Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаМлађе категоријеНајновијеРепрезентацијаФудбал

Гаврић донео Србији прву победу на ЕП!

Гаврић донео победу кадетима Србије

Кадетска репрезентација Србије савладала је Републику Ирску на старту Европског првенства у Хрватској за играче до 17 година. Стрелац јединог гола био је Жељко Гаврић.

Генерација коју предводи Перица Огњеновић била је бољи ривал, а гол одлуке Гаврић је постигао у 73.минуту након корнера.

Голу је претходио управо покушај Гаврића након индиректа, а лопта је прохујала поред стативе. Након корнера, Звездин кадет је сјајно реаговао главом и проследио лопту у супротан угао за победу Србије. Гаврић је после изласка Ђерлека преузео капитенску траку.

За репрезентацију Србије су наступили сви играчи Црвене звезде који су позвани, и одиграли свих 80 минута меча на стадиону „Жукница“ у Кострени – Милош Гордић, Марко Јанковић, Александар Костић, Иван Илић и Жељко Гаврић. Иван Илић је зарадио жути картон.

Кадете Србије је победа на старту турнира приближила пласману у четвртфинале, и биће потребан још један тријумф за место међу осам најбољих у свом узрасту.

Састав Србије на данашњем мечу:

Гордић, Костић, Јанковић, Павловић, Каменовић, Илић, Ђерлек (Зувић), Видосављевић (Тедић), Нешковић (Кокир), Гаврић, Ступаревић.

Репрезентација Србије наредну утакмицу игра против Немачке, у недељу 7.маја у Кострени у 12 часова.

У поразу БиХ од Немачке (5:0), Стефан Сантрач је одиграо целу утакмицу и зарадио жути картон, Милан Шикањић је замењен у 54.минуту, док је Марко Бркић ушао у 29.минуту. Милан Савић није играо.

Повезане вести

Leave a Comment