Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Кошаркаши у Истанбулу, Радоњић: „У позицији смо као ниједна друга екипа у Европи!““

Кошаркаши Црвене звезде мтс долетели су у раним поподневним часовима у Истанбул где их у петак од 19 часова очекује утакмица 30. кола Евролиге против Дарушафаке.

Жесток ритам се наставља. Само три дана након успешно обављеног посла у ’’мајсторици’’ полуфиналне серије АБА лиге против Будућности, а три дана уочи почетка финалне серије против Цедевите, црвено-бели ће одмерити снаге са Дарушафаком у Истанбулу.

Делегација КК Црвена звезда мтс стигла је у највећи град Турске у раним поподневним часовима. План је да екипа одради један тренинг у четвртак увече, а потом и ујутру на дан утакмице. Поменути ритам је поново изискивао бројна прилагођавања па ће тако изабраници Дејана Радоњића атипично имати тренинг у Истанбулу и у суботу ујутру пошто је лет за Београд резервисан тај дан у вечерњим часовима.

Меч последњег кола лигашког дела Евролиге заказан је за петак од 19 часова. Мимо свих превиђања, црвено-бели су дошли у ситуацију да покушају да направе још једно евролигашко чудо и тријумфом над снажном Дарушафаком остваре пласман у Топ 8 Евролиге.

Своја очекивања пред утакмицу са Дарушафаком изнео је тренер Црвене звезде мтс Дејан Радоњић.

Пре свега желим да истакнем да сам изузетно поносан на све што смо постигли у Евролиги. С обзиром на све што смо до сада урадили то је осећај који се сигурно неће променити без обзира на епилог меча са Дарушафаком. Не треба заборавити се да смо на почетку Евролиге важили за аутсајдера коме су предвиђали свега неколико тријумфа, а ми коло пре краја имамо 16 победа и боримо се за пласман у Топ 8. На све то, распоред је такав да смо дошли у ситуацију да одлучујући меч у Евролиги играмо после напорног полуфинала и пред финале плеј-офа АБА лиге. То нас ставља у позицију у којој се не налази ниједна друга екипа у Европи. Само ми који смо унутра знамо колика су оптерећења. Али овај тим то носи, показује снагу и карактер – истакао је Радоњић који је затим подсетио на проблеме који већ дуго прате црвено-беле.

И у Истанбулу смо без Стефана Јовића. Његов изостанак који са кратким прекидима траје већ два месеца, захтевао је разна прилагођавања која нису лака, посебно не у тренутку у коме се ми налазимо. Али шта је – ту је. То није нова ситуација за нас – рекао је Радоњић.

Током читаве сезоне пленила је велика жеља и борбеност свих играча Звезде, а стратег црвено-белих истиче да ће ти фактори бити присутни и у петак.

Наша мотивација је онаква каква треба да буде за овакав меч. Имамо жељу да одиграмо добро и пробамо да дођемо у ситуацију да победимо. Разлика у приступу не постоји у односу на претходне утакмице. Сваку од претходних 29 утакмица смо играли са изузетном жељом која је била присутна код свих нас. Тако је и овога пута – истакао је Радоњић који је у наставку причао о квалитетима Дарушафаке.

Дарушафака је довела Дејвида Блата на почетку сезоне који је са тржишта узео најбоље доступне играче. Тим је пројектован за највећа достигнућа. Налазе се у доброј форми. Вонамејкер је један од најбољих плејмејкера у Европи, Вилбекин игра одлично, а Клајбурн је искочио ове сезоне. Имају Андерсона који је НБА играч, а Харангоди и Моерман доносе велико искуство. Ангажовањем Жижића успели су да реше и проблем у рекету. Поседују огромно искуство и играју одлично – рекао је Звездин тренер и потом додао:

Жеља је да контролишемо њихов нападачки потенцијал и да из сваке ситуације направимо предност за нас. Највећа снага Дарушафаке је њихов индивидуални квалитет који нуди широк репертоар могућности – закљућио је Дејан Радоњић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

6 comments

Darko апр 7, 2017 at 20:55

Radonjicu, peske kuci!!!! U Podgoricu
P.S. IGRACIMA SVAKA CAST

Reply
marecrazynorth апр 7, 2017 at 15:41

Momci,Radonja,sad nam treba I good offens I strong difens(radonja na engleskom 🙂 ) I trebaju nam bistri umovi I da ne marimo za sve sto nije na nasoj strani,pocev od ekipe darusafake I sudija I svega,igramo za nas I za ponos koji ste postavili vec odavno I u ovoj I predhodnim sezonama,budimo ono sto jesmo,najjaci kad je potrebno…igrajte veceras kao da je prva tekma svi smo uz vas…samo hrabro lavovi…

Reply
Vuja NBG апр 7, 2017 at 14:26

Turke, na buljuke … pobedićemo večeras milion posto, zapamtite.

Reply
milos rankovic апр 7, 2017 at 14:00

SVI ZNAMO DA STE VI POBEDNICI I PRE UTAKMICE STA STE SVE URADILI OVE GODINE NIJE UTAKMICU NISMO NAMESTILI KAO TURCI NAPRIMER FENER KOJI NECE NI PROCI NA F4 PA DAROSAFAKA ZIVI BILI PA VIDELI NECE BITI TURAKA NA F4 A MI DANAS MOMCI ZAUSTAVITI TRI AMERA NJIHOVA A PRE SVIH VONAMEJKERA I KLAJBURNA I IMAMO MI SANSI MOMCI SRECNO BOG VAM POMOGAO A NAS PAR MILIONA DELIJA JE UZ VAS

Reply
CIGANIN74 апр 7, 2017 at 13:15

Samo povrede da zaobidju nase momke i da 10 i 11 aprila budu spremni za cedevitu

Cilj ovosezonski u EL je davno ispunjen,hvala vam za predivnu sezonu a onih 7 uzastopnih pobeda pamticu citav zivot!HVALA LAVOVI!

Reply
Maksa апр 6, 2017 at 21:24

Samo bez straha momci. U napadu igrajte svoju igru a odbrana ko stena kao sto je bio slucaj u mnogim utakmicama do sada. Srecno !

Reply

Leave a Comment