Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Звездина рафалном паљбом разбила Уникс, против Дарушафаке за четвртфинале

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Уникс у 29. колу Евролиге, веома убедљиво, сјајном игром у другој и четвртој четвртини. Звезда је кључну разлику створила током четврте четвртине, серијом тројки Гудурића и Бјелице, који су наставили тамо где је Симоновић стао током друге и треће деонице. Након свега 10 поена у 1/4, наш тим је постигао чак 30 у другом периоду, док је опет у четвртом периоду наш тим био изузетно нападачки расположен и постигао чак 26. После неколико лоших шутерских издања, црвено-бели су засули кош Руса тројкама и постигли их чак 11 из 19 покушаја.  На крају:

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС – УНИКС 83:65 (10:14, 30:17, 17:18, 26:16)

Хала: Комбанк арена 
Гледалаца: 9 332
Судије: Рижук, Папапетру, Халико

ЗВЕЗДА: Волтерс 12п, 6ск, Томпсон, Дангубић 3п, 3ск, Митровић 3п, 5ск, 4ас, Лазић, Добрић, Симоновић 13 (4/6 за три), Ракићевић, Џенкинс 10п, 4ск, 5укл, Гудурић 18п (4/5 за три), 3ск, 3ас, Кузмић 5п, 4ас, Бјелица 19п (4/5 за три), 5ск

УНИКС: Антипов 5, Кларк 7, Ленгфорд 16, Понкрашов, Парахуски 8, Колом 11, Клименко 2, Банић 6, Воронов, Панин 3, Вилијамс 4, Анђушић 3 

У полупразној Комбанк арени, Звезда је у првих 20 минута стекла девет поена предности у претпоследњем колу Евролиге против Уникса. Наш тим је веома лоше одиграо на почетку утакмице, вероватно и под утиском сабласног „горњег прстена“ хале, која је до пре неколико недеља била препуна и за коју се тражила карта више, али је у другом периоду заиграо како зна, постигао чак 30 поена и успео да преокрене.

Два кола пре краја, Звезди је победа против Дарушафаке потребна за пласман у четвртфинале, али би нешто лакше било када би се славило и против Уникса. Да ли је Звездина публика отписала своју екипу, која им је пружила толико радости у текућој сезони и оставила је на цедилу – не знамо, али је чињеница да је најмање што су наши играчи заслужили након протеклих шест месеци ПУНА ХАЛА.

Црвено-бели су лоше отворили утакмицу, па је Уникс дошао до вођства од 9:2. Тек у финишу првог дела игре наши момци су успели да се приближе, али не и да ураде нешто више од приласка на пола коша заостатка. Први период утакмице завршен је резултатом 14:10 за клуб из Казања. Проблем за Звезду била су чак три прекршаја Немање Дангубића.

Руси су одржавали предност и током друге четвртине, све до 14. минута и резултата 22:19. Тада је Радоњићев тим заиграо онако како заиста уме и серијом 10:0, коју су креирали Гудурић, Кузмић и Волтерс стигао до вођства од седам поена. Звезда је ту разлику одржавала и до петнаестоминутног одмора. Први део утакмице завршен је резултатом 40:31, а у последња два минута је бриљирао Симоновић, који је за то време постигао две тројке.

Исти играч је отворио трећу четвртину тројком уз фаул, за нових +9, али су потом гости серијом 7:0 смањили на кош заостатка, па је уследио минут одмора. Гости су изједначили, да би потом Симоновић новом тројком и Џенкинс са шест везаних поена поново вратили предност Звезди. До краја треће четвртине, наш тим је опет дошао до 8 поена предности (57:49).

У последњој четвртини утакмице Бјелица и Гудурић су просто разбили Уникс. За седам минута постигли су заједно 19 поена, засули Русе тројкама и одвели свој тим до великих 78:55 и, практично већ тада, до велике победе. До краја, Руси су покушали да смање заостатак и ублаже пораз, али су дошли само до „минус 18“.

Треба истаћи да је наш тим још једном играо без Стефана Јовића, док, занимљиво, у игру нису улазили Дион Томпсон, али ни Петар Ракићевић.

Звезда ће у последњем колу у Турској, против Дарушафаке, која је синоћ уз велику помоћ судија, савладала Бамберг у Немачкој, играти директан дуел за четвртфинале Евролиге.

Повезане вести

15 comments

komsa апр 2, 2017 at 01:03

komsije ne prihvatam tu vasu parolu i ovo j vliki uspeh… kao mali klub naspravelikih tj bogatih… pa to mom partizanu nije predtsavljal problm da vise puta ode u fajnal for a o cetvrtfinalima da ne govorimo…

pod jedan propustili ste najbitniju utakmicu protiv olimpijakosa i odrzali u zivtu darusafaku koju sponzori prko sudija guraju… pokradni ste protiv olimpijakosa to svako zna i zat bas u inat toj snobovskoj bagri koja misli da je najboljih osam za bogatase…

sada kao nikad pa nek ih boli duplo jace

Reply
Mississauga апр 1, 2017 at 16:16

Sasa Obradovic ili Andrea Trinkijeri !!

Reply
Rajko Delija апр 1, 2017 at 11:02

Čestitke na pobedi. Svi govore ovo je nebitna utakmica, zašto nebitna? Bitna je svakako i za samopouzdanje a može biti i za top 8. Ali najvažnija utakmica je protiv Budućnosti ako tu nedaj bože kiksnemo džabe nam svi dosadašnji rezultati.Samo ne raumem Radonjića i njegovu tvrdoglavost da Dobrića, Rakićevića i Simanića drži na klupi i ne daje im nikakvu šansu tu je Radonjić potpuno omanuo i dokle više Mitrović kao starter dečko je skroz van forme.AJMO ZVEDO Do finala ABA lige a TOP 8 ako nam se posreći ok ako ne i ovo je ogroman uspeh. ZVEZDA JE ŽIVOT ostalo su sittnice !!!!!!!!!!!!!

Reply
Dally апр 1, 2017 at 09:33

OK,i pre ove utakmice bilo je jasno da moramo dobiti Darušafaku u gostima što je , po meni,nemoguća misija.Ključni poraz je bio protiv Olimpijakosa a tome su dobrim delom krivi i navijači koji su stvorili ambijent kao da se igra u Pireju umesto da im klecaju kolena čim stupe na parket! Meni je ZVEZDA najvažnija a mogu da poštujem recimo Olimpijakos i sl. Sada moramo da pobedimo Budućnost i uđemo u finale ABA lige i osvojimo to prvo mesto, što će biti jako teško pošto se vidi da su igrači umorni. Zato mi,navijači moramo pomoći našoj ZVEZDI ako želimo i naredne godine Evroligu!

Reply
РУК апр 1, 2017 at 09:27

Нису они били „нерасположени“ како је неко овде написао, него су исцеђени као лимун. Звезда код СмРадоње нема напад, у одбрани играју као питбулови, а ако нас крену нерезонске тројке, онда побеђујемо. Синоћ водимо 25 разлике пет минута пре краја, Уникс се дефинитивно предао, а ретардирани СмРадоња, враћа Џенкинса у игру!? Томпсон, Ракићевић и Добрић греју клупу а Симанић на трибинама у својству навијача. Ретардирани тренер је имао ове сезоне 80 утакмица, а није избацио ниједног младог играча. Сваку утакмицу коментатори се чуде зашто не користи ростер и не одмара кључне играче за одлучујуће утакмице. Битно да постижемо рекорде, да играмо за статистику, пунимо Арену, а резултата нигде… Ни такмичарских, ни у стварању младих играча који ће бити будућност ове екипе…

Reply
голдман1389 апр 1, 2017 at 00:26

Прво честитке за победу. Свака утакмица коју наша Звезда игра је нешто посебно. Кад год се играчи боре и оставе срце на терен , нема замерки на резултат.
Сви који користе реч инат у било којој вези са Црвеном Звездом , морам да кажем да је инат деструктивна ствар и да нема везе са нама, ми не играмо, не побеђујемо и не боримо се из ината, већ због поноса. То би требало свима да буде јасно. Поносни смо на то што јесмо, изађемо, боримо се, па ако и изгубимо није ништа страшно. Али изгубимо поносно уз борбу.
Велики поздрав за све Звездаше.
„Била прва ил последња уз тебе смо до краја…“

Reply
dejo мар 31, 2017 at 22:07

Bravo vam ga svima kosarkasi Crvene Zvezde na pobjedi protiv Uniksa ,samo se nadam da cete kosarkasi Crvene Zvezde da dobijete Buducnost u ABA ligi ocitate lekciju Crveno beli kosarkasi tako isto Turcima na njihov teren Crveno beli kosarkasi

Reply
milos rankovic мар 31, 2017 at 21:43

SVAKA CAST MOMCI SRCE MI SE CEPA KAD VIDIM KAKO SU NERASPOLOZENI A POBEDILI SU MOMCI VI STA GOD URADITE U TURSKOJ MI CEMO BITI PONOSNI NA VAS A POBEDICETE JER NAS NEMOGU DA KUPE SAMO SUDIJE DA NAS NEUBIJU A I VIDI SE U VASIM POGLEDIMA DA IMATE STA DA POKAZETE PRVO OVE CRNOGORCE MNOGO PRICAJU MOMCI SRECNO IHVALA

Reply
Maksa мар 31, 2017 at 21:10

Pobeda raduje ali igra u prve 3 cetvrtine i ne ohrabruje. Zvezda se mucila i veceras je proslo ali Darusafaka je mnogo jaci protivnik i oni ce kaznjavati svaku gresku. Pobeda jako vazna pre svega zbog samopouzdanja svih igraca. A sada da zavrsimo posao protiv Buducnosti pa put Instanbul u rat sa Darusafakom.

Reply
Verni do groba.Br.Cg. мар 31, 2017 at 21:35

Kako proslo kralju,ubili smo ih….da je bilo 5-6 razlike da kazes proslo ali 17…alo 17 razlike….ne mogu pojedini bez onoga…ali….pa to ti je……dajte malo vedrine ljudi…..SAMPIONI….DEJANE POKAZAO SI DA SI NAJBOLJI…MOMCI SVAKA CAST…DOKAZACETE DA STE SAMPIONI…..A TO STE I DOKAZALI…STA GOD DA BUDE SA DARUSAFAKOM ZNAM DA CETE „IZGINUTI NA TERENU“JER VOLITE OVAJ GRB I DRES KOJI NOSITE.UGAZITE OVE MISEVE PODGORICKE DA VIDIM ONU LJIGU OD SEHOVICA KAKO POGNUTE GLAVE NAPUSTA TEREN I PAJOVICA KOME PRVO NOS IZLAZI PA ON I OSTALI KRPELJI…..NAMERILI SU SE NA NAJBOLJE…NAPRIJED SAMPIONI….UZ VAS SMO…..

Reply
Maksa мар 31, 2017 at 22:47

Da naravno 17 poena ali ne treba zaboraviti da je protivnik bio Unics. Zvezda je mnogo gresila i sa onakvom igrom kao u prve 2 cetvrtine i nekim delom trece, mislim da bi tesko Zvezda mogla da se odvoji na toliku razliku protiv jaceg tima. Zbog toga sam rekao da je „proslo“. Protiv Unicsa mozes da dozvolis sebi da napravis veliki broj gresaka ali sa nekim jacim timom, kao na primer Darusafakom, to bi bilo mnogo teze. Ali naravno to je moje misljenje sto se tice ove utakmice, ne mora da znaci da ce tako biti i u Instanbulu.

Reply
Pera мар 31, 2017 at 20:54

Ova pobeda rutinski ali prosto ne mogu da shvatim da se na svakom igraču vidi mučenje na terenu. Pustite ih pre svega da se sutra ispavaju i regenerišu. Nedelja trening oporavka a tek u ponedeljak trening za utakmicu protiv Budućnosti. Nema se šta filozofirati i dalje tvrdim da je utakmica protiv Budućnosti utakmica sezone. Ovi momci moraju ponovo da počnu da grizu na terenu. Žalosno je gledati da Wolters igra 30 minuta i cedi se kao limuna a mali Rakičević može bar po 5 minuta po poluvremenu sigurno da igra. Fali taj plejk u rotaciji ali ako mi ne želimo da ga koristimo niko nam nije kriv. Ne razumem Radonjića što je tvrdoglav. Ekipa je pokazala u drugom poluvremenu da može da proigra ali to je u ovakvoj utakmici gde se ništa ne rešava. Moramo da vratimo prepoznatljivu igru sa puno želje i kombinatorike na terenu. To nam je donelo onaj niz pobeda. I konačno da igrači ponovo zažele da odigraju maksimalno svim srcem i telom i kvalitetno. Ovako smušeno i bez snage nema rezultata sigurno iako sam prezadovoljan i ovim u ovoj sezoni. Dakle posle svega ovoga osvojimo li ABA ligu po meni sezona iz snova.

Reply
Verni do groba.Br.Cg. мар 31, 2017 at 21:02

E ovako ce i darusabalifaka da prodje…bravo za Voltersa….naravno Bjelica i Gudura odlicno…Simon kad je najbitnije.Kuzmic se trazi ali sve u svemu svi borbeni ……Djenka Lazo….legende….pozdrav svim Delijama

Reply
koprivnakoprivna мар 31, 2017 at 22:26

Prijatelju,Zvezda osvaja aba ali ne ide u doigravanje.ZAPAMTI

Reply
Verni do groba.Br.Cg. мар 31, 2017 at 22:46

Brate sta god bilo srecno bilo…..ali borice se oni…ne sumnjam u to…POZDRAV SVIMA JOS JEDNOM JAVLJAM SE POSLE BUDUCNOSTI…PRIJATELJI BRACO DELIJE…POZDRAV BAR crna gora…..Njegoseva ….junacka bratska….SAMPIONI NAPRIJED

Reply

Leave a Comment