Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

„Брејк“ Звезде за изједначење у финалној серији

У другој утакмици финалне серије, Црвена звезда је у Новом Саду победила Војводину у три сета, и реванширала јој се за пораз од пре неколико дана: Војводина НС семе – Црвена звезда 0:3 (25:27, 19:25, 21:25). После „тесно“ добијеног првог сета, Звезда је била убедљива у наредна два, и заслужено стигла до изједначења у финалној серији.

Војводина је на почетку првог сета стигла до два поена предности, и одржавала ову разлику неко време. Серија Звезде од 4:0 омогућила је нашем тиму да са +2 оде на технички тајм-аут (10:12). Машуловић је продужио Звездину серију после одмора. Војводина је потом везала два поена, али је истом мером одговорила и Звезда (12:15). Ас поеном Симића, Војводина је још једном стигла на поен заостатка (15:16), а резултат је убрзо био и изједначен (18:18). Уследила је игра поен за поен, све до грешке Благојевића, која је донела домаћинима сет лопту (24:23). Благојевић је у следећем нападу био сигуран, да би потом Војводина имала напад за освајање сета, али га није реализовала, што је Нејић потом искористио да донесе Звезди прву сет лопту (25:26). Најефикаснији играч Војводине у првом сету, Премовић, направио је грешку после тајм-аута, па је Звезда повела у сетовима – 0:1 (25:27).

Мехић је ас поеном отворио други сет. Нејић је искористио одличан сервис Благојевића да одведе Звезду на +2 (2:4). Црвена звезда је стигла и до три поена предности (6:9), а пред технички тајм-аут је пропустила прилику да ову разлику додатну увећа, па је на обавезну паузу у сету отишла са +2 (10:12). Уследила су два изванредна сервиса Нејића, па је уследио нови тајм-аут (10:14). Машуловић је блоком продужио серију, Премовић потом успева да је прекине (11:15). Звезда је ипак додатно увећала своју предност (13:19), да би је нови блок Машуловића одржао и у завршници сета, па је тренер Новосађана био приморан да затражи нови предах, после чега Стојсављвић доноси Звезди +7 (16:23). Практично, тада су отколоњене све дилеме око победника овог сета – 0:2 (19:25).

На крилима добре игре из другог сета, Звезда после почетног поена Новосађана везује четири поена (1:4). Машуловић је наставио да бриљира у блоку, а домаћи су потом погрешили, па је Звезда „отишла“ на +5 (2:7). Покушавао је тренер Војводине, Османкач, да изменама продрма екипу, али је уследио ас поен Благојевића, а после тајм-аута, исти играч продужава серију нашег тима (2:9). Војводина осваја наредна два поена, а затим стигла на четири поена заостатка (7:11) Кобиљски није хтео ништа да препушта случају, Стојсављевић после паузе постиже поен, па Звезда одлази са +5 на технички тајм-аут (7:12). Распламсала се борба, Звезда је стигла до +6 после грешке Симића (10:16), да би поен Машуловића у самој завршници сета практично отколнио све дилеме око победника меча (15:22). Иако је Војводина запретила од краја сета, стигавши на свега три поена заостатка, није могла да уради ништа више од тога – 0:3 (21:25).

Резултат у серији је сад 1:1, али ће се наредна два меча играти у Београду. Први од њих у четвртак, 20. априла.

Браво, момци, само тако наставите!

Повезане вести

1 comment

Ivan апр 17, 2017 at 23:05

Bravo ŠAMPIONI!!! Čestitke od srca!

Reply

Leave a Comment