Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКлупска дешавањаНајновијеРукомет

Рукометаши стали на корак од победе у Новом Саду, Војводина славила у финишу

Црвена звезда је поражена у дербију 20.кола Суперлиге у Новом Саду од Војводине, 29:27 (13:14). Најефикаснији је био Алекса Кљајић са 8 голова.

Дерби кола је испунио очекивања. Добар рукомет, лепи голови и акције. Имала је Црвена звезда константну предност до самог финиша, чинило се да ће Новосађани да поклекну пред изабраницима Ненада Перуничића, али је искуство домаћих пресудило. Велика борба која нам је донела неизвестан финиш меча, и можда неправедно, али два гола у последњем минуту су одлучили победника.

Војводина је боље отворила утакмицу, и до 10.минута имала три гола предности. Одржавали су Новосађани предност до 18.минута, када је Звезда изједначила, а након периода игре гол за гол, дошла и до предности од два гола, 10:12. Звезди предност након првих 30 минута игре доноси Ћоровић у последњој секунди, 13:14.

Практично од првог до последњег минута другог полувремена Звезда је имала предност. Највише два гола, а у 41.минут Шотић не користи зицер у контри за три гола предности. Војводина је јурила, стизала минус, Звезда поново долазила у вођство преко одличних Дејана и Александра Бабића и Кљајића. Нису имали Новосађани решења за Звездино крило, које је погађало из веома тешких позиција. Налазили су црвено-бели (вечерас бели) начина да тресу мрежу Арсенића. Последњих 10 минута видели смо гол за гол, доста интезиван темпо, а на истеку 59.минута Орбовић погађа за 28:27. Ћоровић греши у додавању у нападу, а коначан резултат поставља Станковић неколико секунди пре сирене за крај.

Алекса Кљајић са 8 голова најефикаснији, 6 је постигао Александар Бабић. Орбовић и Станковић су постигли по 7 голова за Војводину.

Војводина ће имати пет бодова предности у плеј-офу, након тријумфа у дербију. У последња два кола Новосађани неће играти за екипама које су избориле плеј-оф, па су резултатски растерећени. Црвена звезда у наредном колу гостује у Пожаревцу, док у последњем колу у „Шумице“ стиже Слога.

ВОЈВОДИНА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 29:27 (13:14)

Нови Сад, хала: „Слана бара“. Гледалаца: 1.200. Судије: Стојковић (Ниш) и Николић (Лесковац). Седмерци: Војводина, Црвена звезда 4(2). Искључења: Војводина 14 минута, Црвена звезда 10 минута.

ВОЈВОДИНА: Арсенић, Ђукић, Орбовић 7, Попов, Радоњић, Остојић 4, Перовић, Стојановић 1, Јелић, Јовановић 5, Бојанић, Пешић 2, Станковић 7, Давидовић 3, Грозданић, Вучковић 1. Тренер: Божо Рудић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шотић 4, Павловић, Мошић 1, Ћоровић 4, Продановић, Андрејевић, Љубојевић, Љубеновић, Милосављевић, Шћепановић, Златановић, Палевић, Матичић 1 (1), Д. Бабић 3, Кљајић 8, А. Бабић 6 (1). Тренер: Ненад Перуничић

Повезане вести

Leave a Comment