Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеОдбојкаОдбојкаРепрезентација

Бојана Миленковић на списку Зорана Терзића за предстојеће квалификације

Бојана Миленковић на списку женске одбојкашке репрезентације

Бојана Миленковић налази се на списку селектора женске одбојкашке репрезентације Србије за предстојеће квалификације за Светско првенство.

Зоран Терзић, селектор одбојкашица Србије, олимпијског вицешампиона, објавио је шири списак за турнир Б групе друге рунде квалификација за Светско првенство 2018, који ће се одржати од 23. до 28. маја у Варшави. На подмлађеном списку се налази и наша Бојана Миленковић (примач, 18 година).

Бојана има одличну сезону иза себе, у којој се профилисала као лидер и најбољи поентер тима Мирјане Мусулин. Најбољи је сервер лиге (60 ас сервиса) и друга по броју поена (404) одмах иза Јоване Јовичић из Тент-а, а пета у лиги по просеку поентера – 4,7 поена по сету (404 поена/86 сетова). Црвена звезда је сезону завршила у полуфиналној серији плеј-офа након пораза од Визуре у три меча. Миленковић је била најбољи Звездин поентер и у плеј-офу са 89 поена (11 ас сервиса).

Репрезентација Србије окупиће се 1. маја и одрадити три недеље припрема пред квалификациони турнир у Варшави. Олимпијске вицешампионке 23. маја играће против Исланда, дан касније састаће се са Чешком, а потом са селекцијом Кипра. После слободног дана, 27. маја излазе на мегдан Словачкој, а дан касније играће против домаћина турнира, Пољске.

Пласман на СП избориће осам селекција из Европе и то из друге рунде победници група, док ће из треће рунде стићи две првопласиране репрезентације.

Пуно среће нашим девојкама и Бојани желимо у Варшави. Комплетан списак селектора Терзића можете погледати овде.

Повезане вести

Leave a Comment