Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКлупска дешавањаНајновијеОдбојкаОдбојка

Нови Пазар повео у полуфиналној серији одбојкашког плеј-офа, Звезди шанса за реванш у среду

Нови Пазар повео у полуфиналу плеј-офа

Одбојкаши Црвене звезде поражени су у првом мечу полуфинала плеј-офа Суперлиге од Новог Пазара у пет сетова – 3:2 (25:21, 20:25, 24:26, 25:17, 16:14). Други меч је на програму у среду, у дворани „Пендик“.

Нови дуел шампиона и освајача Купа донео нам је нову драму и добру одбојку. Као и у полуфиналу Купа Србије, и у новом полуфиналу, Новом Пазару је припао меч у пет сетова, 3:2.

Црвено-белима није помогао ни сјајни Александар Благојевић са 28 поена, који је био покретач током целог меча. Предност у блоку (20 поена) био је детаљ који је превагнуо на страну Пазараца.

Освајач националног Купа је боље отворио меч и имао предност до првог техничког тајм-аута, коју је сачувао до краја и повео 1:0 у сетовима.

Као и у полуфиналу Купа, Црвена звезда је заиграла боље у другом сету, иако је Нови Пазар повео 2:0. Уследила је серија од пет узастопних поена црвено-белих, која је натерала домаћег тренера на тајм-аут при резултату 3:7. Након тајм-аута Нови Пазар је захваљујући Ристићу, који је везао четири поена, стигао до изједначења (10:10). Уследила је нова серија поена Звезде, али се до другог техничког тајм-аута Нови Пазар поново резултатски вратио у меч, (16:16). Победника другог сета пресудила је добра игра Звезде у нападу, и два везана поена из блока, Милутиновића и Благојевића. Нејић је са два поена донео Звезди прву сет лопту, а Александар Благојевић је својим другим ас сервисом, четрнаестим поеном на мечу поставио коначних 20:25 и 1:1 у сетовима.

Александар Благојевић је наставио где је стао и у трећем сету, али је и трећи период боље отворио Нови Пазар и серијом поена дошао до предности, 3:1. Одговор је уследио од Благојевића. Звездин коректор је везао четири поена, два ас сервиса и Црвена звезда је до првог техничког тајм-аута имала предност 6:8. Уследили су везани поени Хамзагића за Нови Пазар и Нејића за Црвену звезду, и период игре поен за поен, који доноси Новом Пазару 16:15 пред други технички одмор, а затим и 18:15. Шампиони су узвратили шампионски, и преко нових везаних поена Благојевића преузели предност, направили серију од пет узастопних поена и дошли до прве сет лопте, коју није искористио Самарџић, али након грешке Хамзагића, греши и Ристић за 24:26 и 1:2 у сетовима!

Нови Пазар је кренуо на све или ништа у четвртом сету, што им се и исплатило. Након почетних 3:3 и поен за поен на старту, уследила је серија 7:0 Пазараца и вођство 10:3. Одлична игра у блоку домаћих, превасходно Лопара, за коју црвено-бели нису имали решења. Наставио је освајач Купа ношен подршком са трибина са добром игром и до другог техничког предаха водио 16:9, а константно вођство крунисао је изједначењем – 25:17, 2:2.

Одлучујући сет је боље отворио домаћин. Као и током целог меча Пазарци су на старту сваког сета играли боље, па су имали предност 8:5, али је сјајни Благојевић успео да одржи Црвену звезду у игри, изједначи резултат (10:10) и уведе меч у неизвесну завршницу. Поен за поен, Нови Пазар није искористио прву, али другу јесте након грешке Стојсављевића, и дође до предности у првом мечу полуфинала плеј-офа, 3:2 (16:14).

Пласман у финале плеј-офа обезбедиће екипа која прва стигне до три тријумфа у серији. Друга утакмица такође се игра у Новом Пазару у среду 29. марта.

Полуфинале плеј-офа, први меч

Нови Пазар – Црвена звезда 3:2 (25:21, 20:25, 24:26, 25:17, 16:14)

Нови Пазар, дворана „Пендик„.

НОВИ ПАЗАР: Бекрић, Ристић 21, Затрић, Лопар 8, Даца 8, Шормаз, Зуковић, Божовић, Затрић, Радосављевић 14, Симић, Хамзагић 24. Тренер: Саша Стефановић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шкрбић, Јевтић, Самарџић 2, Петровић, Гмитровић, Машуловић 12, Милутиновић 6, Нејић 11, Стојсављевић 10, Мунћан 2, Благојевић 28, Вељовић 4. Тренер: Драган Кобиљски

Повезане вести

Leave a Comment