Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаФудбал

Терзић најавио одлазак тројице странаца из Звезде: „Брзо се засите, њих држи само жеља за првом титулом!“

Генерални директор ФК Црвена звезда истакао је да ће наш клуб покушати и овог лета да се пласира у групну фазу једног од два европска такмичења.

„Пробаћемо да уђемо у Лигу шампиона или Лигу Европе. То нема цену. И због финансијског бенефита и због враћања поверења у клуб.  Звезда, као и остали клубови са ових простора може да уђе у Лигу шамнпиона или Лигу ЕВропе уз срећу и сплет околности и надам се да је време да нас погледа срећа. Ко год каже да не играју паре него емоција, љубав и вештина, тај прича глупости. Знате већ да морамо да продајемо најбоље. Оне који су дали 60 голова и имали укупно 60 асистенција. И да ли је онда примерено тражити Лигу шампиона? Па ко то има право да тражи?“, изјавио је Звездан Терзић и наставио о екипи за наредну сезону.

„Сигурно ћемо напасти европска такмичења. Вреди ризиковати Велика вероватноћа постоји да продамо и Доналда и Ле Талека и Руиза. Канга, Боаћи и Фримпонг сигурно остају, с тим да Фримпонг може да добије држављанство. То значи да имамо простора за два странца. Видећемо. Проблем је што ми морамо да доведемо играче из наш лиге. Оне најбоље траже и странци, а ми са њима не можемо да се боримо финансијски. Нама су најјефтинији странци. Али ми хоћемо квалитетног, који је слободан и спреман да дође у Звезду, која је 10 година све живо излагала и направила негативан имиџ на европском тржишту“.

Ипак, трансфера неће бити пре краја августа.

„Нисам мислио да их продајемо пре 31. августа. Али видећемо како ће ситуација да се одвија. Они имају право да играју у квалификацијама, тамо нема лимита странаца. Већ имамо понуде и за Доналда и за Ле Талека.“

Неоспорно је да странци играју доста слабије ове сезоне.

„Тренер ми је рекао велику истину, не треба странце задржавати дуже од годину, кадa већ дође до засићености. Њих држи еуфорија, жеља да се освоји титула, јер мало ко од њих је освајао титулу. Већ друге године доће до засићења“.

Повезане вести

19 comments

Rajčić апр 25, 2017 at 06:30

Još jednom ću da dam komentar o ovom manipulatoru, nije ti terza ovo ofk, znas da si dosao u najvisem klubu u jugoistocnoj evropi, ti gde si tu su veliki protok fudbalera svaki prelazni rok si doveo po najmanje 10 novih igraca tako se to ne radi,sad terzini botovi mi dajte desetine minusa ali to su cinjenice koje se ne mogu pobiti

Reply
dejo апр 24, 2017 at 22:48

Terzicu Crvenoj Zvezdi ne trebaju promjene samo u igrackom kadru vec i u citavoj upravi Crvene Zvezde pa bi dobro bilo da i ti otidjes Terzicu ,Raosavljevic i Bozovic ,naravno da se sprovede akcija vodje huligana Crvene Zvezde ,ocemo HITNU PRIVATIZACIJU CRVENE ZVEZDE

Reply
MILAN KRAGUJEVAC апр 24, 2017 at 22:33

Tezo ne pricaj puno imamo 6 stranaca ni jedan veze nema, Grof treba da ide.

Reply
dusan апр 24, 2017 at 22:11

ovo je spinovanje, ali neuspesno. kako strance u partizanu ili dinamu ne drzi volja samo do prve titule? namerno pominjem hrvatske klubove kao primer jer su nam blizu. mozes li terzicu, genije, da objasnis kako su franjevci iskopali leonarda i gde, dok si ti nasao ruiza i mucea? i samo da ti kazem da je djurdjevic koga ste ti i ovaj iz mojkovca oterali u jsd bolji od svih nasih 15 napadaca koje ste doveli. i da ti kazem da su nas izgazili tri derbija za redom. i sa cim cete da napadnete ligu sampiona? i sta bismo mi sa ovim timom i da slucajno upadnemo u ligu sampiona?

Reply
milan апр 24, 2017 at 21:04

Alo o cemu pricas imas 6 spiceva od kojih 2 mogu da se prodaju i jos dovodis

Reply
otpisani101 апр 24, 2017 at 20:53

Najgore od svega ovog sto nam se desava i nevidjena kampanja komsija je sto terzic nece da smeni bozovica…bozovic je najveci krivac za svu agoniju zvezde…veliki trener pod navodnicima je uspeo na jedvite jade da iscupa iz 3 derbija 1 bod…vise bi bodova skupila i cistacica u zvezdi…i ne znam cime je prepotentni bozovic zasluzio da se opet moli i da se femka i da opet cekamo -hoce ili nece…da uzmemo titulu i da se rastanemo s bozovicem ljudski…

Reply
Dejo апр 24, 2017 at 20:45

Ih, kada bi mogli tebe da se nekako resimo! I tebe i Grofa i onog pijanca i Ruiza, Kange, Le Taleka, Petkovica, Milijasa, Lukovica…cini mi se i pored ovolikog duga da bi bolje mnogo bilo!!!

Reply
LA[K]I апр 24, 2017 at 20:30

Kakvu smejuriju prave od kluba. Pa da li taj Zvezdan Terzic zna da on vec ima nova dva stranca (Viveiros i Auco)? Tako da ako ostanu Kanga i Boaci, a ova tri odu on je vec ispunio taj limit od 4 dozvoljena, ali to je ocigledno vise meni poznato nego njemu koji vodi klub. Ma da ne krivim ga. Da ja vodim klub i svaki prelazni rok dovedem 10 igraca, a oteram/prodam 7-8 ne bih ni ja mogao da popamtim koga sve imam na spisku. O Ligi sampiona i Ligi evrope ne treba ni razmisljati, jer bas kako je Terza rekao mi tu mozemo da udjemo samo uz mogo mnogo srece, jer taktiku i igru nemamo. Stvarno ne znam sta jos da dodam na ove silne gluposti koje je ispricao.

Reply
Ma neeeeeeeeee апр 24, 2017 at 19:28

a da li da nekog igrača napravimo ? Nad li da Pizon preuzme trenersku poziciju ? Da li da ponovimo ’96-97 ?

Reply
dusan апр 24, 2017 at 21:57

ako postoji gori trener od bozovica to je onda pizon

Reply
MarkoSi апр 24, 2017 at 22:18

Pižon je pre svega legenda kluba i trener stvaralac. Raspitaj se malo kako je Zvezda tukla Kajzerslautern (inače te godine osvajača Bundeslige) i kako se ozbiljno nosila sa Barselonom 1996/97. Pižon je inače Zvezdu preuzeo u trenutku kada nije imala gotovo nikakav tim 2009, sastavio je ekipu od klinaca, povratnika i drugoligaških igrača i pobedio Slaviju iz Praga u Beogradu 2:1. Zvezda je tada imala nekakvu fizionomiju igre dok ga nije iz klouba najurio Rajo Božović. Inače, tada smo imali 2 boda prednosti u odnosu na partizan koji je kasnije zahvaljujući ovom gafu i osvojio titulu.

Reply
dusan апр 24, 2017 at 22:31

marko, sine, ja sam pizona gledao kad je igrao fudbal. gledao sam kajzerslautern. gledao sam i barselonu. zvezda je te godine imala mocan tim, ali je pizon uspeo da posle 18 godina izgubi na marakani od glodara i da ne uzme titulu. sto se 2009. godine tice, pizon je uspeo da izgubi u kragujevcu od metalca, a onda je uzeo dostanic koji je vratio na +4 ali se onda sve raspalo. pizon nija stvaralac jer nije stvorio nijednog igraca, i inace mislim da je uzasan trener. bio je ozbiljan igrac.

Reply
LA[K]I апр 24, 2017 at 23:41

Pratim ovu raspravu i mislim da ste obojica delimicno upravu. Sto se Pizona kao trenera tice tu se vec moze dosta toga reci. Ja se vrlo dobro secam te sezone 2009. MarkoSi je potpuno upravu kada kaze da je Pizon tada sa mozda i najslabijim Zvezdinim timom u istoriji uspeo da napravi dobre rezultate. Stvarno je tada tim bio ocajno „sklepan“. I dalje se pitam zasto su ga otpustili pose poraza od Metalca od 2:1, kada je Metalac tada bio u nekoj seriji pobeda ili bez poraza (ne znam tacno, ali se secam da je bila velika panika medju navijacima da li cemo ih dobiti). Posle je Partizan igrao u Jagodini 0:0 pa smo vratili na +4, a onda se sve raspalo, ali smo uzeli kup. Da Bozovicu sada damo taj tim ja mislim da bi nam maksimum bio 7. ili 8. mesto na tabeli. Ako bi mogao da biram izmedju njega i Bozovica definitivno bi njega izabrao, ali sam siguran da ni sam njim nebi mogli mnogo toga da postignemo u Evropi.

Dark апр 25, 2017 at 00:40

Covek je Zvezdina Zvezda, bio je neverovatan fudbaler, ali kao trener se nije bas pokazao.
U zadnjih 25-26 godina od nasih bivsih igraca-trenera po mom misljenju najvise je stvarao Filipovic i Prosinecki. Ljudi su znali da prepoznaju talenat.
Ali realno covek koji je mogao da izvadi Zvezdu iz govana da nismo morali da placamo silne procente menadzerima i kriminalcima je bio Zenga. Mustafa-Lukovic-Basta- Jankovic-Kovacevic-Dudic-Milijas-Zigic-Djokaj- i jos mnogo,mnogo njih. Nijedan od tih igraca nije otisao ispod milion. Steta sto nije ostao jos koju sezonu bila bi sada druga prica.
Stranac se ne zasiti, stranac nece da ceka platu pola godine. Druga stvar je da ako je postavljen prosle sezone plafon plate, zasto je probijen dovodjenjem Kange, Ruiza i Moucea. Stvorio se razdor medju starosedeoceima Katai-Vieira-Donald i novima. Trece- ako su se zasitili zasto je insistirano na njihovom ostanku od strane tog istog trenera. Bozovic za 2 godine nije stvorio, unapredio ili pronasao ni jednog igraca na kome Zvezda moze da zaradi 5 miliona kao na Grujicu.
Kada si jak i igras dobro gazis sve prepreke i niko nemoze da te spotakne. Ali mi smo nemocni, bez ideje, igre,forme, snage. E kad si takav i komarca se bojis. Grofu se zahvali, dovedi kvalitenog strucnjaka-ne nase salbajzere tipa mali murinjo,srpki gvardiola itd, prodaj sve strance i Kangu, zahvali se Lunetu,Milijasu, Andjelku, Sikimi. Isforsirajte, Frimponga,Manojlovica, Milosevica, Jovovica, Adzica, Srnica,Plavsica, Pavkova, Vucicevica i ostalih 40-tak igraca kojih vec imamo da ne odlaze posle raskida ugovora. Napravite sistem kao Ajaks. Ceo klub igra 4-3-3 od petlica do seniora i lakse se navikavaju igraci od malih nogu na sistem. Probaj jedino da vratis Ibanjeza i daj mu traku da ostale tera da trce ko i on.

Hadži Dragan апр 24, 2017 at 18:58

Terza, prodaj tu trojicu i plus ove naše matore, napravi miks od dece iz podmlatka i dobrih stranaca. Naravno, zameni Božovića sa Slavišom Stojanovićem ili Robijem.

Reply
Dark апр 24, 2017 at 18:05

Smeni trenera pa mozemo necemu da se nadamo ili se nadaj da ce neki klub finansijski propasti kao sto su Real, Barsa, Bajern, Juve i da svi ti igraci dodju u Zvezdu. Onda nas trener mozda i stigne do zadnjeg kola. Ako ostane mrka kapa od Evrope a mozda i od titule i kupa.

Reply
kastiljo апр 24, 2017 at 18:28

Budi siguran da ti igraci iz navedenih klubova ne bi dosli u Zvezdu nikada….U roku od pola sata bi nasli verovatno i bolje finansijske uslove nego sto su imali u tim klubovima.

Reply
Dark апр 24, 2017 at 18:34

Ma brate opusteno- mislio sam malom sarkaticno u pravcu naseg strucnjaka kome u svakom roku treba 5-6 pojacanja

Reply
Omladinac апр 24, 2017 at 21:58

Ozbiljan nebi ali ovi rezervisti… Pa pogledaj ovog Boakyea, on je kao nekada igrao u Juventusu, pa onda kada je shvatio da ne moze da se izbori za poziciju u seriji B, a da ce sledece sezone igrati u Seriji C onda je dosao u Zvezdu kao neki veliki igrac i mega pojacanje. Ustvari radi se o decku koji sa 24 godine trci kao Lukovic iz prosle sezone (34 godine), koji masi bukvalo prazan gol, a na svakoj utakmici bar po jednom ne moze da postigne gol u igri 1 na 1 sa golmanom. Sa druge strane Mudrinski, Bjedov (jesenas, sad je u Gentu) i Ozegovic pune u SLS i umesto da njih dovedemo mi dovodimo Boakyea (33 tekme, 4 gola u Seriji B) i Pavkova (20 tekmi, 5 gola u SLS). I tu je jedna stvar zanimljiva. Gent koji ima 10x veci budzet od Zvezde plati Bjedova 230.000 evra covek dao 10 golova na 20 utakmica u SLS, a Zvezda „u krizi“ plati Pavkova 300.000 evra koji je na 20 tekmi dao 4 gola u istoj toj superligi Srbije. Pa ti reci da nije kriminal.

Reply

Leave a Comment