Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноДомаћа такмичењаКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Звезда рутински до 7-0

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили окончали су ’’први круг’’ такмичења у Моцарт Суперлиги Србије без пораза. До седме узастопне победе црвено-бели су дошли победом над Динамиком у дворани ’’Александар Николић’’ резултатом 87-68 (24-16, 17-13, 29-8, 17-31).

Кошаркаши Црвене звезде мтс успешно су затворили ’’први круг’’ такмичења у Моззарт Суперлиги Србије. Црвено-бели су рутински савладали Динамик резултатом 87-68 и на тај начин остварили седму победу у домаћем првенству. Након тачно половине лигашког дела такмичења Звезда је суверено прва са седам победа, а такмичење се наставља већ у понедељак када ће црвено-бели поново бити домаћин и то екипи Спартака из Суботице коју су савладали у првом колу.

Динамик је веома мотивисано ушао у меч, али снага и квалитет су били на супротној страни. Гости су успели колико-толико да држе прикључак у првом полувремену, али је Звезда у трећој деоници заиграла одбрану на препознатљивом нивоу и тај период игре добила резултатом 29-8. Предност је након 30 минута игре износила 70-37 па је последњих десет минута утакмице протекло у прилично ревијалној атмосфери. Мотивисани риваље захваљујући одличном шуту за три поена успео да ублажи вођство у последњем кварталу, али вођство изабраника Дејана Радоњића није се доводило у питање.

Поред сигурно победе радује и повратак на паркет Нејта Волтерса који је 10. маја допутовао из Сједињених Америчких Држава. Волтерс је на паркету провео 17 минута и за то време убацио 16 поена уз три скока.

Звезда је шутерски веома добро ушла у утакмицу. Три тројке за само три и по минута трасирале су пут ка вођству црвено-белих. Погађали су Џенкинс, Дангубић и Бјелица који је везао још два поена, да би након украдене лопте и полагања Џенкинс поставио на семафор 15-8 на половини првог периода.

Мотивисани Динамик је узвратио серијом 5-0, али је минијатура Гудурића – тројка и одлична асистенција за Томпсона, одбила налет ривала. Звезда се вратила на плус од седам поена (20-13). Предност је без већих потешкоћа одржана до краја првог периода и изабраници Дејана Радоњића су на први одмор отишли са осам поена вишка (24-16).

Поенима Волтерса завршила се прва деоница, а он је дефинитивно био у ритму, вероватно жељан кошарке. Американац је везао још пет поена почетком другог периода па је предност наставила да расте (29-20).

Динамик је пружао снажан отпор, али црвено-бели нису одустајали у намери да из добре одбране остваре што више лаких поена. Када су успели да убрзају игру, стекли су и највећу предност на мечу, а тај резултат је остао на снази до полувремена – 41-29.

Звезда је силовито почела друго полувреме, решено да стави тачку на свако питање победника. Одлична одбрана и фантастичан проток лопте у нападу носили су црвено-беле до серије 17-2 и предности од чак 27 поена (58-31) након тројке Немање Дангубића.

Мотивисани Динамик је био индиспониран Звездином јаком одбраном и више се питање победника није постављало. Публика у дворани је имала прилику да ужива у игри црвено-белих која је била све лепршавија и лепршавија.

То се огледало и на семафору. Изабраници Дејана Радоњића су ушли у шутерски ритам и надоградили фантастичну игру у одбрани. У целој трећој деоници гости су убацили осам поена, а Звезда чак 29. С тога, предност након 30 минута игре је износила чак 33 поена (70-37).

Динамик је силно желео да остави што бољи утисак и уложио је много труда. У редовима црвено-белих је понестајало такмичарског мотива јер је противник већ био решен па је серијом 23-4 гост ублажио вођство (74-60) .

На другој страни је Огњен Добрић одмах узвратио поготком уз фаул и зауставио захукталог ривала. Остало је три и по минута до краја и плус 17 је била довољна залиха за мирну завршницу.

Марко Гудурић: Мислим да смо од почетка ушли озбиљно у меч и наметнули нашу игру. Важна победа, успели смо у својој намери да продужимо победнички низ.

Дејан Радоњић: Пре свега честитке Динамику на пласману у Суперлигу и партијама које пружају. Ми смо остварили свој циљ и жеље. Чека нас наредна утакмица већ у понедељак.

Црвена звезда мтс – Динамик 87-68 (24-16, 17-13, 29-8, 17-31)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Волтерс 16, Томпсон 8 (7ск), Дангубић 9 (5ск), Митровић 2, Симанић 2, Добрић 5, Симоновић 10, Џенкинс 18, Гудурић 6 (6ас), Јовић 6 (7ас, 4ул), Кузмић, Бјелица 5. Тренер: Немања Дангубић

ДИНАМИК: Ћирковић, Милисављевић 6, Вуликић, Беслаћ, Лазић 8, Гавриловић 6, Брукс 18, Нађфеји 3, Чакаревић 11, Радуловић 10, Торњански 2, Седмак. Тренер: Мирослав Николић

Повезане вести

Leave a Comment