Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Најава финала АБА лиге, изјаве из Звезде и Цедевите

Велико финале АБА лиге за сезону 2016/2017 почиње у понедељак првом утакмицом између браниоца титуле кошаркаша Црвене звезде мтс и старог познаника црвено-белих, екипе Цедевите из Загреба.

Ово је екипи Црвене звезде треће узастопно финале, а у последњем елиминационом сусрету са екипом из Загреба, црвено-бели су прошле сезоне са 2-0 обезбедили пролаз у финале, касније и освојили титулу у дуелима са екипом Мега Лекса.

Пред овогодишње финале организована је заједничка конференција за медије у београдском хотелу „Краун Плаза“ на којој су говорили директор лиге Крешимир Новосел, играчи Лука Бабић и Лука Митровић и двојица тренера, Вељко Мршић и Дејан Радоњић.

Директор лиге Крешимир Новосел:

Дошли смо до краја сезоне, две екипе које су највише показале током целе сезоне, очекује нас права посластице. Можемо бити задовољни са сезоном, сада нас очекује занимљиво и квалитетно финале. На почетку ове серије желим пуно среће екипама, и што бољу игру и како се каже нека бољи победи.

Након тога бројним новинарима обратио се и играч Цедевите Лука Бабић.

Почиње финале, очекивано и заслужено финале, ове две екипе, Црвена звезда и ми, показали смо највише, и сви једва чекамо да почне, то су утакмице које сви прижељкују, због којих се тренира. Чека нас паклена недеља, биће пуно утакмица, надам се да ћемо надоместити одсутне играче Боутрајта и Араповића што боље, и наравно, очекујемо да све прође фер и нека бољи победи.

Капитен КК Црвена звезда мтс, Лука Митровић:

Дошли смо самог краја, ово је велико финале, знамо колико доносе ове утакмице, ми смо и пре сезоне ове мечеве ставили као приоритет, и сада је на нама да у овом финалу испунимо тај циљ – а то је освајање АБА лиге. Биће тешко, ови мечеви су увек занимљиви, само прижељкујем наше добро здравље, и желимо да дамо све од себе да одбранимо домаћи терен, у првом мечу и да серију отворимо победом.

Након тога,своје виђење изнели су и тренери двеју екипа Вељко Мршић и Дејан Радоњић.

Тренер КК Цедевита Вељко Мршић:

На почетку желим да честитам Црвеној звезди на одличној сезони, играли су изван свих очекивања, направили сјајне резултате, мало су пали на крају, што је и нормално, без Јовића и у оваквом ритму, али ти проблеми не могу променити мој утисак како су играли, били су за пример и нама, даћемо све од себе да освојимо АБА лигу – рекао је Вељко Мршић који је додао да „његову екипу очекују дуели са једном од најбољих екипа у Европи“.

Дејан Радоњић, тренер КК Црвена звезда мтс:

Јасна је важност овог финала, ми смо пуно причали о томе од самог старта сезоне у свакој прилици, јер је било од старта сезоне познато шта је приоритет. Одиграли смо добро сезону, Цедевита је такође одиграла добро и реално је да се нађемо у финалу. Направили су тим да би покушали да се врате у Евролигу, имају квалитет и искуство да играју на различите начине, а у мечу против Партизана показали су да и у тешким условима и у додатно отежаним околностима могу да одиграју добро. Имали су мало времена, шест дана од прошле утакмице против Цибоне да све то посложе – рекао је на почетку тренер црвено-белих и додао да Стефан Јовић неће играти, а да ће о стању преморене екипе, која је пре само два дана играла евролигашку утакмицу, уверити на вечерњем тренингу.

Ми смо, с обзиром на своје околности, то у ходу решавали. У тој проблематици смо више од два месеца, играћемо без Јовића. Распоред није хуман, али је једини могућ. Ми смо тек стигли из утакмице, допутовали смо у Београд у суботу увече. Идем после конференције на тренинг, па ћемо видећи ко је све спреман за утакмицу, надам се да није оставило трага, али свакако окрњени јесмо – наставио је Радоњић и онда поручио:

Морамо да можемо и покушаћемо да остваримо победу, с обзиром на то да смо фокусирани на први меч и на то да у њему дођемо до победе. Значај меча је јасан и нама и свима који дођу у Пионир и то свима треба да буде јасно – завршио је Радоњић.

Прва утакмица финалне серије игра се у понедељак од 19 сати, уз директан пренос на ТВ „Аренаспорт“. Карте у пакету, и појединачно за утакмице број 1 и број 2 продају се на свим продајним местима Евентима, до почетка дуела, а интересовање навијача Црвене звезде за ово финале и прве две утакмице је велико.

Текст на сајту СД

Повезане вести

2 comments

ana osmajic апр 11, 2017 at 18:00

I love you Crvena Zvezda.Pregazite ih.TO JE MOJE NAREĐENJE!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
Verni do groba.Br.Cg. апр 9, 2017 at 22:01

IDEMO SAMPIONI

Reply

Leave a Comment