Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Штета: Звезда није успела, Војводина шампион после десет година

У петом мечу финалне серије, одбојкаши Војводине су после пет сетова дошли до победе, и на тај начин после десет година освојили титулу шампиона Србије: Војводина НС семе – Црвена звезда 3:2 (21:25, 25:23, 19:25, 25:19, 15:9). Штета, тај-брејк је и морао да реши овакав меч, с обзиром да је до њега било 3:3 у победама и 13:13 у сетовима (рачунајући и регуларни део сезоне), али на нашу жалост, Војводина је била прибранија у одлучујућем тренутку и  заслужено прекинула серију Звезде, која је трајала пет година.

Звезда је диктирала темпо у првом сету, била у константном вођству и релативно лако га решила у своју корист. Звезда је добро играла и у другом сету, све до резултата 17:13 у корист нашег тима. Звезда је потпуно стала у тим тренуцима, Војводина се разиграла и прокренула резултат, што је донело изједначење у сетовима. У трећем сету је Звезда брзо стигла до осетне предности, Војводина је успела да то анулира, али је наша екипа ипак успела да преломи сет у своју корист. Четврти сет је у потпуности припао Војводини, па је постало јасно да ће тај-брејк одлучити шампиона Србије. Домаћи тим је наставио са добром игром, Звезда је била сувише нервозна, па се титула сели у Нови Сад.

Поен за поен на почетку одлучујућег меча, доласком на сервис Машуловића и поенима најбољег поентера лиге Александра Благојевића црвено-бели први стижу до осетније предности (5:8). Војводина је успела да изједначи, али одлично су београдски црвено-бели отворили утакмицу и задржали предност до првог техничког тајм-аута (9:12). И након тајм-аута Звезда фокусирана, контролише утакмицу, одлично функционише блок црвено-белих, уз расположеног Благојевића, Звезда стиже до 20:15. Војводина је уложила последње напоре да уведе први сет у неизвесну завршницу, али је тренер Кобиљски пресекао мини серију поена Новосађана тајм-аутом. Благојевић и блок су водили Звезду до прве сет лопте, коју су црвено-бели и искористили за 0:1 (19:25).

Црвена звезда је са два успешна блока (Благојевић, Милутиновић) отворила други сет. Војводина је поеном Премовића изједначила резултат, али је Звезда поново дошла до предности, пре свега добром игром у блоку (4:7). После два узастопна поена домаћина, Кобиљски је затражио тајм-аут. То није зауставило серију Војводине, која је прешла у вођство (9:7). Петровић „кувањем“ прекида серију Новосађана, али само на тренутак (11:8). Кобиљски је покушавао изменама да размрда екипу, што му је успело, јер је Звезда направила серију од 4:0, и вратила вођство на своју страну пред обавезну паузу у сету (11:12). Петровић је наставио са одличним сервисима и после паузе, па је серија продужена – два његова ас поена су била у серији од 6:0 (11:14). Звезда је стигла и до четири поена предности (13:17), да би Војводина потом успела да стигне на свега поен заостатка, па је Кобиљски био приморан да реагује тајм-аутом (17:18). Серија Новосађана је прекинута, али само на кратко – Војводина долази до вођства (20:19). После грешке нашег тима, домаћа екипа стиже до два поена предности (23:21), а потом и до две сет лопте. Звезда је спасила прву, али другу није могла, па је резултат у сетовима био изједначен – 1:1 (25:23).

Бранилац титуле освојио је прва три поена у трећем сету, након једног дугог поена, са неколико напада са обе стране, Звезда је додатно увећала предност. То је био сигнал за тренера домаће екипе, Османкача, да реагује тајм-аутом (1:5). Одлична одбрана Благојевића омогућила је нашем тиму да стигне до +5, да би Војводина потом везала два поена (4:7). Војводина је наставила да „топи“ предност Звезде (6:8, 9:10) до изједначења (11:11). Потом се играло поен за поен до одличног сервиса Нејића (13:15). Блок Машуловића поново доноси Звезди осетнију предност (14:17), али је Војводина освојила наредна два поена, па је Кобиљски реаговао тајм-аутом. Узвратила је Звездом истом мером, па је и Османкач затражио паузу, после које је Звезда стигла до +4 (16:20). Наша екипа је стигла и до пет поена предности (17:22), а након два везана поена домаћина, уследио је нови тајм-аут (20:23). Четири сет лопте имао је наш тим, а Нејић је реализовао другу – 1:2 (21:25).

Звезда је везала две грешке на старту четвртог сета (3:1), да би одличним сервисом Мехића Војводина дошла до три поена предности (6:3). После грешке Благојевића, Кобиљски је био приморан да реагује тајм-аутом (8:4). Домаћа екипа осваја и наредни поен, да би Звезда потом везала два. Ипак, пред технички тајм-аут, Војводина се вратила на +5 (12:7). После паузе, наставила је да расте предност домаћих (14:8, 17:10). Звезда је стигла на четири поена заостатка, Османкач је реаговао тајм-аутом (20:16). И наредни поен је припао нашем тиму, али су домаћи потом везали два поена (22:17). Одличан сервис Милутиновића вратио је наду нашем тиму, али наредни, неуспешан напад нашег тима практично је отклонио све дилеме у овом сету (23:19). Резултат у сетовима је изједначен, па је пети сет одлучивао о шампиону Србије  – 2:2 (25:19).

Велика борба водила се на старту одлучујућег сета, Кобиљски је после велике грешке нашег тима реаговао тајм-аутом (3:2). После одличног сервиса Мехића, Војводина долази до два поена предности (5:3), а убрзо је било и +3 у корист домаћина (7:4). Блок Мунћана оставља Звезду у игри, Војводина је имала +3 и приликом промене страна (8:5). Уследила је нова грешка нашег тима, Кобиљски је затражио и други тајм-аут (9:5). Звезда је пропуштала шансу за шансом да се врати у меч, када је Војводина стигла до +5 (11:6), чинило се да је све решено. Звезда осваја наредна два поена, али поново пропушта шансу да се додатно приближи. У оваквом мечу, то је било превише грешака, па је Војводина заслужено решила овај сет у своју корист и освојила титулу после десет година паузе.

Шта рећи после оваквог меча и овакве серије? Не би било незаслужено да је било ко од ова два тима освојио титулу, али овога пута, бољи су били Новосађани. Звезда је олако „испустила“ други сет, и то се касније показало као пресудно, иако је наш тим и поред тога водио са 2:1 у сетовима. Након тог вођства, потпуно је стала наша екипа. Звезда је пре овога пет година узастопно била првак, па им се не може замерити због овог пораза.

Главу горе, момци, да се вратимо јачи следеће сезоне!

Повезане вести

Leave a Comment