Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Сјајна Звезда: Још једна победа и титула!

Црвена звезда је славила против Цедевите и у другој финалној утакмици АБА лиге, резултатом 84:73. Наш тим сада води са 2:0 у финалној серији и један тријумф га дели од нове титуле у регионалном такмичењу, која доноси и наступ у Евролиги у наредној сезони.

Крајњи резултат не одсликава оно што се заправо дешавало на терену током 40 минута игре. Црвено-бели су доминирали од прве секунде утакмице и сем пада у самом финишу били веома убедљиви.

Звезда је од првог напада повела и та предност ни у једном тренутку није долазила у питању. Фантастична одбрана и сјајни проценти шута из игре донели су невероватних 57 поена за 20 минута Радоњићевој екипи и чак 23 поена преимућства. Први део утакмице обележио је Марко Гудурић, који је на крају оба периода погодио по тројку уз звук сиренем од чега прву са готово 10 метара. Дангубић је играо изванредну одбрану, али и погађао, док је стандардно добар био Џенкинс, а Лука Митровић је везао осам поена са дистанце, за укупно 10. Енергија Звезде била је изузетна, упркос томе што је претходна утакмица одиграна пре само 22 сата.

У наставку је меч практично рутински приведен крају, јер су гости покушавали да се врате у игру, али је све што су урадили -15 у трећој и -11 у четвртој четвртини. Волтерс је одбио последњи налет гостију и ту је био крај њихових надања да могу да изједначе. Оно што може бити врло значајно за исход ове финалне серије јесте и повреда вероватно најбољег кошаркаша Цедевите, Рајана Боутрајта, који је обновио повреду, због које је и ушао ровит у ове дуеле и напустио игру крајем треће четвртине. Питање је колико ће Хрвати моћи да покажу у Загребу без њега.

Та утакмица игра се већ за два дана, а евентуални четврти дан касније.

Друга утакмица финала АБА лиге

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС – ЦЕДЕВИТА  84:73 (29:18, 25:16, 15:16, 12:23)

Хала: Александар Николић 
Гледалаца: 6 000
Судије: Пукл, Кољеншић, Митровски

ЗВЕЗДА: Волтерс 14п, 3ск, 5ас, Томпсон, Дангубић 11п, 2ск, 2ас, 3укл, Митровић 10, Лазић 6п, 8ск, 2бл, Добрић, Симоновић 5, Ракићевић, Џенкинс 16п, 7ск, 4ас, Гудурић 10п, 4ск, 3ас, Кузмић 8п, 5ск, 2ас, Бјелица 3

ЦЕДЕВИТА: Џејмс 11, Бајо, Крушлин 2, Боутрајт 10, Катић 2, Бабић 7, Жганец 4, Муса, Билан 12, Шурна 10, Бегић 6, Томас 9

ТОК УТАКМИЦЕ

4/4 (12:23)

Гости су боље отворили последњи период утакмице и серијом 11:1 смањили на 12 поена заостатка, први пут још од почетка друге четвртине. Велики пад у игри Звезде неутралисали су Лазић, који је офанзивним скоковима и са две битне блокаде урадио велики посао у финишу меча, али и Волтерс, који је серијом поена и асистенција одбио последњи налет и покушај гостију.

Томас се подигао на шут за три поена, на +11 за Звезду, али је Лазић дотрчао и изблокирао га, па је тиме Цедевита пропустила и последњу прилику за повратак. Хрвати су ипак успели да добију овај део игре, веома убедљиво.

3/4 (15:16)

Боутрајт је, након што ниједна екипа није постигла кош више од два минута, везао шест поена (сјајан продор и тројка уз фаул), да би потом и Билан везао четири поена, па су гости смањили на 15 поена заостатка. Соло-акцијама Џенкинса, Звезда је дошла до нових 19 поена вишка. Након тога, најбољи кошаркаш гостију, Боутрајт се поново ухватио за задњу ложу и морао је због повреде да напусти игру, уз аплаузе Пионира.

Гости нису успевали да оду на мање од 17 поена заостатка у другој половини треће четвртине, а Волтерс је са везаних пет поена поново вратио и +22. Та разлика стајала је на семафору након 30 минута игре.

ПОЛУВРЕМЕ

Након првих 20 минута, Звезда убедљиво води против Цедевите, резултатом 57:34!

Наш тим је стигао до 5:0 на самом старту, а највише што су гости успели да ураде јесте прилазак на 5:4. Након тога, наш тим је, пре свега сјајном одбраном и добром шуту за три увећавао предност, а Гудурић је погодио тројку са десет метара уз звук сирене за 29:18. И у другој четвртини Звезда је константно имала двоцифрену предност, а сјајне роле имали су Митровић, који је везао 8 поена, а потом и Џенкинс са 5. У 18. минуту наш тим је имао великих +17 (46:29), а минут касније и +22.

На полувремену је наш тим стигао до +23 (57:34), новом тројком Гудурића уз звук сирене. Звезда је шутирала 12/16 за два, 9/16 за три, за нестварних 57 поена за полувреме. Хрвати су сведени на 34. Црвено-бели су имали чак четири „двоцифрена играча већ на полувремену. Дангубић је постигао 11, а Џенкинс (уз 4 скока и 3 асистенције), Митровић и Гудурић по 10 поена.

2/4 (25:16)

Звезда није искористила неспортски фаул и постигла је свега један поен из те две прилике, за 30:18. Ипак, након погрешне одлуке на штету Звезде, тренер гостију добија техничку грешку, а наш тим поново од потенцијална четири постиже свега један поен.

Митровић је потом за непун минут постигао осам везаних поена, за максималних +14 (39:25) у 15. минуту. За то време, судије су немилосрдно слале Билана на линију за слободна бацања, а Кузмић је зарадио два брза фаула. Митровића је „ископирао“ Џенкинс, који је везао 7 поена, а Звезда је у 19. минуту отишла на +22. Након 20 минута, резултат је био 57:34, а Гудурић је поновио оно што је урадио на крају првог периода и докрајчио гажење хрватског тима у првих 20 минута.

1/4 (29:18)

У другој утакмици је Звезда кренула онако како је меч отворила Цедевита у претходном дуелу. Дангубић је донео велику енергију у одбрани, украо две лопте Боутрајту, а Џенкинс и Митровић у контрама погодили за 5:0. Хрвати су се мало вратили у утакмицу, али је Кузмић са четири везана поена вратио +5 (9:4). Дангубић је потом награђен за агресивну одбрану и погодио тројку за максималних +7 (14:7), да би Симоновић истом мером донео и +8 (17:9).

Потом је исти играч промашио шут за +11, а Томас погодио тројку за 19:14. Ипак, новом мини-серијом, црвено-бели су стигли до +11 (26:15). Шурна је узвратио, а у последњем нападу, на четири секунде пре сирене, Гудурић је са 10 метара шутнуо тројку и поцепао мрежицу, за експлозију Пионира и 29:18!

НАЈАВА

Црвена звезда и Цедевита играју другу утакмицу финалне серије плеј-офа АБА лиге. Пре мање од 24 часа, два тима су одмерила снаге у истој хали, а успешнија је била домаћа екипа, која је након великог преокрета успела да забележи убедљив тријумф, ношена сјајном партијом Џенкинса, Кузмића, Бјелице и Волтерса.

Боутрајт је нови играч у саставу гостију у односу на прву утакмицу.

 

Повезане вести

16 comments

milos rankovic апр 12, 2017 at 12:17

MOMCI SVAKA CAST OVI LJUDI GINU ZA ZVEZDU NJIMA MEDALJE ZA SVE STO SU URADILI AKO MOZA SACUVATI EKIPU SEM AMERA DVA I KAPITENA DOVESTI ZAMENU ZA NJIH I DOGODINE SIGURNO F4 AL DOVESTI DA VALJA NESTO MOZE I VLADA MALO DA DA NOVCA KAKO GROBARIMA DALJE I NAS PREDSEDNIK GOSPODIN COVIC JE SVE U PRAVU REKAO JE DA SE NESTO SPREMA I JESTE OVO SUDJENJE JE KATASTROFA I TO SVE SLOVENCI PRVO ONO DJUBRE JAVOR PROTIV GRKA SAD OVAK FUKL KAKO VEC NAMA FAUOLOVA DUPLO VISE KODA IH BIJEMO A ONI GRUBLJI OD NAS AL DZABA IM KO ZNA KOLKO JE CEDEVITA DALA PARA ABA LIGI DA BUDU PRVACI AL NEMOZE

Reply
Verni do groba.Br.Cg. апр 12, 2017 at 00:10

Grijesis se Ruk……izvini ali nije ti komentar na mjestu…zasto staru moj…..

Reply
Verni do groba.Br.Cg. апр 12, 2017 at 00:09

???????????????????????????….

Reply
zemunac1976 апр 11, 2017 at 23:12

Ruk purgeru kmeci i dalje, tek ces ridati purgercicu….a gde su pljuvaciiiiii, nestali u rupama…jel bese Krvavi rekao posle poraza ne bitnog od grobara da necemo nista osvojiti? hahahahaha

Reply
Verni do groba.Br.Cg. апр 12, 2017 at 08:54

Brate sve si rekao….svaka cast…pozdrav iz Bara….

Reply
dusan апр 11, 2017 at 22:15

pobeda je super, ali je realno zvezda mnogo kvalitetnija od bilo koga iz aba lige. za final four ce ipak biti potrebno vise. cini se da napad igramo na individualni kvalitet, bez ikakvih uigranih akcija. prva petorka se urnise koliko igra i koliko se trosi, i ne razumem ni da rakicevic i dobric ne mogu da odigraju po tri cetiri minuta, a o simanicu ne bih da ne pricamo. radonjic me je posebno izbezumio kada je ubacio dobrica posednjih 10 sekundi. za ligu razbibriga treba dati sansu mladjim igracima i poceti da se spremamo za godinu u kojoj se f4 igra ovde i na kome cemo, ako bog da, da igramo.

Reply
Maksa апр 11, 2017 at 21:45

Bravo momci. Jenkins i Volters su bili sjajni veceras, a moje misljenje je da, uz Branka Lazica i Jovica, ove igrace treba sacuvati po svaku cenu i za sledecu sezonu. Po svom dolasku u Zvezdu Volters se trazio, i mislim da se konacno pronasao u ovom sastavu Zvezde i da od njega mozemo ocekivati sve bolje partije. Mislim da bi posao trebao da se zavrsi vec u narednoj utakmici jer je razlika u kvalitetu ocigledna; ali ipak opreznost i sigurnost treba sacuvati. Srecno u nastavku momci.

Reply
kastiljo апр 11, 2017 at 20:32

Bravo momci…Samo je malko zabrinjavajuce sto smo u drugom poluvremenu dali manje poena nego u prvoj cetvrtini a 2 vise nego u drugoj…
Kad se crta podvuce mislim da Cedevita ne moze da pobedi Zvezdu ni sa najjacim sastavom,dakle sa Arapovicem i Boutrajtom(koga Zvezda mora da dovede na leto 🙂 ) a kamoli bez njih plus jos i Katic im se povredio.

Reply
pera апр 11, 2017 at 20:51

Grešiš prijatelju igrač poput Boutrajta bi bio kontraproduktivan na leto. Čarls Dženkins i njegov ostanak je prioritet što se igračkog sastava tiče a što se generalno kluba tiče ostanak stručnog štaba i Radonjića jer je kontinuitet osnova uspeha. Valjda su ove sezone naučili da dobijaju tesne utakmice i verujem da nikada više neće braniti 20 sekundi do kraja. Idemo ovo je bila sezona za pamćenje a sad rekreacija u srpskoj ligi i da se pomogne groblje da osvoji titulu kako bi navijači bili zadovoljni i batalili ideju štrajka na ulicama. Pobiše se sami onomad jer neki neće da idu da štrajkuju. Srbija nema vreme da čeka nigde pa ni u sportu već sada stručni štab mora da pripremi izuzetne letnje pripreme i da da šansu svim svojim klincima da se nametnu. Evo prilika je srpska liga da se Dobrić, Rakićević i Simanić udenu u roster i da imaju ozbiljne minute kako bi napredovali. Ja ih očekujem i naredne godine u rosteru jer su to najtalnetovaniji momci na ovim prostorima uz Radanova, Aranitovića, Lazarevića ima tu još momaka koji se mogu nametnuti. Dok nekome ne daš šansu ne možeš ni da vidiš kolko može. Sve u svemu ja prezadovoljan i očekujem da u četvrtak konačno definišu svoj status u narednoj sezoni i da se brate malo odmore.

Reply
kastiljo апр 11, 2017 at 21:02

Nemaju veze Djenka i Boutrajt…Volters ce sigurno otici,99%…Ako uspemo zadrzati Jovica bilo bi ekstra da mu zamena bude Boutrajt a Djenka da se vrati na svoju poziciju,na beka…U pravu si sto se klinaca tice,necu da vidim nikog od standardnih protiv Dunava,Spartaka i tako tih ekipa…Sad je vreme da se spreme klinci za sledecu sezonu,da dobiju Dobric,Simanic i Rakicevic po 20min minimum 🙂

Reply
pera апр 11, 2017 at 21:54

Tako je rodjače, sad treba forsirati ove momke da pokažu šta znaju a sigrno je da će oni to vratiti. Oni žive u ovom timu i kipte od želje da pokažu da nisu tu bez veze. Ako ih svu trojicu dobijemo za narednu sezonu ABA i Evro lige mi smo na konju jer po meni klub mora da ima osnovnu vodilju da stvara igrače i tako podiže kvalitet tima, da se dovode samo oni igrači koji su neophodni i normalno više koštaju od domaćih. Dženkins po meni posle ovakve sezone sigurno u narednoj sezoni u nekom od NBA ligaša. Dokazao je da je izuzetan igrač i velika karika ovog tima. Da sada samo posle Maksimovića u FMP dovedu trenera kome će unapredjenje kvaliteta mladih igrača biti prioritetni cilj i klub opet ide dva koraka ispred svih drugih na ovim prostorima. Pisao sam o svojim željama ranije kad su u pitanju ti mladi koje treba dovesti u klub pre svega sa ovih prostora. I dalje mislim da Boutrajt nije tip igrača koji bi se uklopio u Radonjinu i našu koncepciju shvatanja košarke. Previše igra za sebe a to nama nije potrebno.

Reply
kastiljo апр 12, 2017 at 12:31

Jeste to za Boutrajta cinjenica da igra previse solo i da mu odbrana nije bas jaca strana,ali odavno nismo imali nekog izrazitog strelca koji moze,sto bi njegov saigrac iz Cedevite rekao,da izmisli poene. Imali smo prosle godine Milera i takav igrac nam je trebao u utakmicama protiv Olimpijakosa i Darusafake. U svakom slucaju verujem da nam se na leto pridruzuju Ostin i Bolden koji ce svakako biti super pojacanja,Ostin umesto Tompsona,Bolden koji moze i 3 i 4 da igra,poslednju utakmicu u ABA protiv Cedevite upravo je sutirao trojke 7/7 😀

dusan апр 11, 2017 at 22:15

sta da se pomogne? groblje? pa njima bih pomogao samo da se vrate kuci u zagreb…

Reply
Verni do groba.Br.Cg. апр 11, 2017 at 22:23

Umor cini svoje stari moj.Odradili su posao u prvom poluvremenu i rutinski zavrsili.Bio je mali pad u igri ali se vidjelo da se cuvaju jer je ritam paklen.Odraditi u Zagrebu posao i ovakvu sezonu krunisati peharom i evroligom…..BRAVO SAMPIONI BRAVO RADONJA I STRUCNI STAB……

Reply
CIGANIN74 апр 11, 2017 at 20:19

BRANKO LAZIC!!!

Reply
Србин са Космета апр 11, 2017 at 19:24

Браво мајстори!
Право уживање!
Гледам на хрватској арени,зато што нисам у могућности да гледам на српској,коментатори су реални,Звезда је прејака за све уу Аба лиги!

Reply

Leave a Comment