар 12, 2017 at 15:43

Пуна подршка Човићу,играчима и струшном штабу!!!

Reply
Verni do groba.Br.Cg. мар 11, 2017 at 13:22

Samo naprijed i hrabro….PODRSKA IZ ZVEZDINE C.G…..

Reply
Србин са Космета мар 12, 2017 at 15:39

Велики поздрав за све Србе у Црној Гори од ваше браће са Српског Космета!!!

Reply

Leave a Comment