Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Не мењамо амбиције

Тренер Црвене звезде мтс Дејан Радоњић истакао је задовољство након 16. победе црвено-белих у Евролиги, али и поново апострофирао значај утакмице против Будућности која црвено-беле очекује већ у уторак.

Кошаркаши Црвене звезде мтс успешно су завршили прву фазу Евролиге, бар што се тиче мечева на домаћем терену. Црвено-бели су савладали Уникс резултатом 83:65 и на тај начин направили прави подвиг јер су на свом конту уписали 16 победа. Звезда је поново одиграла изузетно у одбрани, а када се придружио и шут за три поена гости су остали без икакве шансе.

Након утакмице медијима се обратио тренер Црвене звезде мтс Дејан Радоњић. Он је истакао да је веома задовољан тријумфом његових изабраника:

Осећам огромно задовољство чињеницом да смо дошли чак до 16. победе у Евролиги. Сећам се како је то било пре почетка и током Евролиге. Осећај је предиван, али то нажалост није довољно за пролаз у осам најбољих – рекао је Радоњић, а потом додао:

Иако се сматрало да огромних 14 победа доноси пролаз у четвртфинале, нажалост не доноси. Али, ту смо, где смо. Имамо много разлога за задовољство нашим наступом у Евролиги и застао бих на томе јер има још једна утакмица пре Дарушафаке која нам је јако важна важна – рекао је стратег Звезде.

У наставку излагања Радоњић је уз анализу меча поновио да је приоритет полуфинална серија АБА лиге против Будућности.

Мислим да смо играли доста добро, веома стабилно. Одбрану смо играли стандардно добро, били расположени у нападу. Осим проблема са скоком, остало смо мање-више добро радили. Савладали смо добар Уникс, прилично убедљиво и сада одмах стављамо фокус на Будућност – рекао је тренер црвено-белих.

Уследила је констатација новинара да ће црвено-бели коначно бити мало дуже у Београду.

Више бих волео да смо комплетни, али шта је ту је. Ови момци ће изаћи и дати све од себе. Не мењамо амбиције и не желимо алиби. Апсолутно смо свесни свега што смо урадили у Евролиги. Свесни смо шта смо направили и колико смо се потрошили. Играчи знају још боље од мене јер ја више волим да се концентришем на кошарку и терен – рекао је Радоњић, а онда додао:

Битно је да се зна једна ствар. Пре почетка сезоне нико није знао како ћемо изгледати. Тек после завршетка сезоне ће моћи да се каже колико смо урадили. Да нам је неко причао да са 16 победа неће моћи да се иде даље… Да ли би требало тиме да будем разочаран? Не, ја сам одушевљен. Знамо добро колико смо се потрошили за тај број победа. Играчи знају још боље од мене јер ја више волим да се концентришем на кошарку и терен – закључио је Радоњић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment