Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоШах

Звездине даме после 19 година поново у Првој лиги!

После скоро две деценије ШК Црвена звезда поново има женску екипу у Првој лиги Србије. У клупској историји остаће уписана имена Јадранке Груић, Теодоре Ракић, Марије Станимировић и Катарине Остојић, дама које су маестралним играма омогућиле да се Звезда врати тамо где јој је и место, у сам врх домаћег шаха.

Селекција која је оформљена у марту, пласман у елитни ранг такмичења обезбедила је освајањем првог места у Другој лиги Србије (група Београд). Црвено-беле даме су заслужено подигле пехар намењен најбољој екипи лиге, освојивши 14.5 од 16 могућих поена.

Дебитовале су максималном победом над екипом ШК Краљ. Ривалке из Лештана успеле су да им узму пола бода (3.5:0.5). Велика борба водила се у локалном дербију са ШК Тадић, где су звездашице ипак на крају славиле са 3:1. Пласман у Прву лигу потврдиле су тријумфом над селекцијом Радничког са максималних 4:0. Уласком у елитни ранг домаћег шампионата црвено-беле шахисткиње испуниле су обећање дато уочи почетка такмичења.

Звездине представнице биле су најбоље на тимском, али и на индивидуалном нивоу. Оствариле су најбоље резултате свака на својој табли, а и у проценту успешности заузимају прва четири места.

БРАВО ЗВЕЗДАШИЦЕ!!!

Друга лига Србије (09.05.2017.), коначан пласман:

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

dejo мај 10, 2017 at 13:15

Cestitke za sahistkinje Crvene Zvezde pa da vise nikad ne igraju drugu ligu Srbije nego da samo napreduju do prvog mjesta u prvoj ligi Srbije u sahu pa da ostanu tu dugi niz godina

Reply

Leave a Comment