Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Ветерани Звезде гостовали у Срему

Ветерани ФК Црвена звезда су у понедељак, 27. марта, гостовали у Кленку крај Шапца и против домаћина извојевали победу од 6:1, (2:0).

ФК Борац из Кленка основан је далеке 1925. године. Локална самоуправа, општина Рума и њихов председник Слађан Манчић са ветеранским тимом, били су домаћини ветеранима ФК Црвена звезда. У свечаној и домаћинској атмосфери ветерани Звезде дочекани су топло и срдачно. У делегацији ветерана Звезде било је много легенди клуба: Селе Милошевић, Сава Карапанџић, Томислав Милићевић, Јован Аћимовић, Станислав Караси, Милош Шестић, Драган Стојановић, Саша Марковић, Бранимир Кантар, Ћира Стипић и новинар Бранислав Јоцић.

ФК Борац извеo je на терен покрај Саве две комплетне екипе ветерана Борца, Црвена звезда наступила је у измењеном саставу у односу на прошлу недељу, предвођена капитеном Владимиром Петровићем, без Ненада Ванића, Марјана Марковића, Милоша Бурсаћа и Милана Рајевца. И на овој утакмици је Владимир Тинтор био најрасположенији за игру. Београђани су први повели са 1:0, у 3. минуту је Тинтор лагано прошетао противничким шеснаестерцем и постигао гол. Тинтор је често бивао у гол шансама, и други гол у 7. минуту је његово дело. Домаћини су ретко угрожавали гол гостију и на полувреме се отишло при резултату 2:0 за госте.

У другом полувремену домаћини су покушавали преко свежијих играча да смање резултат и то им је успело у 38. минуту голом Селимовића. Ветерани Црвене звезде су озбиљније приступили наставку игре, у једном нападу лепим шутем капитена Владимира Петровића у 40. минуту успела је да поведе са 3:1. Како се утакмица одвијала, домаћини су све више тежили да постигну гол и промашили су неколико лепих прилика. У наставку утакмице фудбалери Звезде су после продора у два наврата повели са 4:1, у 42. минуту и 5:1, у 55. минуту головима Владимира Тинтора. Последње што смо видели је био леп гол Бошка Ђуровског у 60. минуту за 6:1. Тако се ова пријатељска утакмица завршила, пред прелепим амбијентом и лепим временом у Кленку, где су ветерани ФК црвена звезда први пут гостовали.

Дружење је настављено на вечери уз музику у ресторану „Светионик“ на Сави, уз размену пригодних поклона са обе стране.

Судила је одлична тројка из Руме: Главни судија Поповић и помоћници Љубинковић и Кнежевић.

ФК Бoрац je играо је у саставу: Попов, Деспотовић, Ђукић (кап.), Косијер, Џигурски, Матић, Кулачин, Бегуш, Баровић, Ђорђевић и Перић. Играли су још Јовановић, Медурић, Дејковић, Кулачин 2, Дрековић, Глумчевић,Крстоношић, Томић, Варјачић и Илић. Тренер З. Томић

ФК Црвена Звезда играла је у саставу: Радовановић, З.Николић А. Петровић, Ђорђевић, Б. Николић, Стевовић, В. Петровић, Б. Ђуровски, Синђић, Тинтор и В. Јоцић. Играли су још Миливојевић, Бакић и Жикић. Тренер: Ј. Аћимовић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

ц. звезда н. сад мар 29, 2017 at 12:14

Одличан начин за ширење звездаштва! Уз позив ф. клубу да наредни
дрес првог тима буде израђен по узору на овакве дресеве које носе ветерани на фотографији.

Reply

Leave a Comment