Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Мајсторица за шампионску титулу

Одбојкаши Црвене звезде и Војводине одиграли су четири меча у финалној серији плеј-офа шампионата Србије. Водила се велика борба – таква да се епилог мож добити само у мајсторици. Победник се на основу досадашњих мечева не назире, а обе екипе су врло мотивисане да се докажу у одлучујућој утакмици: Црвена звезда жели да продужи своју серију на шест узастопних титула, док Војводина жели да врати трофеј у своје витрине после десет година паузе.

У првом мечу победила је Војводина у три сета, Звезда се реванширала у другом. Трећи меч је поново добила Војводина у три сета (сва три са два поена разлике) и стигла на корак од титуле. Звезда се није предавала, па је после изгубљеног првог сета у четвртом мечу, заблистала и одвела серију у мајсторицу.

Тимови се већ одлично познају, рачунајући и лигашки део сезоне, одиграли су шест мечева (резултат је 3:3 у победама, 11:11 у сетовима). Интересантно је да је само први меч одигран у пет сетова, док је у осталим тим са више самопоуздања успевао да преломи меч у максимално четири сета. Сада цела сезона стаје у један меч, претходне утакмице у суштини нису битне – победник меча у среду постаће шампион Србије.

Позивамо све навијаче, пре свега из Новог Сада и околине, да у среду буду у хали, и помогну нашем тиму да дође до шесте узастопне титуле шампиона Србије. Капитен црвено-белих, Никола Мунћан, истакао је значај навијача у изјави за званични сајт нашег одбојкашког клуба:

„Овом приликом позивам све навијаче да дођу и подрже нас у борби за титулу. Подршка би нам много значила, али она не би требала да буде и пресудна за нашу игру. Имали смо лепу подршку на Бањици, али смо сви били толико фокусирани само на терен и ретко ко је чуо неки звиждук са трибина. У сваком случају, Звезда је велики клуб, највећи у Србији. Није битно да ли играмо у Новом Саду, Београду или Нишу. Уколико утакмица има такав значај као меч за титулу, сигуран сам да ћемо имати велику подршку.“

За оне који не буду у могућности да буду у хали, обезбеђен је директан телевизијски пренос (РТС). Празник одбојке је загарантован, одбојкаши су понос Спортског друштва какав год да буде исход меча, а верујемо да ће они дати све од себе да нас још једном обрадују. За крај, остаје само да им пожелимо срећу и поручимо:

‘АЈДЕ,

ИГРАЈ И БОРИ СЕ,

‘АЈДЕ,

СЕВЕРОМ ОРИ СЕ,

‘АЈДЕ,

ДО ТИТУЛЕ СА НАМА ТИ!

Финале плеј-офа Суперлиге Србије, пети меч:

Војводина НС семе – Црвена звезда,

Дворана: мала сала СПЦ „Војводина“, понедељак, 26. 04. 2017. године, 16h

Повезане вести

Leave a Comment