Moja Crvena Zvezda
Млађе категорије

Кадети нижу победе, омладинци опет ремизирали

ЧЕТВРТАК, 27. ОКТОБАР
КАДЕТСКА ЛИГА СРБИЈЕ

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2
ОФК БЕОГРАД 1

Стадион: помоћни терен стадиона Црвене звезде
Гледалаца: 200

Састав нашег тима: Шуљагић, Јакшић, Унгар, Шакић, Милутиновић(Стаматовић), Јовановић, Симић, Пишчевић, Максимовић(Зекић), Јанковић, Караклајић(Стојковић).

Стрелци: Шакић у 42. и Јакшић у 70. минуту.

Играч утакмице: Никола Шакић (Црвена звезда)

Никола Шакић
Никола Шакић

Пред пуном трибином на помоћном стадиону иза јужне трибине Маракане, црвено-бели кадети су после лоше партије ипак успели да се помогну три бода, иако су гости пружили јак отпор и већ на почетку показали да ће утакмица бити неизвесна до самог краја. У првом полувремену су домаћини углавном играли на противничкој половини терена, где је капитен Филип Јанковић промашио пар зицера, а његова прилика из слободног ударца завршила се поред гола. Гости нису правили изгледне шансе и чинило се да ће се на одмор отићи без погодака, међутим, сјајни Никола Шакић је неколико минута пре судијског звиждука прихватио лопту на средини терена и затим сам вешто прошао комплетну одбрану противника и успео да му затресе мрежу. На почетку другог полувремена су гости изједначили после сјајног шута Луке Чермеља из „слободњака“, који је преварио неспремног Звездиног голмана. То их је вратило у игру и почели су да врше притисак на црвено-беле који су услед лошег кретања по терену други део утакмице одиграли знатно слабије него први. Неколико пута је ОФК Београд опасно запретио голу домаћих, али се они нису предали и после шута из угла који је упутио Филип Унгар, Немања Јакшићје поставио коначан резултат од 2:1 и донео Црвеној звезди максималан број бодова у овом мечу.

* Сада већ уопште и није необично присуство шефа стручног штаба првог тима Црвене звезде, Роберта Просинечког, на утакмицама млађих категорија. Овог пута се задржао само двадесетак минута, али претпостављамо да је бацио око на још неког младог талента који би могао да добије прилику да се опроба у Суперлиги.

СУБОТА, 29. ОКТОБАР
ОМЛАДИНСКА ЛИГА СРБИЈЕ

РАД 3
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 3

Стадион: помоћни терен стадиона Рада
Гледалаца: 230

Састав нашег тима: Павловић, Лазић, Петошевић, Ахчин(Зарубица), Голубовић, М.Симић, В.Симић, Попадић, Ожеговић, Савићевић, Јанковић;

Стрелци: Ожеговић у 37, М. Симић 59 и 88. минуту.
Играч утакмице: Мирослав Симић (Црвена звезда)

Мирослав Симић
Мирослав Симић

На Бањици је данас одиграна одлична утакмица између омладинаца Рада и Црвене звезде, завршена нерешеним резултатом, иако је домаћин, поготово у другом делу игре, у потпуности надиграо госта. У првом полувремену је Црвена звезда диктирала темпо и стварала шансе, али без погодака. Рад је стрпљиво чекао контру, па је тако и повео, казнивши пропуштене прилике црвено-белих. Изједначење је пало пред крај полувремена и тада је било јасно да ће овај динамичан меч имати неизвестан исход. Сјајни Ђуровић је на почетку другог полувремена постигао још један гол за плаве, голом Симићаје Звезда нешто касније изједначила, да би само два минута касније Рад поново повео голом истог стрелца. Пред сам крај утакмице, штопер црвено-белих је ставио тачку на одличну партију коју је пружио доневши још једним голом свом тиму бод на Бањици.

Повезане вести

8 comments

Бранимир окт 30, 2011 at 12:47

Шта је са Михајловићем, на позицији центарфора?

Reply
Стефана МЦЗ окт 30, 2011 at 12:49

Imao je parne kartone

Reply
xy окт 31, 2011 at 20:36

Mislim da ne treba iznositi netacne informacije,bolje nista,nego tek da se nesto napise!Prosinecki nije bio na Banjici,a Mihajlovic ne igra iz drugog razloga,a ne zbog parnih kartona.

Reply
Стефана МЦЗ окт 31, 2011 at 21:54

Nije bio na Banjici, bio je na utakmici kadeta. A Stefan je sam rekao da ne igra zbog kartona.

Reply
Стефана МЦЗ окт 31, 2011 at 23:07

Izvinjavam se odmah zbog pogrešnog rasporeda teksta, pa je ispalo da je Robi bio na utakmici omladinaca. Ispravila sam grešku, hvala na ukazivanju na istu.

Reply
Boban_bg нов 2, 2011 at 16:23

Sto cikic nije igrao ?

DejanCZV нов 2, 2011 at 18:45

povredjen je bio…dosta je falio zvezdi po strani…

Стефана МЦЗ нов 2, 2011 at 18:48

Da, baš se videlo da im nedostaje – igra je u drugom poluvremenu bila očajna, nisu mogli da se saberu. Stefi je odličan, biće od njega nešto…

Leave a Comment