Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездине легендеКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Бошко Ђуровски води Звезду до краја сезоне!

Бошко Ђуровски

Бошко Ђуровски ће до краја сезоне бити тренер Црвене звезде! Његов помоћник биће Милан Косановић.

Након одласка Миодрага Божовића са клупе шампиона, челници Црвене звезде су брзо нашли привремено решење. До краја сезоне Звезду ће водити Бошко Ђуровски, а њему ће у раду помагати Милан Косановић.

Бошко Ђуровски је водио Црвену звезду у сезони 2006/07, после одласка Душана Бајевића са клупе, и освојио дуплу круну. Милан Косановић је водио омладинце Војводине и репрезентације Србије.

Бошко Ђуровски је рођен 28. децембра 1961. године у Тетову. Играо је за пионире Тетекса из Тетова, али је већ са 14 година дошао на Маракану. За први тим Црвене звезде је играо девет година (1980-89). За црвено-беле је одиграо 509 утакмица и постигао 103 гола и три пута учествовао у освајању шампионске титуле (1971, 77, 80). Играо је и за селекцију света 1989, на опроштајној утакмици чувеног бразилског аса Зика.

Као тренер осим са Црвеном звездом шампионску титулу је освојио и са швајцарским Серветом (1999), 2002. године је увео Раднички из Обреновца у Прву лигу Југославије. Као асистент две титуле шампиона (99/2000, 20000/01) и три купа (99, 2000, 2002) са Црвеном звездом у стручном штабу Славољуба Муслина и Зорана Филиповића. Као асистент највећег Драгана Пиксија Стојковића освојио је Џеј лигу (2010) и Суперкуп Јапана (2011). Предводио је и репрезентацију Македоније од новембра 2013 до априла 2015.године.

Срећно, легендо!

Повезане вести

18 comments

Verni do groba.Br.Cg. мај 8, 2017 at 09:28

Ljudi ajde da damo podrsku Bosku i st.stabu….ostavimo sta je bilo gledajmo naprijed i ispraviti sto se ispraviti moze da sezonu zavrsimo…..kup osvojiti a nije iskljuceno da ovi kokosari nece kiksnuti u ova tri kola …….POZDRAV SVIMA

Reply
Verni do groba.Br.Cg. мај 8, 2017 at 09:05

Bosko legendo srecno…necu ti nikada zaboraviti onu partiju protiv reala po snijegu u Beogradu…4:2….bio sam navijac pocetnik…klinac i sa tecom gledao kako gazite Butragenja…Sanceza i ostale……jos jednom srecno i necu reci dobro dosli jer to se podrazumijeva u vasoj ste kuci…..POZDRAV IZ BARA

Reply
Горан мај 8, 2017 at 02:30

Има импозантнији тренерски резиме од Грофа и свих других тренера који воде клубове у Суперлиги.

Reply
Dark мај 7, 2017 at 23:51

Dobro dosao Bosko. Nadam se da si pokupio neke fore od Piksija sto se tice vodjenja tima. Nek ti je sa srecom, al dobio si tim u rasulu totalno nespreman.

Reply
goksi krsman мај 7, 2017 at 23:02

509 nastupa za klub, od njega vise nastupa imaju tek nekolicina igraca.Vrlo posten covek i veliki Zvezdas.Nije Anceloti ali podrzimo ga,treba mu pomoc s ovim neznalicama

Reply
Dark мај 8, 2017 at 00:24

Dao sam ti plus ali mislim da gresis u vezi igraca. Zivi bili pa videli da ce i sa Boskom igrati bolje.

Reply
dejo мај 7, 2017 at 22:55

Dobro dosao u Crvenu Zvezdu Bosko Djurovski pa da popravis igru Crvene Zvezde jer vjerujem da ti to mozes bar se nadam

Reply
goksi krsma мај 7, 2017 at 22:54

Pohvale upravi za brzu reakciju bez saopstenja i ostalih gluposti.Sto se tice Djurovskog valjda i vi mladji znate da je u pitanju bivsi trener,bivsi veoma uspesan igrac i kapiten kluba.Zato se ponasajte s postovanjem prema njemu,jer on postuje svoj klub.Verovatno je prelazno resenje .U svakom slucaju zasluzuje podrsku koliko god da se zadrzi na klupi

Reply
Estrella Roja мај 7, 2017 at 22:10

Gorak ukus posle čitanja nekih komentara sa „zvezdaških“ foruma. Teraju čoveka a da još nije ni zakoračio na teren kao novi trener. Na kraju će Boško biti kriv za promašenu godinu pod lažnim grofom i lošom upravom. Čudna smo mi skupina ljudi. 🙁

Reply
Kalderon мај 7, 2017 at 21:37

Samo neko ko se ne razume u fudbal moze da napada Friponga.Draga gospodo toliko ste dosledni da mi se povraca, do juce ste ga dizali u nebesa, odigra jednu lose i odmah ga bacate u mulj.Nije on Hudini da ispravi sve gluposti koje srednji red i bekovi naprave.Drugo Milojevic jak jedan na jedan ali onoliki golman kada krene na nabacenu loptu toliko nesigurnosti.Nama oba beka kampuju kod protivnickog kaznenog prostora,i zato svaka ekipa koja ima brzu tranziciju za nas je opasnost e kada bi i drugi stoper bio brz kao Fripong bila bi druga pesma.

Reply
dusan мај 7, 2017 at 22:58

fripong nema kvalitet za zvezdu. juce je prvo dodao protivnickom igracu na nasoj polovini, pa je u dve situacije 1 na 1 kod drugog i treceg gola pregazen kao plitak potok a da nije ni startovao. protiv vojvodine ga je trujic okrenuo u 16 metara na petoparcu a fripong je decko pao. ako ne mozemo da napravimo boljeg halfa svake godine od njega bolje da zatvorimo omladinsku skolu. a da su ovi ostali katastrofa i da njega ostavljaju cesto na milost i nemilost to je tacno, kao sto su ostavljali i lukovica, i le taleka kada je igrao halfa, i fibela, ali on nema kvalitet za zvezdu bas kao sto ga nemaju ni svi ostali napred navedeni.

Reply
Dark мај 7, 2017 at 23:55

Decko ni Mesi godinu dana sa Bozovicem ne bi pravio razliku. Fripong je dobar stoper koji moze da napreduje sa dobrim trenerom. Brz, skocan, a to sto ti navodis desava se svakom stoperu.Igrao je dobro kad je dosao, vidi se pad forme kao i ko svih ostalih.

Reply
Bard мај 8, 2017 at 03:49

Vrteli bi i Nestu iz najboljih dana da igra sa Lunom, Petkom i Anđelkom

Reply
josif мај 7, 2017 at 21:29

Koji ste vi dileji!Komentarisete coveka koji je dosao da odradi zadnje 4-5 utakmice kao v.d da nebi Terza vodio treninge nasta smo splali.Svoje smo mi sa grofom prosuli,pustimo dase zavrsi sezona pa da vidimo sta i kako.Pozz.MKD

Reply
Estrella Roja мај 7, 2017 at 21:20

Mislim da je ovo najbezbolnije rešenje. Boško je igračka legenda Zvezde i bio je prvi kapiten tima kada sam kao klinac krenuo da pratim Zvezdu, što kod mene budi neka nostalgična osećanja. Voleo bih da Boško postane sledeće sezone sportski direktor kluba, a Kek ili Đukić prvi trener. Sada je šteta što Babunski nije ostao još malo u klub ili, bolje rečeno, šteta je što Boško nije došao posle ispadanja od Sasuola za Ligu Evrope. Svako dobro, Boško, naša legendo!

Reply
oknarb мај 7, 2017 at 21:13

добро дошао.велики вас посао очекује.за почетак покушати освојити куп,ријешити се вишка играча а то су супић,луковић ,анђелковић ,филипонг,петковићу истиче уговор руиза милића орландића сикимића.на припрема заказити јаке пријатељске утакмице и не враћати ислужжене играче попут бишевца нинкова и сл

Reply
Boško Đurovski мај 8, 2017 at 03:58

Pozdrav @oknarb!

U stručnom štabu tražimo kvalifikovana lica, na pozicijama kondicionog trenera, asistenta za taktiku i sportskog direktora. Mislim da bi ste Vi mogli pomoći Zvezdi na sve tri navedene pozicije i želeo bih da se prijavite na konkurs, na e-mail adresu: pomozibosku17@yahoo.com. Ukoliko vas izaberemo na neku od pozicija, gratis dobijate šal za oko ruke.

Srdačan pozdrav,
Boško Đurovski

Reply
Saša мај 7, 2017 at 21:03

Kog datuma je ova vest ? Ne verujem ! Sve moj do mojega. Ali on za bolje i nije nego da služi Zvezdi na poziv, kao pravi vojnik, ali komandant nikada.

Reply

Leave a Comment