Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојкаОдбојкаРепрезентација

Црвена звезда поносна на своје репрезентативце

И овог лета биће веома вруће на одбојкашким теренима. Репрезентације Србије у свим категоријама очекују многобројна светска и европска такмичења, а Црвену звезду ће представљати, као и увек, велики број одбојкашица и одбојкаша, као и чланова стручних штабова.

На ширем списку тренера мушке сениорске репрезентације Србије Николе Грбића за Светску лигу и квалификације за Светско првенство нашли су се коректор Александар Благојевић и блокер Немања Машуловић.

На Грбићевом списку се налазе и некадашњи одбојкаши Црвене звезде Максим Буцуљевић, Невен Мајсторовић, Драган Станковић и Александар Околић.

Селектор женске сениорске репрезентације Србије Зоран Терзић уврстио је на шири списак за квалификације за Светско првенство нашег примача сервиса Бојану Миленковић.

Поред Бојане на списку се налазе и некадашње одбојкашице Црвене звезде Бојана Живковић, Ана Бјелица, Сања Малагурски, Јелена Благојевић, Стефана Вељковић, Јована Стевановић, Нађа Нинковић и Мина Поповић. Уз некадашњег тренера Црвене звезде Зорана Терзића, на клупи Србије ће бити наши физиотерапует Синиша Младеновић и кондициони тренер Владимир Банковић.

Мушка јуниорска репрезентација Србије се припрема за квалификације за Светско првенство, а селектор Владимир Васовић је позвао седам играча Црвене звезде. То су: Урош Лалић, Алекса Штавлић, Лазар Сташевић, Никола Мељанац, Вукашин Ђурђевић, Душан Гмитровић, Данило Павловић и Алекса Несторовић.

Јуниорке Србије су на основу ФИВБ ранг листе обезбедиле директан пласман на Светско првенство које се одржава у Мексику од 7. до 16. јула ове године, а селекторка Маријана Боричић ће накнадно саопштити списак одбојкашица на које рачуна за ово такмичење. У раду ће јој помогати спортски директор Црвене звезде Весна Читаковић Ђуришић на месту тим менаџера и наш статистичар Александар Цветковић.

Мушка кадетска репрезентација Србије није изборила пласман на Европско првенство које је у априлу одржано у Мађарској, али их током лета очекује Балканско првенство.

Женска кадетска репрезентација Србије учествовала је на Европском првенству које се одржавало у Холандији од 1. до 9. априла и остварила је пласман на 4. место. Црвену звезду су представљале три одбојкашице: Ана Марија Јоњев, Дејана Лекић и Милица Милуновић, а улогу тим менаџера репрезнтације Србије обавља некадшњи капитен Црвене звезде Маја Симанић.

Пионири Србије изборили су пласман на премијерно Европско првенство које се одржава у Турској од 3. до 11. јула. На ширем списку налазе се и два играча Црвене звезде, Алекса Младеновић и Стефан Фет.

Женска пионирска репрезентација Србије није успела да се квалификује на Европско првенство у Бугарској, а од Звездиних одбојкашица у квалификацијама су наступале Андреа Тишма и Ивана Недељковић.

Одбојкашки клуб Црвена звезда је веома поносан на своје репрезентативце који сваке године на најбољи могући начин представљају нашу земљу и наш клуб. Свим члановима репрезентација Србије желимо пуно среће и успеха у будућим такмичењима.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment