Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Шампиони убедљиво и лако у Железнику до треће победе у КЛС

Кошаркаши Црвене звезде убедљиво су савладали ФМП у 3.колу КЛС, 91-64 (22-23, 25-14, 27-8, 17-19). Најефикаснији је био Бранко Лазић са 19 поена.

У дуелу две непоражене екипе КЛС, Црвена звезда је задржала максималан учинак и четврти пут у сезони савладала ФМП. Осим у првој четвртини, ФМП није успео да пружи јачи отпор шампиону.

ФМП је боље ушао у утакмицу, имао предност до почетка друге четвртине, која је у два наврата износила шест поена предности, захваљујући контролом скока, пре свега офанзивног, и добрим процентом шута за три поена. Звезда је имала проблем да загради кош, четири изгубљене лопте, али добрим извођењем „пенала“ није дала домаћину прилику да се резултатски одлепи.

Средином друге четвртине шампиони су ушли у свој препознатљив нападачки ритам и преузели ритам утакмице. Уласком Томпсона у игру Звезда је поправила и скок, успео је да ухвати у једном нападу пет лопти и обезбедио свом тиму прилику да повећа разлику у односу на ривала. ФМП је ушао у серију промашаја са дистанце (3/6 за три у првој четвртини, 0/8 у другој). Поенима Волтерса, који је био без промашаја за два поена у првом полувремену (4/4 за два, 4/4 за један), црвено-бели шампиони завршавају у стилу прво полувреме, серијом 6-0 за двоцифрену предност, 37-47.

Оба тренера су имала проблем у виду три личне грешке Џенкинса на једној, Болдена на другој страни у првих 20 двадесет минута.

Црвена звезда је ухватила 12 лопти у другој четвртини, осам Дион Томпсон – пет офанзивних скокова у једном нападу, без изгубљене лопте, што је уз серију 6-0 на крају резултовало двоцифреном предношћу након првог полувремена.

Расла је предност црвено-белих у трећој четвртини, у којој је решила питање победника, ако је било упитно. Бранко Лазић сјајан, нападачки једна од најбољих партија, потпуно је искористио простор који му је оставио противник. Агресивна одбрана, лаки поени у транзицији, тројком управо Лазића  и поенима Гудурића и Томпсона изабраници Дејана Радоњића стигли су до +20, 41-61. Црвено-бели су исконтролисали скок и у потпуности неутралисали игру домаћина, који није имао одговор након првих 10 минута. Тренер Алимпијевић је при крају треће четвртине променио комплетну петорку, али ни то није помогло, јер је троструки шампион региона имао +29 на крају трећег периода.

У последњих десет минута Звезда је стигла до максималних +32 атрактивним закуцавањима, а ФМП је успео да смањи разлику, до коначних 64-91, коју је тројком поставио Марко Гудурић.

23 асистенције, 31 скок (10 офанзивних). Дион Томпсон 10 скокова (5 офанзивних), по 4 асистенције су забележили Волтерс, Џенкинс, Гудурић и Ракићевић.

Бранко Лазић 19 поена, Марко Симоновић 17. Болден је био најефикаснији у редовима ФМП-а – 10 поена уз 7 скокова.

Црвено-бели први циклус мечева против АБА лигаша завршава утакмицом против Мега Лекса, у уторак у „Пиониру“.

3.коло, КЛС

ФМП – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА мтс 64-91 (23-22, 14-25, 8-27, 19-17)

Београд, дворана у Железнику.
Гледалаца: 500
Судије: Нешковић, Маричић, Милојевић

ФМП: Раданов, Човић 6Давидовац 9, Лазаревић 7, Бурсаћ 8, Шешлија 8, Кутлешић, Жижић 3, Љубичић 5, Радовановић 5, Остин 3Болден 10. Тренер: Душан Алимпијевић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Волтерс 12 (4ас), Томпсон 6 (10ск 2ас), Дангубић 9 (2ск), Митровић 5 (4ск 2ас 2укл 1блк), Лазић 19 (5ск 2ас), Добрић 5 (1ск 1ас 1блк), Симоновић 17 (2ск), Ракићевић 2 (2ск 4ас), Џенкинс (4ас), Гудурић 8 (4ас 4укл), Кузмић 6 (1ск 2укл), Бјелица 2. Тренер: Дејан Радоњић

ТОК МЕЧА

1/4 (23-22)

Џенкинс, Лазић, Дангубић, Митровић и Кузмић прва петорка, а ФМП боље улази у меч. Серија 3-0, затим и 5-0, за почетну предност 8-2. Звезда је одговорила са шест везаних поена и изједначила резултат (8-8), а проблем за домаћу екипу представљале су две ране личне грешке Болдена, већ средином четвртине.

Изабраници Дејана Радоњића су успели са „пенала“ да одржавају резултат, а расположени Стефан Лазаревић је већ у првој четвртини могао до двоцифреног броја поена (7 поена, 1/4 са пенала). На крају првог дела игре Симоновић постиже прву тројку, а Бурсаћ поене за предност ФМП-а, 23-22.

Волтерс 8, Симоновић и Дангубић 4

2/4 (14-25)

ФМП је надскочио Црвену звезду у првом полувремену, што је један од разлога константне предности, уз добар шут за три поена. Новом серијом старту друге четвртине (5-0) долазе до плус 6, други пут на мечу, 28-22. На серију домаћих одговара серијом и Звезда (7-0), сличан сценарио као у првих десет минута, којом и прелази у вођство, а потврђује новом тројком Симоновић, 29-32.

ФМП је имао плус 6, сада Звезда на плус пет (32-35) након тројке Лазића и офанзивног скока уз поене Томпсона, Алимпијевић приморан на први тајм-аут на мечу. Звезда је ушла у свој препознатљиви нападачки ритам, а захваљујући Томпсону и лавовској борби на одмор иде са максималних десет поена предности, серијом 6-0 за 37-47.

Волтерс 12, Симоновић 11

3/4 (8-27)

Болден је промашио за три поена, али је након асистенције Љубичића, атрактивно закуцао за прве поене у другом полувремену. Узвратио је поенима Огњен Кузмић.

Расте предност Звезде у трећој четвртини, агресивна одбрана, лаки поени у транзицији, друга тројка Бранка Лазића за максималних плус 16, 41-57! Нови тајм-аут, Алимпијевић.

У последњих 10 минута Звезда улази са 29 поена предности и решава питање победника, 45-74.

Лазић 19, Симоновић 14

4/4 (19-17)

Бјелица доноси тридесет поена предности, а у игри је и Ракићевић. Одржава предност Црвена звезда, а Давидовац постиже прву тројку након прве четвртине за свој тим, затим погађа и Болден, и постаје први играч са двоцифреним бројем поена у домаћој екипи.

Стиже Звезда и до максималних +32, два атрактивна закуцавања и контанапад из уџбеника. ФМП успева да смањи разлику до тројке Гудурића за коначних 91-64.

Три утакмице, три победе шампиона на старту домаћег шампионата!

Лазић 19, Симоновић 17

Повезане вести

6 comments

Zvezdašica DS мај 1, 2017 at 00:13

Zna li neko da li je istina da sledeće sezone odlaze Lazić i Gudurić?Ta vest se već dugo proširuje a mene to posebno zanima jer su mi to dva omiljena igrača.Priča se još za njih dosta ali me kontretno interesuju oni☺

Reply
Pera апр 30, 2017 at 22:50

Rutinska pobeda ali ako smo posteni onda treba reci da momci u oba tima zasluzuju sve cestitke. i jos nesto moj osecaj za pravog mladog igraca Aleksa Radanov na terenu se stice utisak da moze sve i da ima vic Srbina kosarkasa postovanog u svetu kroz generacije. Ko to ne vidi pravi veliku gresku. Decko je prosto rodjen da ima glavnu ulogu na parketu samo mu je treba dati, Po meni rodjeni vodja tima na duze staze ali na mestu pleja a ne dvojke gde se uporno gura. Nema sablona u njegovim akcijama a to je odlika super talentovanih momaka. Bravo momcino jer je umetnost za dva minuta na terenu pokazati da vredis.

Reply
Loki апр 30, 2017 at 23:19

Osvajamo trofeje i likujemo zbog toga, s pravom…Ali. to izgleda ide na stetu razvoja mladih igraca… Tako se nece Radanov naigrati u Zvezdi, kao ni Simanic, koji 4 godine osvaja nekakve igracke titule u Evropi, naj ovo, naj ono…a u Zvezdi mase peskirom na klupi… Voja Stojanovic koji je ubijao Luku Doncica, igra u Italiji, Aranitovica(najboljeg sutera iz juniorskih pogona jos od vremena Nese Ilica) gotovo zaboravljen, povredjen…Rebic i Tejic se skoro vec pukli, od Dobrica se pravi novi Dangubic, da izmori protivnickog igraca, napravi 4 licne, da 2 kosa i izadje iz igre(u zargonu „djubretar“)…itd..itd…sve ovo dok je Radonja trener…

Reply
Pera мај 1, 2017 at 20:08

Grešiš prijatelju što si sa svim ovim povezao Radonju. Po meni on ima jedino ispravan stav a to je da mladom igraču treba davati šansu na role kako bi očvrsnuo i tako bio bitan igrač tima. Voja je sam sebe eliminisao, Rebić i Tejić su u Megi pokazali da su malodušni i da su imali dosta prostora da se nametnu a Aranitovića su yaustavile povrede. Problem Zvezde je što mora uvek da ide na pobedu da grize i melje protivnike. Početkom srpske lige se to malo okrenulo u korist naših mladih igrača i ja očekujem da će im Radonja davati sve više prostora jer je svestan da su jedino oni sigurni za narednu sezonu da se ne lažemo. Ja očekujem od kluba da se založi da momci poput Radanova dobiju priliku da se dokažu do kraja sezone u FMP a ne da forsiramo Boldena i Ostina koji će ajd da budem optimista pričati drugu priču po završetku lige od ove današnje a mi ćemo izgubiti dragoceno vreme i utakmice u kojima ove momke možemo dobiti za roster u Zvezdi. U tome je poenta. Šta nama znači to što će recimo Ljubićić postavljati bitne akcije kad nam nije sigurno u kombinaciji. Dalje Rakičević mora da dobija bar desetak minuta takodje da postavlja akcije a ne da se krije na terenu iza Dangubića koji glumi pleja jer klupa to traži. Ma dajte mu bre sudbinu utakmice u rukama pa neka se češe ako to ne odradi kako valja. Videćete da će klinci poleteti i Simanu definitivno treba koristiti na mestu trojke a biti ozbiljan i malog Ilića iz Budućnosti dovesti na četvorci. Videćemo na kraju sezone ko će otići ko ostati ali mislim da Zvezda više nije tim iz koga se samo odlazi potovo u narednoj sezoni.

Reply
Goran апр 30, 2017 at 19:48

Ooooo zgazi ih sve!!!

Reply
Verni do groba.Br.Cg. апр 29, 2017 at 22:26

Nastaviti ovako i nema problema…bravo za Tompsona volio bih da ostane jer jos nije sve pokazao a moze mnogo.Volters solidan i za njega bi volio da ostane….ostali standardno.Luka i Danguba i naravno Branko….bravo sampioni

Reply

Leave a Comment