Moja Crvena Zvezda
ВажноДербиИсторијаНајновијеФудбал

На данашњи дан одигран 70. вечити дерби

Четрнаестог априла 1982. године Црвена звезда је славила у 70. вечитом дербију, и то убедљивим резултатом 4:1.

Утакмица је одиграна на стадиону „ЈНА“ по изузетно кишном времену пред 35.000 навијача. Црвено-бели су меч отворили на савршен начин. Већ у петом минуту Владимир Петровић је проиграо на левом боку Душана Савића, Дуле је „заврнуо“ лопту на петерац где ју је спремно сачекао Милко Ђуровски, и погодио. Међутим, свега два минута касније, Партизан је стигао до изједначења голом Живковића, из волеја након корнера. Леп гол, али Црвена звезда је имала и превише квалитетан састав да би дозволила себи психолошки пад.

У другом полувремену Звездаши су заиграли још боље, и награда је стигла у 64. минуту. Милош Шестић се у свом маниру стуштио ка голу вечитог ривала, на ивици казненог простора се ослободио чувара, наместио, и страховитим ударцем савладао немоћног Стојића. Партизан је могао до изједначења, међутим, Драган Манце је промашио прилику коју је теже промашити нео искористити. Казна је стигла у 74. минуту. Након акције Јанковића и Петровића, Пижон је „из колена“ центрирао на супротан крај казненог простора, а Ђорђић је из волеја погодио.

Коначан резултат поставио је Милош Шестић, и то поново на мајсторски начин. Дриблао је наш фудбалер испред казненог простора, шутирао са ивице казненог простора и погодио супротан угао Стојићевог гола. Фантастичан ударац за фантастичан резултат и завршетак 70. вечитог дербија.

Партизан: Стојић, Јешић, Клинчарски, Живковић, Стојковић, Каличанин, Ђелмаш, Н. Костић, Вукотић (Манце), Трифуновић (Поповић) и Варга. Тренер: Калоперовић.

Црвена звезда: Стојановић, Крмпотић, Б. Ђуровски, Миловановић, Боровница, Јуришић, Петровић, М. Ђуровски (Ђорђић), Д. Савић, Јанковић и Шестић. Тренер: Станковић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

dejo апр 14, 2017 at 21:40

Dobar tekst autore o uvodu u derbiju mecu Crvena Zvezda i Partizan ,Grof treba da ubaci sto vise igraca iz Zvezdine skole u derbi mecu protiv Partizana al prije toga mora da nadje jednu utakmicu kako su fudbaleri Crvene Zvezde ginuli za grb i dres Crvene Zvezde

Reply

Leave a Comment