Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Звезда пред Будућност поново има кадровских проблема, Радоњић: „Одиграћемо најбоље што можемо!“

Кошаркаши Црвене звезде мтс окончаће у понедељак од 21 час лигашки део АБА лиге. У дворани “Александар Николић“ гостује подгоричка Будућност, а из табора црвено-белих су јасни да је у дербију 26. кола циљ победа.

Кошаркаши Црвене звезде мтс завршавају регуларни део сезоне у АБА лиги, дерби утакмицом, последњег, 26. кола регионалног такмичења против екипе Будућности ВОЛИ.

Црвено-бели су већ осигурали прво место пред плеј оф који стартује следеће недеље, а утакмица против подгоричког тима представља прилику да београдска публика још једном поздрави екипу Црвене звезде мтс која ове сезоне бележи одличне резултате, и пружи им подршку пред врло важан период у коме ће наш тим одиграти утакмице у завршници АБА и регуларног дела Евролиге.

Меч који се игра у понедељак од 21 сат, такође може да буде и увертира у плеј оф серију, јер би у случају победе актуелног шампиона регионалне и КЛС лиге, у полуфиналу играли управо Црвена звезда мтс и Будућност. Ипак, тренер црвено-белих Дејан Радоњић пред овај меч каже:

Екипа Будућности је направила екипу за висок пласман, ту је пуно добрих младих играча, уз један озбиљан број искусних и врло квалитетних. Они могу да добију свакога, а са друге стране, пред овај меч нереална су поређења са првом утакмицом у Подгорици, тада је нови тренер тек стигао… Ми пред овај меч имамо наше жеље и приоритете: под један, да победимо, друго, да исправимо елементе како би био задовољан игром. Што се нас тиче, наше позиције су јасне…

И пред овај меч црвно-бели имају доста кадровских проблема.

Немања Дангубић је у процесу враћања на позицију и место на коме је био пре повреде, а то није лако, Лука Митровић је осетио бол у Мадриду, нисам желео ништа да ризикујем, ситуација је сада много боља, док је са Стефаном Јовићем морамо да размишљамо систематично, тренинг по тренинг… Сви остали су здрави и спремни за ову утакмицу.

На питање и констатацију новинара „да би победа поново донела екипу у Будућности у полуфиналу, а пораз вечите дербије“ тренер Црвене звезде мтс је имао врло јасан одговор:

И поред чињенице да смо и прво место обезбедили много раније, одиграћемо најбоље што можемо у овом тренутку. Наш циљ није финале АБА лиге, већ смо као приоритет на старту сезоне, навели да желимо да освојимо ово такмичење!

Бранко Лазић:

Пред нама је врло тешка утакмица, дерби 26.кола АБА лиге. Екипа Будућности је састављена и представља спој искусних страних и играча који добро познају АБА лигу, али имају и неколико младих, вро талентованих играча. Желимо да одиграмо добро, да забележимо нову победу, и у доброј атмосфери дочекамо важан период у Евролиги, и првенствено АБА лиги која нам је приоритет за ову сезону.

Продаја карата за утакмицу Црвена звезда мтс – Будућност ВОЛИ почела је у недељу по стандарним ценама у свим пословницама Евентима и на благајни дворане „Александар Николић“ на дан утакмице.

Меч Црвена звезда мтс – Будућност ВОЛИ директно ће преносити ТВ Аренаспорт.

Текст на сајту СД

Повезане вести

3 comments

Србин са Космета мар 13, 2017 at 15:33

нама је свеједно против кога ћемо да играмо,мада бих лично волео да играмо против партизана

Reply
Verni do groba.Br.Cg. мар 13, 2017 at 23:01

…..zasto bi izgubili kad mozemo da dobijemo i dobili smo…izgubimo zbog partizana pa onda stara pljuvacina….dobismo buducnost….idemo na njih…posteno i hrabro….NAPRED SAMPIONI…

Reply
Србин са Космета мар 13, 2017 at 23:08

Наравно ,да нисам мислио да намерно изгубимо,него поштедети играче трошења,сачувати од повреда,дати шансу млађим играчима да играју,а онда свим силама,као у Евролиги,покидати

Reply

Leave a Comment