Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновије

Божовић променио извођача пенала пред Рад: „Предстоје нам тешких месец дана“

Након што су у среду обезбедили пласман у полуфинале Купа Србије, изабраници Миодрага Божовића настављају такмичење у првенству. Црвено-бели ће сутра, 9. априла, од 17 частова у мечу 29. кола Суперлиге гостовати екипи Рада на Бањици.

Шеф стручног штаба Црвене звезде Миодраг Божовић изнео је своја очекивања пред меч.

Полако приводимо првенство крају и било би врло важно да сутра остваримо добар резултат и да победимо јер бисмо психолошки имали предност пред плеј-оф. Рад има екипу која је спој младости и искуства, играће растерећено јер су ове године остварили бољи резултат него прошле. Њихову шансу видим управо у томе што ће играти растерећено, али ми смо екипа која мора да иде на победу и на резултат. Битније нам је да у главама будемо одморни, него у ногама јер ћемо тако успети да победимо ову утакмицу. Не можемо да идемо на Бањицу са мишљу да ћемо лако да победимо, увек мора да постоји доза опреза са било којим противником. Предстоје нам тешких месец дана где ће се све решити. Сада треба да покажемо своје право лице — рекао је Божовић.

Искусни стратег говорио је о успону форме Гелора Канге.

Мислим да је Канга најбољи играч у овој лиги, има десет асистенција, дао је три гола у лиги и један у Купу. Непотребно се он стално спомиње и апострофира у негативном контексту, вероватно да би се у клуб унео немир. О њему би требало да се пише много више с позитивне стране, него што му се тражи мана. Да сам ја на терену, имам 35 година и треба да шутирам пенал, а поред мене је играч од 23 или 24 године који може да се прода ја бих пустио њега да шутира. Што се тиче пенала од сада ће их шутирати Канга.

Божовић нема дилема око састава тима пред сусрет са Радом.

Сутра ће на терен изаћи иста екипа која је играла у Купу у среду. Повређени су Руиз, Анђелковић и Супић. Руиз је полако почео да трчи и очекујем да ће се опоравити до дербија, а Анђелковић је под знаком питања. Остали су здрави.

Тренер црвено-белих говорио је и о форми појединих играча.

Још увек нисам видео Боаћија онаквог какав је био на припремама. Тамо је играо много боље, није још увек показао брзину коју поседује и мислим да ће и он бити све бољи и бољи. Недавно је имао пех са повредом и сигуран сам да је то узрок. Правог Боаћиа тек очекујемо. Најконстантнији у игри је Плавша, он има такву грађу да на терену изгледа као да може да лети, има велики радијус кретања, доста трчи, много доприноси и у одбрани и у нападу. Драго ми је што Милић улази у форму, сигурно му је требало времена да се прилагоди и сада све долази на своје место. Радује ме и што Милошевић показује да на њега можемо да рачунамо. Не само зато што је одиграо добрих двадесетак минута у Купу, већ и зато што ради одлично на тренинзима. Није лако брзо се адаптирати на Црвену звезду, али добро је што полако можемо да уводимо нове играче и надам се да ће у будућности добијати већу минутажу.

Божовић је говорио и о актуелном систему такмичења.

Да је другачији систем такмичења ми бисмо већ славили титулу и могли бисмо раније да дамо шансу млађим играчима, да покажу шта могу, али немам права да се жалим када је један од предлагача система била Црвена звезда. Наше првенство се завршава крајем маја, а већ 12. јуна екипа треба да почне припреме. Нико нема времена да се одмори. Тешко је пеипремити екипу да буде у врхунској форми за европске утакмице за тако кратко време. Када смо играли са Сасуолом они су били у врхунској форми, а ми нисмо. То је проблем свих екипа које рано крећу са припремама, а ми смо у групи тих земаља и нормално је да имамо проблема — поручио је Божовић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

3 comments

igor апр 8, 2017 at 20:11

Ovaj izgubio kompas.

Reply
Rajčić апр 8, 2017 at 15:41

U pravu si za Kangu najbolji je u ligi, isto kao ono krava kad da 30 litara mleka i sve prospe nemoj se Grofe glupirati kakav Kanga i bakrači on nije najbolji ni naš igrač a kamo li igrač lige ima kod groblja 2 igrača bolja od njega isto tako i u Vojvodini ima najmanje 2 igrača bolja od kange štetočine setim se ludogoreca i zaplačem od muke.

Reply
Loki апр 9, 2017 at 01:17

Grof kao i svaki menadzer hvali svoje igrace i izmislja neki 10 asistencija Kange za golove…koje su to asistencije??? Mozda tri asistencije za celu sezonu…Drugi menadzerski gaf da ce Ruiz biti spreman za derbi…nemoj molim te da bude spreman…a..da.. menadzer mora da gurne svog igraca u tim za derbi…mozda ce to pomoci da se proda…a onda i menadzer ima vajde.

Reply

Leave a Comment