Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноДомаћа такмичењаКошарка

Нова победа у дербију!

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су ’’вечитог ривала’’ Партизан у дербију 2. кола Моцарт Суперлиге Србије резултатом 85-74 (23-16, 19-22, 23-18, 20-18), Најефикаснији капитен Митровић са 17 поена.

Звезда је силовито ушла у утакмицу, повела 12-0 и до краја меча диктирала догађања на терену. На крају, кошаркаши Црвене звезде мтс забележили су победу у 2. колу Моцарт Суперлиге Србије. Црвено-бели су били бољи од ’’вечитог ривала’’ Партизана резултатом 85-74 и на тај начин уписали и трећу победу у овосезонским дерби сусретима.

Рецепт за победу је и овог пута била изванредна одбрана у свим важним тренуцима утакмице. Партизан Нис је ушао силно мотивисан у утакмицу и успео да се врати после почетних 12-0 и чак у два наврата изједначи резултат. Ипак, у важним моментима црвено-бели су се и овог пута ослонили на изванредну одбрану која је доносила лаке поене у круцијалним деловима меча.

На почетку меча препознатљиво агресивна одбрана црвено-белих из које су се ређали лаки поени, а када би се ушло у позиционе нападе у рекету је неприкосновен био Кузмић. Партизан три минута није могао до коша и након поена Митровића црвено-бели су водили 12-0.

Ако би у тим тренуцима могла да се нађе мана у игри Звезде то би била слободна бацања која су једина делила црвено-беле до убедљивијег вођства. Међутим, вечити ривал се није предавао и искористио је испуњен бонус црвено-белих. Нешто оштрији критеријум суђења донео је гостима поене са линије пенала, а Дангубића и Митровића увео у проблем са личним грешкама. Са друге стране црвено-белима су неке лопте исцуреле из обруча па је Партизан пришао на четири поена заостатка (23-16).

Ипак, шест везаних поена Бјелице у завршници прве и почетком друге деонице вратиле су Звезди двоцифрену предност (26-16). На другој страни одговорио је Партизан и то серијом 12-2 па су након две техничке грешке које су досуђене тренеру Радоњићу и Бранку Лазићу изједначили резултат (28-28). Серију је прекинуо капитен Митровић тројком у важном моменту. Није прошло много, а Митровић је поновио исто и у потпуности одбио налет ривала (36-30). Међутим, истом мером су узвратили Маринковић и Величковић па је семафор показивао два минута до истека другог периода и изједначен резултат, 36-36.

Енергија коју је уложио Митровић исплатила се и у завршници па су његови и Волтерсови поени донели Звезди вишак од четири поена пред велики одмор (42-38).

Агресивност у одбрани на почетку трећег периода подсећала је на старт утакмице, а у нападу су се смењивали расположени играчи. У таквом односу снага предност Звезде је ишла до плус девет, 53-44. Партизан је покушао да се резултатски врати преко Бирчевића и Мајсторовића, али је прва тројка Џенкинса, као и поени Лазића са линије пенала, била довољно за нову двоцифрену предност Звезде (59-49).

Готово једнака предност задржана је пред улазак у последњи период, а резултат 65-56 на семафор је поставио Чарлс Џенкинс готово уз звук сирене.

У последњој деоници се играло веома агресивно на обе стране, а жеља црвено-белих је била да се успори ритам и задржи стечена предност. Све је ишло по плану, а за то је била одговорна Звездина гранитна одбрана. Предност је ишла и до плус 15 и то на половини последњег периода након поена Џенкинса (73-58), а Партизан је покушао још једном да се врати у меч. Серија 14-5 спустила је предност на шест поена (78-72) на нешто мање од два минута пре краја.

У том тренутку су стигли важни поени Нејта Волтерса, а гранитна одбрана је била задужена да се меч мирно приведе крају. Тачку на свако питање победника ставио је Марко Симоновић тројком на пола минута пре краја за плус 13 (85-72).

2.коло, КЛС

Црвена звезда мтс – Партизан Нис 85-74 (23-16, 19-22, 23-18, 20-18)

Београд, дворана: „Александар Николић“.
Гледалаца: 5.247
Судије: Војиновић, Глишић, Николић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Волтерс 10 (5ск 4ас), Томпсон, Дангубић 9 (1ск 2ас), Митровић 17 (4ск 4ас 3укл), Лазић 2 (3ск 3ас 2укл), Добрић (2ск), Симоновић 3 (3ск 1ас), Ракићевић, Џенкинс 15 (3ск 9ас 3укл), Гудурић 3 (1ск 1ас), Кузмић 14 (4ск 3ас 2укл), Бјелица 12 (1ас 1укл). Тренер: Дејан Радоњић.

ПАРТИЗАН: Ратковица 4, Врабац, Маринковић 11, Величковић 13, Бирчевић 16, Копривица, Андрић 3, Хечер, Пот 4, Гордон, Луковић 17. Тренер: Александар Џикић.

Повезане вести

7 comments

Goran апр 27, 2017 at 09:02

Gazi boraniju bre…Velickovic odvratan lik,Zvezda vodi 12 razlike tek prva cetvrtina i to 2 kolo prvenstva i oni postizu poen a on urla,skace,busa se u grudi,trci prema publici i mase rukama haha kakav jadnik kao da igraju EL a ne domace prvenstvo,ovakvim gestovima i napaljenim izjavama zbog ovakvih likova i ima najvise tenzija pred svaki derbi…Takodje komentari grobara po netu dno dna,kad izgube izgubili su od Fmp kad pobede onda su zgazili Zvezdu itd mnogo jadno…Ne tako davno pevali su Rusi,arapi,dzaba vam sve itd e sad dodje vreme da je i njima dzaba sve i pored pekmenovih miliona,Sarica,3 drzavna sponzora itd. I zato volim kad ih gazimo pa neka kmece i dalje.. Godine mnoge ste,otimali krali titule,vise se se ne moze zasto sada kao pi*ke kukate….

Reply
maserati994 апр 26, 2017 at 00:35

Kad je bio fudbalski derbi gde je raspad sistema-100 komentara…za sada ovde 4…

Reply
Verni do groba.Br.Cg. апр 25, 2017 at 22:12

Jadan li je Novica stolica on jadan i kad dobije aut skace kao da je 3+1dao….ovo je bilo sa pola snage….malo je bilo nervoze kod Djenke a da je njemu islo bilo bi i 20 razlike.Sve u svemu odlicno za pocetak….dracemo ih mi jos…POZDRAV DELIJAMA SVUDA I SVIMA

Reply
Verni do groba.Br.Cg. апр 25, 2017 at 22:01

Sasvim lagano….bravo svima a Luka se vratio….NAPRED SAMPIONI….

Reply
pera апр 25, 2017 at 21:57

Mi poslednje mečeve toliko potcenjivački igramo sa grobarima da me je iskreno nervirao odnos celog tima. Toliko je evidentna razlika u klasi da tim pritisne samo kad ovi musavi priprete ostatak meča se igra laganica. Uostalom ovi su svesni da su slabiji tako da je ovo smejurija i više nije derbi.

Reply
Deja апр 25, 2017 at 22:35

Potpuno se slažem sa tobom!
Pa kad ćemo ako ne sad da ih oderemo da nas zapamte!?? Ne grizemo protiv njih, a verujte, da oni mogu, pa 300 koša bi nam dali!!! Radujem se pobedi, naravno, ali opet neki utisak.. Pih, neodredjen..

Reply
pera апр 26, 2017 at 07:19

U pravu si Luka se vratio svidjalo se to nekome ili ne i ne daj bože da bilo koji igrač prodje kroz to kroz šta je on prošao. Mi moramo da do kraja srpske lige forsiramo momke na koje ćemo sigurno računati u narednoj sezoni kako bismo ih dobili za velika dela. Otići će sigurno i ove sezone bar dva nosioca igre pored Tompsona i Volters nemojmo se zavaravati ali mi smo ti koji moraju da od mladih igrača naprave prave. Ne mogu da verujem da Musa u Cedeviti dobija minute a tvrdim da je klasu manje talentovan od Simane, Rakićevića, Dobrića, Radanova pa i Lazarevića ali oni forsiraju igrača veoma svesno. Ova srpska liga ionako ima kvalitet da se ovi mladi igrači razigraju i kroz kasnije reprezentativne akcije tokom leta nametnu za narednu evro sezonu. Po meni to je najproduktivnije i najkorisnije za klub i moja velika podrška ovakvoj akciji. Mislim da je prioritet za klub već sada sklapanje ugovora sa Radonjićem na bar dve sezone i to očekujem od Nebojše u najskorije vreme. Što se FMP tiče mislim da su pogodili sa trenerom a tamo na leto treba preseliti sve ove klince od Uskokovića nadalje i dati im šansu da se nametnu kroz ABA ligu, Tamo je potrebno dovesti dva domaća visoka igrača i napraviti perspektivu na petici jer je to problem cele srpske košarke. Dakle visoki igrači po čemu svetska košarka prepoznaje srpsku.

Reply

Leave a Comment