Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатКлупска дешавањаНајновијеФудбал

ПОБЕДА! Звезди припала голеада на Бановом брду!

Фудбалери Црвене звезде у одличној утакмици и правој голеади на Бановом брду савладали Чукарички 4:3 (2:1)! Двоструки стрелац Боаћи!

Црвена звезда игра сјајне утакмице ове сезоне у Суперлиги. Прво Нови Сад, сада и Баново брдо.

Шампион Србије је шампионски отворио утакмицу, и у раној фази већ је имао завидну предност. Своју прву шансу Звезда је искористила; Канга је послао одличан пас са десног бока у простор ка Боаћију, а наш нападач ју је најпре одлично примирио, наместио и рутински савладао голмана домаћина. Звезда се није заставила, и даље је нападала и апсолутно господарила тереном, и већ у 16. минуту након контранапада, Мичел Доналд је саплетен у казненом прстору, а судија Мажић је без задршке показао на белу тачку. Одговорност је преузео капитен Александар Луковић. Шутирао је по земљи, снажно, у десну страну, пославши Петрића у леву, и црвено-бели су успели да удвоструче предност.

Већ средином првог дела, тренер „Брђана“ Ненад Лалатовић у игру је убацио Драгољуба Срнића, и Чукарички јесте заиграо боље. Виђен је леп и квалитетан фудбал, а и Црвена звезда и Чукарички су покушавали да дођу до гола. Шампион Србије је желео да искористи наквашен и брз терен, као и чињеницу да му је остављано доста простора за контранападе, али Канга након неколико почетних одличних асистенција није успео да у истом стилу настави. Како се ближила пауза, тако је Чукарички бивао све опаснији, а награда је стигла у 44. минуту. Анђелковић је погрешио приликом најпре одличне интервенције и читања игре противника, направивши прекршај у казненом простору. Наш некадашњи фудбалер Огњен Ожеговић наместио је лопту и са беле тачке донео наду свом тиму,

Гол Ожеговића као да је дао крила домаћину који је одлично отворио други период и већ у 47. минуту успео да изједначи резултат. Манојловић је најпре одлично интервенисао и одбранио зицер, но лопта се одбила до Кајевића који је успео да је убаци у мрежу. Звездина реакција је била одлична, и одмах су отпочели напади ка гочлу домаћина. То се исплатило већ у 54. минуту. Милић је додао лопту Петковићу у казненом простору, наш десни бек се одлично изборио за лопту на гол-аут линији и упутио лопту испод голмана, а готово на гол линији ју је сачекао Боаћи који на тај начин постиже свој други гол на утакмици.

Да гледамо заиста квалитетну утакмицу, било је јасно све време, али фудбалери обеју екипа насатвили су у сјајном ритму. Звезда је у 67. минуту имала одличну шансу да повиси предност на 4:2; Боаћи је пронашао Плавшића који није шутирао већ асистирао ка Срнићу, а наше крило такође асистирало ка Канги. Канга није успео да шутира, а Чукарички је организовао брзу контру након које је поново изједначио. Јовановић је центрирао са левог бока, а лопту на другој стативи сачекао наш некадашњи фудбалер Александар Јевтић и из прве успео да погоди за 3:3!

Домаћин је у 72. минуту имао одличну прилику да поведе први пут на овој утакмици. Ожеговић се нашао у стопостотној шанси, али није успео да погоди оквир гола, а у наставку акције ни Јевтић. Ако је Чукарички казнио Звезду за прилику у 67. минуту, онда је и Црвена звезда казнила Чукарички за овај промашај Јевтића! Ристић, који је уз Вујаклију и Срнића у дргом делу ушао у игру, упутио је центаршут ка Боаћију. наш нападач се добро снашао, окренуо свог чувара и препустио лопту Анђелковићу који закуцава лопту у мрежу за велику радост црвено-белих!

До краја утакмице није више било голова. Меч на Бановом брду био је дефинитивно један од најинтересантнијих ове сезоне у Суперлиги Србије, а још лепше је то што је Црвена звезда успела да победи.

27.коло, Суперлига

Чукарички – Црвена звезда 3:4 (1:2)

Београд, стадион: „на Бановом брду“.
Гледалаца:
Судија: Милорад Мажић
Жути картони: Богосавац, Кајевић, Јовановић (Чукарички); Милић (Црвена звезда)
Стрелци: 8.минут 0:1 Боаћи, 16.минут 0:2 Луковић (пенал), 44.минут 1:2 Ожеговић (пенал), 48.минут 2:2 Кајевић, 54.минут 2:3 Боаћи, 67.минут 3:3 Јевтић, 83.минут 3:4 Анђелковић.

ЧУКАРИЧКИ: Петрић, П.Јовановић, Лагатор, Е.Машовић, Богосавац, Доцић (33. Срнић), Бојић, Кајевић, Зорић (63.Јовановић), Обрадовић (52.Јевтић), Ожеговић. Тренер: Ненад Лалатовић
Резерве: Пајовић, Копитовић, Шарић, Срнић, Матић, С.Јовановић, Јевтић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Манојловић, Петковић, Фримпонг, Луковић, Анђелковић, Доналд, Ле Талек, Канга (78.Вујаклија), Плавшић (78.Ристић), Милић (60.Срнић), Боаћи. Тренер: Миодраг Божовић
Резерве: Супић, Полетановић, Ристић, Милијаш, Срнић, Вујаклија, Сикимић

ТОК МЕЧА

Прво полувреме

Почела је дерби утакмица 27.кола Суперлиге на Бановом брду.

1.минут – Ожеговић је у првом нападу на мечу изборио корнер за свој тим, али нема опасности по црвено-беле.

3.минут – Добар продор Плавшића по левој страни, али Боаћи није успео да стигне лопту која му је упућена. Јак темпо на старту меча.

8.минут – ГООООООЛ! 0:1, Ричмонд БОАЋИ! Звезда води на Бановом брду! Сјајан пас Канге, савршен пријем и реализација Боаћија! Четврти гол у сезони за Боаћија!

Пенал за Звезду након фаула над Доналдом!

16.минут – ГОООООЛ! 0:2, Александар ЛУКОВИЋ! Сигуран са беле тачке Звездин капитен! Звезда дуплира предност на Бановом брду у раној фази меча! 

19.минут – Стигао је Боаћи пас Канге, али искоса са десне стране, вратио лопту у казнени простор Чукаричког, али тамо нема ни Милића, ни Канге.

28.минут – Ле Талек је повукао напад Звезде, одиграо за Петковића, који центрирао и пронашао Звездиног универзалца, покушавали су Боаћи и Канга, али се одбранио Чукарички. Милић добија жути картон у наставку.

Након другог гола Звезде нема пуно прилика и дешавања. Не предаје се Чукарички, али Звезда је сигурна, и даље исти приступ. У међувремену, већ у 33.минуту прва измена у Чукаричком.

36.минут- Можда и прва озбиљнија ситуација пред голом Звезде. Јовановић је био у прилици, али Петковић на правом месту у право време, отклања опасност.

37.минут – Бојић прети! Ослободио се капитен Чукаричког Звездиног капитена, добро шутирао, али преко гола иде његов покушај.

Сада пенал и за Чукарички! Прекршај Анђелковића!

44.минут – Гол! 1:2, Ожеговић! Сигуран је био и Ожеговић са једанаест метара, Чукарички је смањио предност Звезде.

Полувреме на Бановом брду, Звезда води 1:2. Два пенала, динамична игра, али најбитније је да Звезда води.

Друго полувреме

Почело је друго полувреме на Бановом брду. Без измена.

48.минут – Гол! 2:2, Кајевић! Чукарички је изједначио на Бановом брду! Манојловић је одлично реаговао први пут, али Кајевић је у наставку погодио за 2:2!

51.минут – Незгодан ударац Канге, али Петрић се некако снашао и интервенисао.

54.минут – ГООООООЛ! 2:3, Ричмонд БОАЋИ! Звезда поново води на Бановом брду! Лепа комбинација Петковића и Милића, Боаћију са линије није било тешко да пошаље лопту у мрежу! 

58.минут – Каква прилика за Плавшића! Анђелковић је повукао контру, упослио Плавшића, али је Плавшић изгубио корак испред излетелог Петрића!

Прва измена у Звезди, Срнић уместо Милића у игри. Први наступ за Милића овог пролећа.

66.минут – Велика прилика за Звезду, али компликовали су и комбиновали црвено-бели и погрешили.

67.минут – Гол! 3:3, Јевтић! Уследила је одмах казна. Каснио је Анђелковић, Јевтић је погодио за ново изједначење на Бановом брду! Не предаје се Чукарички.

70.минут – Сјајан пас Доналда, али Срнић није успео да примири лопту испред Петрића, био је сам испред голмана домаћина.

71.минут – Велика прилика за Чукарички, Јевтић је промашио немогуће! Практично празан гол је промашио Јевтић, претходно Ожеговић изашао сам испред Манојловића.

Гледамо заиста одличну утакмицу на Бановом брду. Велика борба, доста прилика, и чак шест голова, за сада.

Двострука измена Миодрага Божовића, Ристић и Вујаклија уместо Плавшића и Канге на терену.

80.минут – Повратна лопта Ристића, Боаћи оставља Доналду, али из изгледне позиције је непрецизан Мичел Доналд.

83.минут – ГОООООЛ! 3:4, Душан АНЂЕЛКОВИЋ! Голеада на Бановом брду! Боаћи се лепо заградио, Анђелковић је прикуцао лопту у мрежу! 

Три минута надокнаде на Бановом брду.

93.минут – Манојловић одлучан, сигуран, хвата лопту!

КРАЈ! ПОБЕДА! Звезда је славила против Чукаричког у голеади на Бановом брду!

 

Повезане вести

22 comments

Vuja NBG мар 19, 2017 at 23:59

Vi što sedite kući i pišete trenerske disertacije,dođite i podržite klub uživo.Ja sam danas uživao,prvo na Brdu,a potom i u Pioniru.Stručnim štabovima i igračima KK i FK hvala na divnom danu.

Reply
oknarb мар 19, 2017 at 21:54

људи моје доведите вукановића .он је просто чудо од играча

Reply
Omladinac мар 19, 2017 at 23:18

Primetio sam da bas reseta u Napretku zadnjih nekoliko utakmica. Steta sto imamo Pavkova, Sikimica i Orlandica na njegovoj poziciji.

Reply
leonardo мар 19, 2017 at 23:21

imamo mi i jos poneke na toj poziciji totalno neiskoriscene igrace treba nam pojacanja u odbranu i danas se videlo da vetar duva

Reply
Branko мар 19, 2017 at 20:58

Ja neznam dokle ce pojedinci ovde da pljuju po igracimai trenerima( bez da ulazim u to da analaziram sta je ok a sta nije),pa sta bi ste rekli za Muslina kod kogasmo svaku utakmicu (ili bar 80%) dobili sa 1:0 (a ako se ne varam i akome pamcenje sluzi i njega su pljuvali „dokle samo 1:9 ,kad cemovec da pobedimo sa viseod 1 gola“ itd).Pa Arsenalje dobio 10 gola od Bajerna ,sad ce neki od nas da kaze to nemoze da se poredi i da navode razloge, pa Niko nije pljuvao i skidao glavu igracima i Vengeru ( naravno da su bili ljuti) i sto je najzanimljivije nisu ga oterali.Cak se nezna ni dali ce da ga oteraju na kraju sezone,mada ga teraju vec evo 2 godina ali nikako da ga oteraju,oni gledaju na kontinutitet (pa cak i taj dali isti trener moze da podigne ekipu zu nekoliko pojacanja) nemenjaju trenera kao kod nas posle svakog kornera ,auta ili faula(o porazima tek).Bolje podrzimo ekipu i trenera do kraja pa kad se zavrsi prvenstvo i osvojimo titulu i kup odlucujmo.

Reply
Branko мар 19, 2017 at 21:00

hteo sam da napisem 1:0 a ne 1:9 greskau kuckanju.

Reply
josif мар 19, 2017 at 20:00

Ja nerazumem kako neko polemise na ovu utakmicu.Jasam odigra singl 2-23+ kvota je bila 3.05 stavio 50 evrikja(sto bi reko Shojic).Uz to Terza madjija dogovorio 7+,pa plus Lale je nas a mora i dase da koja kinta igracima.Komentari o igri i Bozovicu mozda u neku narednu priliku,danas ne.Pozz.MKD

Reply
Omladinac мар 19, 2017 at 18:58

Amaterska reakcija odbrane kod drugog gola Cuke. Napad je solidno odradio posao, ma da se i pored 4 gola ne moze reci da su odigrali Bog zna kako. Penal mozda jeste mozda nije, drugi gol Boacea zaista fascinantan… Mislim da je vreme da se Lune penzionise, da oteramo Pavkova, Orlandica i Sikimica i vratimo nase dete Ozegovica koji je zaista izrastao u vrhunskog igraca. Svaka castu Cuki da dobroj partiji. Zasluzili su najmanje plej-of, a posle i Evropu, samo odbranu da poboljsaju!

Reply
pera мар 20, 2017 at 12:30

Ožegović je bolji i igrač i čovek od Djurdjevića ali šta to vredi kad ovi imaju kombinacije. Očigledno nije u kombinaciji odličan igrač.

Reply
Omladinac мар 20, 2017 at 13:50

Ozegovic je za Djurdjevica Mesi, ali bukvalno! Decko igra strasno dobro u svakom klubu, samo se u Kini nije istakao. Djurdjevic moze da postigne 15 golova samo u Partizanu ili Zvezdi. U Palermu i Viteseu na ukupno 38 utakmica dao 3 gola… Toliko u proseku da stoper, a ne napadac. Prebaci Djurdjevica u Cuku ili neki drugi klub, a da nisu Zvezda ili Partizan pa ako da 5 golova za sezonu skidam kapu. Lako je izvesti makazice kad nema nikoga oko tebe, uradi to kao Ozegovic dok je igrao u Vosi! Djurjdevic ne moze nekim osrednjim poljacima da da gol, a Ozegovic daje Sampdoriji i to vise komada! Znaci decko je najbolji mladi napadac u Srbiji garantujem!

Reply
LA[K]I мар 20, 2017 at 17:47

Omladinac skidam kapu za komentar! Svaka ti je ko u Njegosa sto bi rekli ljudi! Samo da mi je da znam ko je tog decka oterao iz kluba. Zvezdino dete i veliki talenat nije mogao da se probije kod nas, a kako vidim ne moze ni sad, a mogu neki Orlandici, Sikimici i Pavkovi. Decko je strasan fudbaler i bice velika steta ako budemo pustili da propada po ovim njivarskim klubovima kako ih ja zovem (to se ne odnosi na Cuku). Zato oterati ove imbecile koji igraju kao da nemaju jednu nogu i vratiti Ozegovica. Jos jednom Omladinac svaka cast za komentar, svaka ti je na mestu.

Reply
Dally мар 19, 2017 at 18:04

Sa ovakvom odbranom svaka naredna utakmica biće neizvesna! Ne potcenjujem Čuku, ali od jedne prosečne ekipe mi primamo 3 komada što je neshvatljivo! Ne znam šta Grof radi na treninzima ali naša igra nema ni glavu ni rep!

Reply
Kalderon мар 19, 2017 at 17:56

Bravo momci ,stalno kukamo nema lepog fudbala sta je sad? Neko je pomislio da ovi tamo drze pijlke e igraju dobar fudbal. POZDRAV ZA SVE PRAVE ZVEZDASE, A OPREM DOBRO ZA SVE TROJANSE KONJE na nasim vestima.

Reply
Nikola мар 19, 2017 at 17:51

Ne podrzavam bilo koje pljuvanje po bozovicu. Daleko od toga da je najbolji trener ali nama ni murinjo ne bi bio dobar jer eto takvi smo mi. Ja prvi sam skandirao bozovicu prosle godine i molio ga da ostane. Tako da taj covek ne zasluzuje pljuvanje, nego ako nam vec ne odgovara da ode dostojanstveno i sa stilom. Grofovski!

Reply
Mississauga мар 19, 2017 at 17:20

Da li postoji zvezdas, koji ne vidi , da je grof najveca trenerska prevara u istoriji Zvezde ?

Reply
пропали навијач мар 19, 2017 at 17:19

Мука ми је од овог нашег тренера.Толико странаца и наших стараца.Али,ја се не питам.Новинарчићи ,кад је долазио у небеса га дизали,Велики тренер.Кућу,сам могао да направим колико сам дао за Звезду.Нико ми није крив.Само ја.Каква црна Европа.До августа.А,дуг ко зна колики.

Reply
Rajčić мар 19, 2017 at 17:03

Lepo je pobediti na bilo kakav način ali me brine početak kvalifikacija za ligu šampiona gde ćemo dobiti po dupetu u 1 kolu jad i tuga dotakli smo dno!

Reply
dusan мар 19, 2017 at 16:30

mi smo presmesna ekipa. lukovic, andjelkovic, kanga, le talek, plavsic… smejurija

Reply
deja мар 19, 2017 at 16:55

lukovic najnesigurniji… Star, jbg..

Reply
Србин са Космета мар 19, 2017 at 17:19

Kрајње је време да Луне и Анђелко одморе,Ле Талек на стопера,Ристић поред аут линије(мада је најбоље партије пружао на средини),више минута Аџићу,Рачићу,Вујаклији,Николићу,Илићу,зато што ће се од њихове продаје зарадити добро јер у Европи траже младе и перспективне

Reply
Србин са Космета мар 19, 2017 at 21:31

Заборавио сам Романића и Јовељића

Reply
deja мар 19, 2017 at 16:29

Ma puni idioti kad ne moz naprave faul na centar nego mrse…

Reply

Leave a Comment