Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Кошаркашице у финалу Купа!

Кошаркашице Црвене звезде пласирале су се у финале Купа Милана Циге Васојевића! Звезда је након велике борбе у полуфиналу савладала Партизан 195, 53-50 (7-8, 8-14, 26-16, 12-12)! Најефикаснија је била Милина Мишељић са 13 поена!

Велика борба у „Спенсу“! Прво полувреме обележиле су чврсте одбране на обе стране и јако мали број поена. Након почетних поена црно-белих, све до истека 4.минута нисмо видели нове поене, а Живадиновић је у последњем нападу донела Партизану предност. Наставиле су серију црно-беле и у другој четвртини, укупно 10-0, дошле до двоцифрене предности, а Црвена звезда прве поене у другој деоници постиже након 6 минута игре. На полувреме се отишло вођством Партизана, 15-22.

Трећа четвртина је била пресудна. Звезда се пробудила и на крилима Милине Мишељић дошла до преокрета. Током целе сезоне Мишељић постиже тројку у право време, тако је и било и када је најпотребније. Црвена звезда је постигла 26 поена у трећем периоду, а 13 су дело Мишељић. Мишељић је постигла два поена након успешних пенала Живадиновић, а затим је тројком довела Звезду на кош минуса, да би капитен Александра Катанић Звезди донела предност након дугог периода. Није задрхтала рука Мишеић, погодила је још једну тројку, а затим је фаулирана у шуту за три поена и била прецизна три пута са линије за слободна бацања. Четвртину је завршила новим поенима након освојене лопте за 41-38 за крај треће четвртине.

У последњих 10 минута обе екипе су се смењивале у вођству. Милена Живадиновић је креирала мини серију црно-белих 5-0, и до 39.минута играло се кош за кош. Онда опет Мишељић прави разлику, овог пута у одбрани, блокада и дефанзивни скок, Мина Ђорђевић максимална са пенала за 51-47. Орозовић је узвратила истом мером, а Мишељић поново блокирала Степановић. Ушли смо у пенал завршницу у којој је Звезда била мирнија, капитен Катанић је била два пута половична, Орозовић је имала идентичан успех. У последњем нападу Видовић је промашила за три поена и продужетке и Звезда је у финалу!

Милина Мишељић 13 поена, свих 13 у трећем периоду, најефикаснија за Звездино финале. Пратила је капитен Александра Катанић, 11 поена 6 скокова и чак 7 освојених лопти. На другој страни, Орозовић најефикаснија са 15 поена, док је Живадиновић постигла 11.

У финалу Црвена звезда чека победника сусрета Радивој Кораћ – Вршац.

ККЖ Црвена звезда: И.Катанић, Прља 6 (4ас 2укл), Богићевић 6, Зукановић, А.Катанић 11 (6ск 3ас 7укл), Ћирић 2, Наумчев 8 (3ск), Бојовић (5ск), Чубра, Ђорђевић 5 (4ск), Јовановић 2 (2ск), Мишељић 13 (4ск 2укл 2блк). Тренер: Драган Вуковић.

Повезане вести

3 comments

Goran мар 12, 2017 at 14:00

Bravo devojke,ako Bog da da se uskoro vratite na staze stare slave i da vladate opet nasim prostorima!

Reply
dejo мар 11, 2017 at 23:27

Cestitam svim odreda kosarkasicama Crvene Zvezde

Reply
Ivan мар 11, 2017 at 19:09

BRAVO DEVOJKE!

Reply

Leave a Comment