Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Пораз у Инстанбулу, Дарушафака искористила домаћи терен

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у Инстанбулу од Дарушафаке 78-62 (25-14, 18-18, 12-18, 23-13), у последњем колу Евролиге. Нису успели наши момци да се пласирају у Топ 8 фазу.

Лош почетак Црвене звезде, а на другој страни силно мотивисана Дарушафака, која је погађала из свих позиција, са свих страна, предвођена Клајбурном и Вонамејкером. Без поена првих три минута за црвено-беле, Дарушафака је стигла до серије 10-0, и одржавала предност до краја полувремена.

Звезда без самопоуздања у шуту, док су Турци погађали заиста све, из невероватних позиција. Дејан Радоњић је био приморан да у веома кратком року затражи два тајм-аута, први након само два минута меча. Успели су црвено-бели да се консолидују и да држе минус испод 10 поена, али је офанзивни скок Дарушафаке донео домаћину 43-32 на полувремену.

Дарушафака 6/16 за три поена, 73% шута у првом полувремену. 20 скокова шест офанзивних за +11. Црвена звезда без тројке за првих 20 минута, 0/6 за три, и седам скокова мање.

Друго полувреме донело је Звездин повратак. Стрпљива игра, одлична одбрана, стао је шут Дарушафаке, Звезда се примакла на минус од три поена. Џенкинс и Кузмић су мало по мало топили и истопили минус 15 турске екипе. Бертанс је погодио два плус један за 55-49 пред последњих десет минута.

Одмах су на старту последњих десет минута играчи Дарушафаке вратили двоцифрену предност, имали предност офанзивног скока, а Андерсон је постигао тројку за 73-58 на уласку у последњи минут. На крају, Дарушафака је искористила домаћи терен и победила 78-62 за пласман у Топ 8 Turkish Airlines Euroleague.

Најефикаснији је био Огњен Кузмић са 14 поена, Чарлс Џенкинс је додао 12. У редовима Дарушафаке, Вонамејкер је постигао 22 поена.

Господине Дејане Радоњићу, момци, ХВАЛА ВАМ! Хвала на сјајној сезони, победама, причи која ће се памтити!

Настављамо већ у понедељак и уторак. Имамо циљ, а ШАМПИОНИ РАДЕ ТЕШКЕ СТВАРИ!

30.коло, Евролига

Дарушафака Догуш – Црвена звезда мтс 78-62 (25-14, 18-18, 12-17, 23-13)

Инстанбул, „Волксфаген арена“.
Гледалаца: 4.982
Судије: Перез Перез, Латишевс, Шемеш

ДАРУШАФАКА: Вилбекин 16, Јагмур, Батук 3, Вонамејкер 22, Клајбурн 10, Улубај, Морман 5, Алдемир, Андерсон 6, Жижић 11, Бертанс 5, Харангоди. Тренер: Дејвид Блат

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Волтерс 3, Томпсон 4, Дангубић 9 (3ск), Митровић 2 (2ск), Лазић 2 (4ск 1ас 3укл), Добрић, Симоновић 10 (3ск 2ас 1укл), Ракићевић, Џенкинс 12 (3ск 1ас 2укл), Гудурић 5 (3ас), Кузмић 14 (6ск), Бјелица 1. Тренер: Дејан Радоњић

ТОК МЕЧА

1/4 (25-14)

Џенкинс, Лазић, Дангубић, Митровић и Кузмић на паркету, започињу борбу за Топ 8.

Можда и најлошији почетак ове сезоне у једној утакмици Евролиге, Дарушафака је серијом 8-0 отворила утакмицу. Дејан Радоњић је приморан на тајм-аут већ после два минута игре. Андерсон је наставио серију, а Кузмић закуцава и постиже прве поене за Црвену звезду на мечу после три минута.

Црвена звезда је примила већ 17 поена, Дарушафака има помоћ арбитара на старту, Дангубић и Лазић одговарају продором. Вонамејкер одржава предност Турака, који долазе до максималне предности у првој четвртини, +11, предност на крају првог периода, Дарушафака води 25-14.

Дангубић 5, Кузмић 4

2/4 (18-18)

Симоновић отвара поенима други период игре, одговорио је Клајбурн поенима преко Марка Гудурића у завршници напада, из невероватне позиције. 4/5 за три поена шутирају Турци. Клајбурн и Вонамејкер су већ постигли по 10 поена, Дарушафака иде на плус 14, 32-18. Тајм-аут, Дејан Радоњић.

Жижић погађа „полухорог“, нова максимална предност домаћина, 34-18. Симоновић је тренутно једини расположен, покушава, доста фаулова над њим, половичан са пенала. Добра одбрана Лазића, Џенкииинс, за два! Мини серија црвено-белих, сада је минус на 8 поена.

Трећи шут Вилбекина за три поена, успева из трећег пута након два офанзивна скока да погоди. Симоновић стиже до 10 поена, на полувремену Дарушафака води 43-32.

Симоновић 10, Дангубић 7

3/4 (12-17)

Моерман поенима отвара друго полувреме, Звезда прави грешке у нападу, али Џенкинс погађа са своје позиције. Одличан Лука Митровић, офанзивни скок и први поени капитена. Серија црвено-белих 6-0, коју прекида Вилбекин тројком у последњој секунди напада. Узвратио је одмах Неј Волтерс, прва Звездина тројка у Инстанбулу вечерас!

Стрпљива игра црвено-белих, сјајна одбрана, Црвена звезда преко Џенкинса и Кузмића долази до минус три. Након дужег периода, погађа Бертанс два плус један, у последњу четвртину улазимо са плус 6 за труски тим, 55-49.

Кузмић 12, Симоновић 10

4/4 (23-13)

Дарушафака успева са две тројке да се врате на двоцифрену предност, Чарлс Џенкинс се лавовски бори, погађа и покушава поново да пробуди екипу. Вонамејкер поентира за 70-57, тајм-аут Дејан Радоњић. Дарушафака у одличној позицији четири минута пре краја меча.

Нису успели црвено-бели да стигну предност Турака, Дарушафака је победила 78-62 и пласирала се у Топ 8 Turkish Airlines Euroleague.

Повезане вести

24 comments

Verni do groba.Br.Cg. апр 8, 2017 at 02:27

….Radonja legendo hvala tebi i momcima na 16 velikih radosti na 14 neprospavanih noci,jer su oni ginuli na terenu a ti si gestikulacijama i svojim autoritetom i pristupom vodio svoje bitke kraj aut linije …bilo jezadovoljstvo gledati vas kako igrate protiv vecih budzetom ali sa vecim srrcem i inatom protiv njih.Ucinili ste me ponosnim jer moj sin od 8 godina-Strahinja je provodio vrijeme samnom pored ekrana svaku vasu utakmicu pomno pratio,ucinili ste da moje dijete cak i ne pogleda kompjuterske igrice koje su mu dozvoljene par dana u nedelji….uz svo vaspitanje koje mu pruzam i usadjujem pokusavam mu pruziti normalan zivot uspio sam osim ljubavi prema njegovim roditeljima sestri babi djedu i svim dragim ljudima,prenijeti i ljubav prema Zvezdi ,nije samnom bio udvorani jer je bio mali ali ce boti dana da osjeti i vidi to…ovo mozda zvuci kako ko shvati ali sam ponosan…HVALA JOS JEDNOM I NAPRIJED U NOVE POBJEDE.POZDRAV SVIM DELIJAMA….izvinite ako nekad uputim grubu rijec…..ZELJKO I STRAHINJA BAR….BRATSKA CRNA GORAk

Reply
Dally апр 8, 2017 at 00:38

Kao što su mnogi od nas najavljivali, bila je nemoguća misija pobediti u ovom meču.Moram opet da ponovim da je ključni poraz bio kod kuće od tzv. braće Olimpijakosa. Delije, navijači,pamet u glavu! Gledajmo pre svega nas i naš interes i pustimo romantične priče o bratstvu! Igru neću komentarisati ali ukoliko želimo nešto ozbiljnije u evroligi moramo se pojačati i zahvaliti se Bjelici, Tompsonu, Mitroviću i Voltersu jer su to limitirani igrači.

Reply
голдман1389 апр 7, 2017 at 23:36

Поздрав свим Звездашима и подршка тиму на свему учињеном. Поручио бих свима да нама није потребан никакав поклон од било кога. Ми све што имамо смо сами освојили и стекли. Свака титула је освојена трудом и радом. Нико нас није требао да пусти да би ми прошли. Ми пролазимо онда кад то и заслужимо. Очигледно је да су судије имале задатак да у другој половини сезоне помогну догуш групи да има свог представника у својој лиги. Уместо што се љутите на Грке и трошите време и енергију на свађе, погледајте суђења не само против нас већ и против других тимова. Нпр Бамберг против догуш.
Велики поздрав свим искреним Звездашима.

Reply
Otpisani101 апр 7, 2017 at 22:59

Moramo biti posteni…kljucna utakmica je bila protiv takozvane brace olimpijakosa…da,da su prava braca morali su da izgube od zvezde…ali zvezdini navijaci ne navijaju protiv takozvane brace…ja volim samo zvezdu i boli me k…za okimpijakos…turci i grci se mrze od postanka dveju drzava i gle cuda grci igrali za turke protiv brace…braca se pokazuju kada je tesko a vi i dalje zivite u iluziji da su nam grci braca…u turskoj sam i ocekivao poraz…

Reply
Vuja NBG апр 7, 2017 at 22:49

Hvala za 16 radosti.Hvala Pirejcima što su nas poštedeli dodatnih napora pred finale ABA lige.Nadam se da će ispasti od Turaka.

Reply
milos rankovic апр 7, 2017 at 22:13

MOMCI SVAKA CAST VI STE NASI POBEDNICI SAD DA SE SKUPITE I ODERETE OVE HRVATE PUSTITE OVU TURSKU LIGU KAD KRENE NASA LIGA UBACITI OVE MLADJE SIMANICA DOBRICA I OSTALE ZAHVALITI SE AMERIMA SEM DZENKISA

Reply
Dejo апр 7, 2017 at 22:11

A, sledece sezone u EL dooobro isprasiti tzv.bracu… Nikoga ne mogu da pobede osim nas. placeni navijaci neka navijaju na grckom. Napred Zvezda!

Reply
danass апр 7, 2017 at 21:32

Idemo dalje,sjajna sezona u Evro ligi,svaka cast igracima,treneru,upravi,navijacima.Sad se pre svega,psiholoski pripremiti ya Cedevitu,da obezbedimo novu sezonu Evro lige i to je to.
Posebno me raduje podrska velike vecine navijaca na ovom forumu nakon zavrsetka Evro lige.Tokom sezone,bilo je kritika,uglavnom dobronamernih i korisnih,da bi sad preovladalo misljenje da smo napravili sjajan uspeh!
BRAVO CIGANI!

Reply
krvavi zvezdas-DE апр 7, 2017 at 21:26

poraz je bolan ali ja sam prezadovoljan sa ovoliko pobeda….

Reply
CIGANIN74 апр 7, 2017 at 21:11

JEDNA MOLBA ZA SVE ZVEZDASE KOJI SU U MOGUCNOSTI DA SACEKAJU SUTRA NA AERODROMU RADONJU I LAVOVE!

NEK OSETE DA SMO IM ZAHVALNI DO NEBA ZA SVE STO SU U EL URADILI!

Reply
Maksa апр 7, 2017 at 20:56

Nema ljutnje, nama je TOP 8 ukradena u utakmici protiv Olimpijakosa (bas vam hvala „braco“). Imam samo jednu malu primedbu : na -3 Radonjic uvodi Tompsona u igru koji nije igrao u predhodne 2 utakmice i kome je moral na 0. Kakva ideja bravo treneru!!!!! Ali stvarno je zalosno da onakve odlicne igre protiv najboljih ekipa nismo krunisali prolazom. A sada da se osvoji ta ABA liga pa odma da se krene u rekonstrukciju tima. Sledece godine fajnal 4 u Beogradu, ja kazem da to nikako ne moze bez Zvezde.Covicu sad pokazi da znas da radis svoj posao.

Reply
Deja апр 7, 2017 at 21:06

To je to! Hvala momci.. Malo sam se razočarao u Simona što na -3 nije preuzeo odgov.. Nego Danguba koji je već imao očajan šut za 3pt.
Sad svim snagama na CDvitu! Navijači dajte dodjite, ne glupirajte se, aman!!!

Reply
Loki апр 7, 2017 at 21:26

Nece imati ta bagra navijacka vremena da dodje protiv Cedevite, jer ce morati da prate i navijaju za Olimpijakos u nastavku EL…

Reply
Vladan апр 7, 2017 at 20:51

Ja samo da se zahvalim ovim momcima za sve sto su ucinili ove sezone, ja sam ponosan na njih. A delije bas zabole oni imaju za koga da navijaju u nastavku EL ;-). Vidimo se na finalu ABA lige, pozdrav!

Reply
CIGANIN74 апр 7, 2017 at 20:45

CRVENO BELI LAVOVI HVALA ZA PREDIVNU EVROLIGASKU SEZONU!

A SAD ONO NAJVAZNIJE-FINALE ABA I ULAZNICA ZA EVROLIGU i F4 U BG!

Reply
Verni do groba.Br.Cg. апр 7, 2017 at 20:53

VITEZOVI…RADONJA….CEO STRUCNI STAB…HVALA ZA RADOSTI U EVROLIGI…PONOSNI NA VAS….PRIVILEGIJA JE BITI NAVIJAC ZVEZDE….IDEMO NA CEDEVITU….JOS JEDNOM BRAVO …..

Reply
Hadži Dragan апр 7, 2017 at 20:43

Pozdrav za našu braću iz Pireja i hvala na podršci.

Reply
josif апр 7, 2017 at 19:56

Utakmica se zavrsila na 10:0,oni su preiskusna ekipa dabi dozvolili nas povratak a mi uz to niti imamo snage niti imamo volje dase vratimo.Ipak je najvaznija Cedevita.Top8 smo izgubili protiv Olimpijakosa.Pozz.MKD

Reply
DJOLE BARI 91 апр 7, 2017 at 19:51

SVAKI MEC POCINJE DEGENERIK MITROVIC I DOK JE ON NA PARKETU PROTIVNIK ODE NA 10-15 POENA PREDNOSTI. CIM SE MALO PRIMAKNEMO ULAZI DRUGI DEGENERIK GUDURIC I PONOVO SMO U MINUSU 15 RAZLIKE.MARS IZ ZVEZDE.

Reply
Verni do groba.Br.Cg. апр 7, 2017 at 22:27

Ne s..i Djole da te zamolim….ti si jedan nevidjeni degenerik…ovo sada nije analiza ove utakmoce nego cijele evroligaske sezone….BRAVO ZA MOMKE….

Reply
Loki апр 7, 2017 at 19:49

Ovo u prvom poluvremenu nista ne valja!!!!

Reply
Vuja NBG апр 7, 2017 at 18:51

Idemooooo u četvrtfinale !!!

Reply

Leave a Comment