Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеОдбојкаОдбојкаРепрезентација

Грбић позвао Благојевића и Машуловића, на припремама и Јевтић

Грбић позвао три Звездина одбојкаша

Селектор Никола Грбић рачуна на три Звездина одбојкаша, Александра Благојевића, Немању Машуловића и Предрага Јевтића за предстојеће репрезентативне обавезе.

Селектор мушке одбојкашке репрезентације Србије Никола Грбић објавио је шири списак играча на које рачуна за квалификације за Светско првенство и Светску лигу. Међу њима су и два одбојкаша Црвене звезде, док ће још један бити на припремама са селекцијом.

Александар Благојевић (коректор) и Немања Машуловић (блокер) се налазе на списку, док ће са репрезентативцима на почетку припрема бити и Предраг Јевтић (либеро).

Почетак припрема репрезентације заказан је за 3.мај, а селектор је изјавио да жели да испроба и играче из домаће лиге.

Као и прошле године, имамо могућност да испробамо неке играче из домаћег шампионата. Позвали смо Окошановића, Јевтића, Мехића, уз Симића, Кујунџића и Машуловића, који су на списку. На њима је да се наметну, а на нама да их правилно усмеримо за даљи развој.

Своје место на списку нашли су и играчи Црвене звезде до прошлог лета, бивши капитен Максим Буцуљевић (техничар, Волеј Љубљана) и Александар Околић (блокер, Берлин).

Србија ће играти у групи Е друге рунде квалификација за Светско првенство, од 24. до 28. маја у Загребу, са Хрватском, Белорусијом, Данском, Швајцарском и Норвешком. Победници група ће обезбедити пролаз на Светско првенство, док ће шест другопласираних селекција изборити пласман у трећу рунду.

У Светској лиги, Србија брани титулу, а током првог викенда од 2. до 4. јуна играће у Новом Саду против селекција САД, Белгије и Канаде. Од 9. до 11. јуна ће у Техерану противници бити Иран, Аргентина и Белгија, а од 16. до 18. у Кордоби ривали су Аргентина, Бугарска и Бразил.

Пуно среће нашим момцима у предстојећим искушењима. Комплетан списак селектора Грбића можете погледати овде.

Црвена звезда је на Бањици савладала Војводину у четвртом мечу финала плеј-офа и за шесту узастопну титулу играће мајсторицу у Новом Саду, у среду (26.април, 16 часова).

Повезане вести

Leave a Comment