Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Звезда убедљива против Спартака

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су још једну сигурну победу у Моцарт Суперлиги Србије савладавши Спартак из Суботице резултатом 89-60 (28-16, 18-7, 19-20, 24-17).

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су и девету победу у Моцарт Суперлиги Србије. Црвено-бели су до још једне рутинске победе дошли у дворани ’’Александар Николић’’ против Спартака из Суботице резултатом, 89-60.

Звезда је јако брзо успоставила свој ритам, брз проток лопте резултовао је са великим бројем одличних позиција за шутере па су проценти били на високом нивоу. Када се у другој деоници одличном нападу придружила препознатљива одбрана, предност је само расла. Све до плус 22 половином другог периода (38-16) и може се слободно рећи да је након 15 минута утакмице питање победника решено.

Ипак, изабраници Дејана Радоњића нису дозволили било какво опуштање. Остварили су рекло би се све циљеве, ротиран је велики број играча и задржана свежина за четвртак. Тада је на програму ’’вечити дерби’’, а домаћин ће бити Партизан Нис.

За Звезду су у овом мечу наступили сви играчи, а најефикаснији је био Нејт Волтерс са 15 поена. Уз њега двоцифрени су били Огњен Добрић са 12, док су Чарлс Џенкинс и Милко Бјелица постигли по 11 кошева.

Од почетка меча Дејан Радоњић је имао јасан план да што више ротира играче. Честе измене допринеле су високом ритму у ком су црвено-бели играли, а игра у нападу је била готово беспрекорна. Звезда је промашила само једном за два поена и погодила три тројки из шест покушаја у првој деоници.

С тога, осим уводних пар минута равноправне борбе, у наставку се играло у ритму црвено-белих. Показатељ сјајног протока лопте у нападу било је 28 поена у кошу Спартака и то уз десет асистенција (28-16).

Већ на почетку другог периода ушао је Огњен Добрић што је значило да је Звездина ротација већ у 11. минуту утакмице бројала десет играча. Енергија у одбрани је била још већа. Гости из Суботице нису могли до коша пет минута, а Звездин напад је и даље веома добро функционисао. Након тројке Добрића разлика је досегла највећих плус 22 (38-16).

До краја периода играло се у сличном ритму и разлика је без већих проблема очувана (46-23).

Друго полувреме није имало претерани резултатски значај. Звезда је са успехом одржавало стечену предност из прва два квартала, а приоритет су и даље биле честе ротације играча и испробавање тактичких замисли.

Резултат није испаштао, напротив. Играчи Спартака су се борили и пружали свој максимум, али је квалитет био на другој страни. Црвено-бели су успешно одбијали сваки потенцијални налет ривала. Звезда је доминирала у рекету, о чему је најбоље сведочио изванредан проценат шута за два поена.

До краја меча су сви играчи добили шансу, предност је очувана без било каквих проблема. На крају, износила је и плус 29 у самој завршници меча (89-60) након поена Огњена Кузмића из рекета. То је био и коначан резултат на мечу.

8.коло, КЛС

Црвена звезда мтс – Спартак 89-60 (28-16, 18-7, 19-20, 24-17)

Београд, хала „Александар Николић“
Гледалаца: 800
Судије: Војиновић, Јурас, Чукаловић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Волтерс 15 (3ск), Томпсон 6 (3ск), Дангубић 4 (2ск 4ас), Митровић 4 (6ск 2ас), Симанић 2 (2ск 1ас 1блк), Добрић 12 (8ск 5ас 1укл 1блк), Симоновић 8 (2ас), Џенкинс 11 (2ск 1ас 2укл), Гудурић 8 (3ск 3ас 2укл), Јовић 4 (2ск 7ас 2блк), Кузмић 6 (5ск 2ас 1блк), Бјелица 11 (1ск).

СПАРТАК: Матић 11, Јовишић 7, Прља 5, Николић 3, Кесар 10, Мишчевић 7, Јеленић 14, Куриџа, Фекете 3.

Повезане вести

Leave a Comment