Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаРегионална лига

Џенкинс је МВП!

Бек Црвене звезде мтс Чарлс Џенкинс добио је ласкаво признање за најкориснијег играча плејофа АБА лиге. Џенкинс је у први план истакао тим и да је његово признање последица искључиво тимске игре црвено-белих.

Кошаркаши Црвене звезде мтс убедљиво су дошли до трећег узастопног трофеја АБА лиге. Црвено-бели су у три утакмице “решили“ финалну плејоф серију, а последњи корак начињен је у Загребу. Савладана је Цедевита резултатом 77:61 и успешно остварен примарни циљ – освајање АБА лиге и пласман у Евролигу.

И у овој финалној серији црвено-бели су пленили тимском игром и изванредном одбраном. Ипак, као први међу једнакима издвојио се Чарлс Џенкинс. Сјајни Американац је понео велики терет након повреде Стефана Јовића и по ко зна који пут поновио да је најбољи када је најпотребније. У плејофу је просечно бележио 12.3 поена, 5.3 асистенције, три скока и једну и по украдену лопту. Све то му је донело просечан индекс 15.2.

Чарлс Џенкинс је као и увек скромно прокоментарисао нови трофеј у својој ризници:

“Искрен да будем то што сам постао МВП не значи ми пуно. Тимска победа је много битнија. Све је ствар тима и није реч о мени“, рекао је Џенкинс који је посебно апострофирао однос са тренером Радоњићем:

“Дејан Радоњић је био мој први тренер у Европи и ми имамо посебан однос, а поверење само наставља да расте. Чини да се осећам комфорно на терену. Претходне сезоне нисам имао прилику да покажем све што умем. Ипак, то сада није битно јер сам се вратио кући“, истакао је Џенкинс.

И тачно тако. Чарлс се вратио кући и наставио да заједно са својим саиграчима обогаћује ризницу трофеја на Малом Калемегдану. Браво Чарлс и хвала!

Повезане вести

2 comments

dejo апр 14, 2017 at 15:18

Cestitam ti Dzenkinsu i svaka ti cast kako igras za Crvenu Zvezdu ,sa tobom treba Crvena Zvezda da produzi saradnju jer ti si uzor djeci iz podmlatka Crvene Zvezde i pokazao si strancima kako treba da igraju za KK Crvena Zvezda

Reply
Србин са Космета апр 14, 2017 at 12:58

Хвала Ти Ђенка Србине!

Reply

Leave a Comment