Moja Crvena Zvezda
ВажноДербиДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Божовић: „Било је момената када Звезда победи два дербија, па Партизан буде шампион!“

Након првог кола плеј-офа шеф стручног штаба црвено-белих Миодраг Божовић за званични портал клуба анализирао је 154. вечити дерби.

Мој утисак је да је утакмица која је за нама била добра, гледали смо дерби са много шанси и голова. Примили смо два гола из прекида, то није смело да нам се деси. У тим периодима игре када смо се враћали и када смо играли добро примали смо голове. Нисмо били добри у дуелу, ни довољно агресивни. Игра се доста прескакала, било је много дуела у ваздуху и ту смо изгубили.

Црвено-бели су одлично отворили друго полувреме, али до краја нису успели да преокрену резултат.

Жао ми је што нисмо на бољи начин искористили то што смо добро отворили друго полувреме јер смо имали иницијативу. Ипак, баш тада кад смо најбоље играли примили смо други гол из прекида који нас је сасекао. Враћали смо се много пута ове сезоне из мртвих, али овај пут нисмо могли. Рекао сам већ да је Партизан имао психолошку предност јер ми смо први и можемо да изгубимо титулу, а они су други и немају шта да изгубе. Можда су зато ушли мотивисанији у меч. Ипак, не видим разлог да моји играчи имају недостатак самопоуздања јер смо побеђивали све до сад. Можда има страха и несигурности, али не би требало да буде тако. Сада морамо да се стиснемо и из овога изађемо још јачи.

Тренер Божовић оценио је учинак тандема на средини терена Доналд – Ле Талек.

Очекивало се више од целе екипе. Што се тиче Ле Талека, немам никаквих примедби. Он је један од највећих професионалаца у екипи и увек даје максимум. Повреда се сигурно одразила на Доналда, он није тренирао четири дана, ишао је на терапије. Одрадио је само један тренинг и вероватно му није било лако да уђе у уткамицу.

После утакмице говорило се и о суђењу у вечитом дербију.

Лично немам примедби на суђење.

Подршка навијача није недостајала по завршетку јучерашњег меча.

Подршка навијача нам много значи, сигурно очекујемо да ће да нас подржавају до краја. Поговотво у Крушевцу, очекујем да их буде још више.

У овој сезони на три вечита дербија фудбалери Црвене звезде нису успели да забележе победу.

Дај Боже да будемо први на карају сезоне, па ће дерби да се заборави. Било је момената када Звезда победи два дербија, па Партизан буде шампион. Жао ми је због навијача што нисмо победили. Дерби је највећа утакмица, навијачи су нам пружали изванредну подршку, али шта да радимо, морамо даље. Не можемо сада да станемо и да се живот заврши.

Божовић се осврнуо и на изјаве из противничког табора у којима сумњају у регуларност такмичења.

Не нервира ме то што чујем у медијима од њих. Свако има право да каже шта жели. Нама упорно две године говоре да смо државни пројекат, омаловажавају нас, а ми смо две године први без икакве конкуренције. Нажалост сад је систем такмичења такав да смо добили конкуренцију, али надам се да ћемо издржати и бити први на крају. Највише бих и волео да будемо први овако, са истим бројем бодова. Не знам на шта је тренер Партизана Марко Николић мислио у изјави медијима када је рекао да му је нешто на врх језика. Не желим то да коментаришем, у добрим сам односима са колегом Николићем и стварно не знам шта је желео да каже.

Тренер црвено-белих још увек не размишља о томе до када ће остати на клупи Црвене звезде.

Све је још увек отворено. Сада ми је битно да првенство завршимо како треба, да освојимо дуплу круну па ћемо видети. Планови сваког тренера у клубу који циља трофеје су везани за резултате.

Искусни стратег истиче да је свака следећа утакмица одлучујућа за његове фудбалере.

Имамо још шест утакмица до краја, сада је свака као финале. Надам се да ћемо првенство завршити као шампиони, а колико ће нам победа бити потребно сада не желим да размишљам о томе нити да калкулишем. Морамо да идемо утакмицу по утакмицу. Сваки меч у плеј-офу је тежак, нема лаких. То су утакмице у којима екипа показује каратер. Имали смо и тежак пораз од Борца у Купу од 1:5, па се екипа одмах дигла и победила 7:2 Чукарички. Неће нам бити лако, Војводина је врло квалитетна екипа, Напредак такође, видели сте да Младост из Лучана може да добије сваког, ту су и Раднички и Вождовац. Остале су екипе које свакоме могу да помрсе рачуне. Жао ми је што Чукарички није ту зато што би са њима ово било врло интересантно – поручио је Божовић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

10 comments

dusan апр 21, 2017 at 01:09

bozovic nastavlja bahato, povezuje neke sumanute stvari. kakve veze ima poraz u kupu od borca sa ovim u utorak? i kao i onda smo se podigli protiv cukarickog. bas me briga i za borce i cukaricke. ono malo ozbiljnijih utakmica koje je trebalo pobediti ove godine ti si, covece, SVE izgubio. gredam decenijama utakmice sa franjevcima i ne mogu da se setim da smo izgledali ovako jadno u derbiju. bilo je slabih dana i losih utakmica, ali ovo su TRI derbija u kontinuitetu da mi nemamo pojma, bez igre, sa ovim migrantima koje si ti dovukao od negde da glume igrace. i kakve su to gluposti da je partizan bio prvi kad je zvezda pobedila u derbijima? kada je to bilo? koji je primer, koja sezona da smo mi dobili sve derbije a oni bili prvaci? jeftina demagogija. IDI iz zvezde!

Reply
Dally апр 20, 2017 at 17:56

Božoviću,ima toliko drugih i lepih zanimanja…baštovan,lugar…a ti baš hoćeš da budeš trener i to naše, moje Zvezde! Pa slučajni prolaznik koji bi zalutao na stadion bi video da ti ovaj posao ne ide! Upropastio si sve čega si se dotakao, naše mlade igrače, igru…promašio si sve strance koje si doveo/osim možda Frimponga/. Mogao bi o tvojoj taktici koja ne postoji,danima da polemišem,ali ne vredi,neko ti je rekao da si trener i ti si poverovao!

Reply
zzvveezzddaa апр 20, 2017 at 15:49

Sada posle derbija, kada si odgledao snimak na miru i polako, kada si sve analizirao, ti kažeš da nam je falilo agresivnosti u duelima. E Božoviću te agresivnosti ti fali u celokupnom prolećnom delu. Ako si tek sad to video sramota za tebe i tvoje pomoćnike. U tvoj sistem igre i nadmudrivanja sa protivničkim trenerom se ne treba mešati. Svako postavlja taktiku i igra onako kako smatra da treba. Nikolić ti je očitao lekciju i pokazao da je za tebe doktor. Prevario te sa Tavambom kao malo dete. Sad polako spremaj sa Kangom kofere i idi tamo negde. Idi nek ti je sa srećom i nemoj da kukaš i pričaš prazne priče nego samo idi. A agresivnost se Božoviću dobija iz želje i volje, iz srca i ljubavi prema klubu. A toga od tvojih 11 prvotimaca nema bar kod njh 7. Nije partizan bolji ni kvalitetniji od tebe, nego ima više želje i volje da te pobedi. E ZATO SI KRIV I ZA TO NEMAŠ OPRAVDANJA. Idi, ne okreći se, sa srećom ti bilo.

Reply
Ivan апр 20, 2017 at 17:12

Naravno da je tek u derbiju video, konstantno pišem da je dr. Terza sve zatvorio osim sa grobljem,

Reply
dejo апр 20, 2017 at 14:56

Grofe kako te nije sramota da dajes izjave posle derbija ,zasto igras u derbiju sa jednim spicom ,zasto ti nema Zvezdine djece u prvom timu ,zasto ti je Vujaklija na tribinama a Sikimic ulazi dva minuta prije kraja drvo od igraca ,ti si Grofe totalni alibi trener u Crvenoj Zvezdi i jedan veliki promasaj Crvene Zvezde ma sto god napravio do kraja ovo cu mislit za tebe ,jer da ne igras sa dva spica ili tri nego samo jednim Boacijem kojeg su prosto ustopovali stoperi Partizana to je nevjerovatno strasno ,gdje ti je Grofe Pavkov koji je 300 hiljada eura placen treneru Crvene Zvezde ,bolji je na nevidjeno Pavkov od Sikimica i Orlandica zajedno ,tzv Grofe ti se sigurno bojis vodja huligana da te ne lincuju a i trebalo bi ,vjerujem zbog toga da si sa njima dobro ,Grofe hocemo tvoju ostavku u Crvenoj Zvezdi prije nego sto je pocela utakmica ,evo mojih kandidata za trenera Crvene Zvezde Kosanovic ,Rajevac ,Ljupko Petrovic ,Zivadinovic ,Bratislav Zivkovic i Sinisa Mihajlovic

Reply
Dark апр 20, 2017 at 18:16

AJde molim te majke ti Rajevac, Petrovic, Zivadinovic pa da li si ti pri cistoj svesti i zdravoj pameti ili mislis bez starca nema udarca. Pa covece ove trenere je pregazilo vreme odavno. Nema ih nigde godinama. Rajevac sa Ganom napravio uspeh ali da li se secas kakav tim je imao.
Ako pogledate mi nemamo nijednog trenera u 5 najboljih liga sem Mihajlovica, a on je sad vise Italijan po stazu nego Srbin, koliko godina vec zivi tamo. NASE TRENERE NIKO NESHVATA OZBILJNO JER IGRAJU ZAOSTAO FUDBAL.
Zivkovic jos zelen za ovakav poduhvat.
Miha evo samo sto nije. Da li mislis da je to uopste realno? Pa dobro nisi rekao Gvardiola, Murinjo, Konte ili Anceloti. Nadam se da ovaj nas pikavac Murinjo nece doci jer je i to trener koji igra na kontru i cim stigne jaci protivnik 0 ili poraz.
LJUDI_DELIJE_CIGANI samo trener STRANAC koji nema Bata Djorinu diplomu nas vadi iz g.vana. Sve ostalo su bacene pare. Ono sto valja kao Piksi-Miha-Jokan-Paunovic-Djukic-Milojevic nece skoro krociti u Srbiju.
Jedini u Srbiji koji imaju nekih kvaliteta da u BUDUCNOSTI budu dobri treneri su onaj Rus iz Spartaka-Lalat-Rastavac i nekada je pokazivao kakav takav kvalitet Djurdjevic u ofci pre 7-8 godina,ali ga godinama nema nigde.
Ostalo diletanti.
Ja sam da nam trener bude Bekvalac ili Sosa Babic- :silly: :silly: :silly:

Reply
otpisani101 апр 20, 2017 at 14:46

Citam po portalima da ce grofa zameniti ,verovali ili ne-mali murinjo…da li je terzic normalan???pa aleksandar jankovic ima ubedljivo najgoru statistiku u istoriji zvezde…u poslednjem mandatu su zvezdu ismejavali i ofk beograd a na marakani vojvodina mogla da nam da 10 komada…najvise poraza i najvise primljenih golova u istoriji zvezde…protiv ofk beograda zvezda nije imala nijedan udarac na gol,to mislim da moze samo mali murinjo…jedina svetla tacka je bordo ali je i tu izgubio…branio sam terzica ali ako dodje jankovic,tu je terzicu kraj…jedva smo ga se otarasili a ovaj ga vraca…lalatovic je za ovog profesor fudbala…

Reply
MILAN KG апр 20, 2017 at 16:34

Ako Sasa jankovic p treci put vaskrsne nma nasoj klupi ja prestajem da pratin Fudbalski klub gledacu kosarku i bas me briga. Ne daj boze da se to desi mada kad je Zvezda u pitanju nista me ne moze iznenaditi.

Reply
Dark апр 20, 2017 at 18:17

Potpisujem

Reply
Andjus апр 20, 2017 at 14:09

Terza je sada ogorčen na ovog guzonju,jer nema smisla naštelovati mu titulu,kad je raskrinkan u svim derbijima.

Reply

Leave a Comment