Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоЏудо

Крсмановић сребрни, Мајдов бронзани на ЕЏК у Сарајеву

Александар Крсмановић (преко 100 кг) и Стефан Мајдов (до 81 кг) репрезентативци Србије и првотимци Црвене звезде освојили су сребро и бронзу током првог дана сениорског Европског џудо купа у Сарајеву.

Звањем вицешампиона на ЕЏК у Сарајеву окитио се Александар Крсмановић у категорији преко 100 килограма. Крсмановића је у финалу зауставио друг из репрезентације Србије, искуснији борац Никола Јеремић. Током елиминација Крсмановић је после само 13 секунди борбе савладао ипоном Пољака, Пржимеслава Шуту, као и Веселина Иванова из Бугарске.

Стефан Мајдов обрадовао нас је бронзаном медаљом у категорији до 81 килограма. После паузе Стефан Мајдов се на најбољи начин вратио на такмичарску сцену, медаљом освојеном на ЕЏК у Сарајеву. У првој борби Мајдов је савладао Вука Елеза из БиХ. У другом мечу био је бољи од Немање Лаловића. Хасам Калмурзаев златни са ОИ савладао је Стефана Мајдова у трећем дуелу и послао га у репасаж, али је Стефан тој борби добро намучио руског џудисту. У репасажу је савладао Швајцарца, Флоријана Гирардоа, док је друга из репрезентације, Вукашина Ковачевића бацио на ипон. У борби за одличје на златни бод такође ипоном савладао је и Уроша Ненковића (Србија).

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment