Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

Мандић и Крсмановић златни у Лињану

Звездини првотимци и репрезентативци Србије Милош Мандић (до 100 кг) и Александар Крсмановић (преко 100 кг) одушевили су све навијаче нашег клуба освајањем шампионских одличја на јуниорском ЕЈУ купу у Лињану.

Мандићу је ово прва медаља освојена на ЕЈУ купу. Сигурно и самоуверено Мандић је конкуренцији до 100 килограма владао струњачом од првог меча у италијанском Лињану. Швајцарац Ото Имала био је први противник Мандићу на ЕЈУ купу кога је убедљиво савладао у походу на одличје. Ипоном је Мандић савладао и Мађара Петера Арваиа у другом колу. У полуфиналу пао је и Словак Маријус Физел. У великом финалу одлично расположени Мандић није дозволио Пољаку Доминику Мајоwском било какву могућност за маневар чиме је и заслужио титулу шампиона у конкуренцији до 100 килограма.

После само недељу дана од ЕЈУ купа за сениоре у Дубровнику, где је освојио бронзу, млади Александар Крсмановић окитио се још једним одличјем, овог пута златним на такмичењу у Лињану. Европски џудо куп за јуниоре Крсмановић је почео победом над домаћим такмичаром Федериком Бенчивенгом. У другом колу Крсмановић наставља доминацију и над Мађаром Рихардом Васчуликом кога је елиминисао ипоном. У мечу који је одлучивао о освајачу златне медаље, Крсмановић је убедљив и у дуелу са Пољаком Кристофом Залезнијем. О томе најбоље говоре два wазарија и ипон, који суму осигурали највиши степеник победничког постоља и златно одличје.

Звездина ризница сасвим сигурно имала би још једно одличје да повреда није спречила Милана Бунчића да се у конкуренцији до 73 килограма бори за бронзано одличје. Српски репрезентативац остварио пласман на пето место на јуниорском ЕЈУ купу у Лињану.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment