Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКлупска дешавањаНајновијеРукомет

Рукометаши у полуфиналу Купа Србије! Правац трофеј!

Правац трофеј!

Рукометаши Црвене звезде савладали су Партизан у реванш мечу четвртфинала Купа Србије – 30:27 (13:12), и пласирали се на завршни турнир! Најефикаснији је био Виктор Матичић са 8 голова.

Након три године паузе, црвено-бели ће се поново борити за трофеј Купа Србије. У реванш мечу у „Шумицама“ екипа Ненада Перуничића је трећи пут у четири дуела ове сезоне савладала црно-беле и изборила полуфинале.

Прво полувреме је било доста чврсто на обе стране, Црвена звезда је имала констатну предност, али није успевала да резултатски „одлепи“ од противника и да са већом разликом уђе у наставак меча. Максимална предност црвено-белих је износила три гола, 10:7 у 22.минуту меча голом капитена Дејана Бабића. Екипа Партизана је успела да до краја полувремена голом Мићића дође до активног резултата, 13:12.

У истом ритму се наставило и друго полувреме, Партизан је успео да серијом 3:0 стигне до предности у 36.минуту, 15:16. Црвено-бели су узвратили истом мером, и до уласка у последњих 10 минута меча видели смо гол за гол и промену предности. У том периоду Леовац и Пижурица су зарадили искључење, а Душан Андрејевић је добио црвени картон. Црвена звезда је преломила утакмицу са две брзе серије од три и четири везана гола, захваљујући Александру Бабићу. Пред улазак у последњи минут резултат је био 30:25, да би Партизан успео само да ублажи капитулацију.

Виктор Матичић најефикаснији са 8 голова, Александар Бабић је постигао 7, 6 у другом полувремену, три када се ломио резултат. Стевановић се са 7 голова истакао у редовима гостију.

Завршни турнир Купа на програму је 8/9.јуна. А већ за викенд нас очекује старт плеј-офа против Спартака.

Црвена звезда – Партизан 30:27 (13:12)

Београд. Дворана: „Шумице“. Гледалаца: 350. Судије: Боричић и Марковић (Београд). Седмерци: Црвена звезда 1 (1), Партизан 4 (3). Искључења: Црвена звезда 10, Партизан 16 минута. Црвени картони: Црвена звезда 1

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шотић 1, Павловић 1, Мошић 3, Ћоровић, Продановић, Андрејевић 1, Гачевић, Љубојевић 5, Љубеновић, Шћепановић, Златановић, Матичић 8 (1), Д.Бабић 3, Кљајић 1, Леовац, А.Бабић 7. Тренер: Ненад Перуничић

ПАРТИЗАН: Јовановић, Јокић 5, Живковић 3, Стојановић, Радивојевић 3, Миленковић 3, Милутиновић 1, Тасић, Пижурица 1 Трнавац (4 одбране), Стевановић 7, Мићић 2, Ивановић 2, Гленџа, Радовић, Перовић. Тренер: Ненад Максић

Повезане вести

2 comments

Goran апр 1, 2017 at 11:25

Gazi crnu sektu bre!

Reply
dejo мар 30, 2017 at 22:52

Samo napred rukometasi Crvene Zvezde

Reply

Leave a Comment