Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Невероватан пораз у дербију, Звезди и даље предност пред плеј-оф

Партизан је савладао Црвену звезду по други пут ове сезоне у невероватној завршници резултатом 78-77. Меч винер је постигао Величковић у последњој секунди.

Црвено-бели су сачували разлику стечену у првом дербију у Моцарт Суперлиги Србије. Тада су црвено-бели били бољи резултатом 85-74 те се налазе у доброј позицији за освајање првог места на крају лигашког дела сезоне.

Црвено-бели су водили од почетка до краја меча, у појединим тренуцима је та предност ишла и до 13 разлике, међутим, Партизан је успевао да се врати у меч сваки пут када би Звездиним играчима пала концентрација. Звезда је меч отворила одличном серијом 11-2, а Партизан није могао да погоди ништа из игре. Када су се домаћи стабилизовали на старту друге четвртине, Звезда је поново успоставила јаку игру у одбрани и прво полувреме завршила у своју корист 41-38.

У утакмици са пуно контаката, фаулова и слободних бацања, боље се снашао домаћин и славио. Разлог пораза Црвене звезде мтс може се пронаћи у извођењу слободних бацања – свега 48 одсто, 16 од 33.

Као и прво, Звезда је започела друго полувреме и поново дошла до двоцифрене предности, међутим до краја трећег периода је дошло до новог пада ритма и повратка Партизана резултатски. У четвртој четвртини је Звезда успешно одбијала нападе вечитог ривала, али и даље није успела да се одвоји, пре свега због катастрофалног учинка са линије пенала (промашених 17 слободних бацања). У последњем минуту је Партизан први пут дошао до изједначења на мечу тројком Андрића, након чега је Гудурић послат на линију слободних бацања. Погодио је само једно, а у последњем нападу, доста збркано су деловали једни и други, а лопта је уз доста среће дошла до Величковића који погађа флоутер са ивице рекета.

У току меча је поново досуђен рекордан број фаулова, изведено је на обе стране укупно преко 70 слободних бацања, а Звезда је свом поразу кумовала са чак 17 промашених.

Партизан Нис – Црвена звезда мтс 78-77 (16-21, 22-20, 18-21, 22-15)

ПАРТИЗАН: Ратковица 7, Врабац, Јовановић, Маринковић 5, Величковић 16 (7ск), Мајсторовић 8, Бирчевић 12, Копривица, Андрић 12, Хечер 16, Карахоџић, Луковић 2. Тренер: Александар Џикић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Волтерс 10, Томпсон 3, Дангубић 9 (5ск), Митровић, Лазић, Добрић 1, Симоновић 20 (5ск), Џенкинс 6, Гудурић 13, Јовић 6 (5ас), Кузмић 9 (7ск), Бјелица. Тренер: Дејан Радоњић

Повезане вести

38 comments

RaPe Delija мај 19, 2017 at 13:16

Pre svega poraz Radonjica, opet gubi neizvesne zavrsnice na isti nacin…. Vodi sa tri razlike i ne pravi faul i naravno prima trojku…. Izgubio tako 100 utakmica i jos nije naucio. Druga stvar sto je isto do Radonjica je to sto mi cim povedemo sa desetak poena odmah stupa na scenu trosenje vremena, carinjene lopte, napad se svodi na sut u zadnjem sekundu i tako te stvari….. Trece ocajno izvodjenje bacanja sto se desava precesto u ovoj sezoni…..

Reply
deja мај 18, 2017 at 23:09

Trener ne moze, ne sme, da utakmicu sa glodarima priprema kao i svaku drugu, recimo Borcem, Spartakom..!! I tacka!

Reply
TheClansman мај 18, 2017 at 22:25

Zvezda ne može, ne treba i ne sme da očekuje bilo kakvu pomoć od bilo kog političara. Zato gubi i kad je veliki favorit. Na žalost, od velike kvote na protivnika mogu se dobiti velike pare. Ne mislite valjda da bilo koji političar više voli Zvezdu od para ili trgovine uticajem? To pogotovo važi za vlast, ali i za opoziciju. Međutim, tako sport gubi smisao. Zato ja nameštaljke više neću gledati.

Reply
Ljuti Zvezdaš мај 18, 2017 at 22:20

Ovi naši su fenomeni, Partizan za celu utakmicu vodi 0 sekundi i dobije nas. Ovo je nečuveno, sramota, samo se brukamo. Sprdaju se s nama od fudbala, sad i ovo večeras. Ne može se živiti od njih i treba da nas karaju kad ovako gubimo i igramo.
Katastrofa!!!
Izbegavati pratiti derbije, mnogo je stresno.

Reply
Igor мај 18, 2017 at 22:13

17 promasenih slobodnih bacanja…. Pa da ste 7-8 promasili dobili bismo 10 razlike… Svakako cemo biti prvi u regularnom delu, ali je bolje imati 4-1 ove sezone nego 3-2 za sada… Uzasno izvedena slobodna bacanja, ne pamtim da je bilo koja ekipa Zvezde ovako lose sutirala. Ali dobro, uzeli smo vec dva trofeja, nisu nam igrali neki igraci iako su bili u rosteru. To sto mi hocemo da lecimo frustracije od fudbala preko basketa to je drugo. Ko je kriv onim bilmezima sto ih je Vozdovac unistio. Basket osvajamo 90%.

Reply
Loki мај 19, 2017 at 00:34

To ti garantujes? Da osvajamo 90 posto basket..? A ja tvrdim da ce nijanse odlucivati…jer Grobari motivaciono i energetski mnogo bolje stoje od nas! Drugo…Novica i Bircevic su iskopali kosarku za sve nase centre!!!! Spoljna linija njihova je suterski 10 puta bolje od nase…mi cemo morati opet da se uzdamo u neku neverovatnu odbranu, jer ofanzivno smo tanki…pogotovo u odnosu na Grobare koji su suterska ekipa….i trece…a mozda je to prvo…Dzikic nije bolji trener od Radonje…i kudikamo je manje uspesan..ali derbije mnogo bolje spremi i takticki jaci od Radonje….imacemo silne muke s njima…

Reply
Igor мај 19, 2017 at 08:43

Kada Jovic, Lazic i Bjelica budu odigrali svoje minute druga ce se prica pricati. Aj bez Jovica smo navikli, ali bez ove dvojice nikako pogotovo bez Lazica. Kuzmic nas je unistio slobodnjacima. Pa samo je tu bar 13 razlike za Partizan. Silnim slobodnim bacanjima je sut za 2 poena sveden na mizeriju i samim ti sto smo promasivali to je i odlucilo. Svakako si u pravu da bolje stoje energetski sto je i logicno. Nasa sezona je bila barem duplo napornija od njihove. Mislim da na 3 dobijene nema sta da traze. Prognoziram 3-1. Videcemo 😉

Reply
Mississauga мај 18, 2017 at 21:58

Grof nas je upropastio u fudbalu a Radonja ce u kosarci , sve moj do moga.

Reply
Verni do groba.Br.Cg. мај 18, 2017 at 22:26

Kako te nije sramota….sramota je sto pljujete…..hesu bacanja ali i sramno sudjenje…..vratice im se ovo jos kako….podrska basim SAMPIONIMA

Reply
Maрко мај 18, 2017 at 23:07

па човече нико није рекао да ја сад не волим бар ево на пример управо ми је горбарка баранка хаха, али аман, пре пар година сам рекао да је јасно да је и гроф подлегао и да ће нас црногорска мафија довести ево докле нас је и довела, и верујем да нисам очигледно мислио ја него смо и на дербију молили и као нападали људе са оним летком-али народ је увек у праву, мада нисам сад бар као и никад за неслогу ни у копу, људи који воде нека воде јер су сигурно већма заслужили, али ја од Шавије и Марка Ул. никад нећу бар омиљеније да имам, људи су краљеви мени пре свега као људи.

Reply
Mississauga мај 19, 2017 at 03:09

Slep si kod ociju.

Reply
Krajišnik 95 мај 18, 2017 at 21:54

Sramota, kakva ekipa, vodi cjelu utakmicu i izgubi zadnji napad. Ovo je previše, da nas ovi indijanci ponižavaju u svemu. Njima svaka čast, mi smo očaj.

Reply
dusan мај 18, 2017 at 21:53

bilo je neophodno dobiti ovu utakmicu iz mnogo razloga, ali mi smo nasli nacina da i nju izgubimo od tima koji je objektivno mnogo slabiji od naseg. od grobara se ne moze ziveti sada. cekam da vidim sta ce ovi nasi genijalci da pricaju ali ovo je sve zajedno da poludis

Reply
danass мај 18, 2017 at 21:50

Molim igrace i trenera da nas ne vredjaju komentarima da poraz njie bitan takmicarski,jer je manji od 11razlike!Sve ostalo prihvatam,mada me je uhvatio neki cudan strah,pre sega zbog nacina na koji smo izgubili i vratili stoku u zivot!

Reply
nesadelijans мај 18, 2017 at 21:44

ja dao crvenu na groblje dobio 3,5 crvene nadam se da smo unovcili poraz ovo je toliko ocigledno bitno da je radonja shvatio da je bolji poraz sa pola kosa nego da idemo u produzetke i ne daj boze izgubimo vise od 11 razlike kuzmic moze da bude samo treci centar tomson mitrovic u fmp nadam se da je covic video mogucnosti pojedinaca a ovim jajarama od navijaca sve lepo vratiti lagano do titule

Reply
TheClansman мај 18, 2017 at 21:37

Ne treba se nervirati zbog prodane utakmice. Druga ove sezone, biće možda još jedna i to je to. Zato nameštaljke i ne treba gledati.

Reply
Goran мај 18, 2017 at 21:37

Imali 13 razlike i znamo da smo prvi na tabeli,pobedili prvu sa 11 razlike,igramo u boljoj formi u zadnje vreme,vodili 40 minuta i onda dozvole klosarima da ih ovako pobede! A jos najjadnije kako se ona raspala mrcina velickovic raduje i busa u grudi kao da je EL osvojio a gubili celu utakmicu i umesto da se pokrije usima on trci i lozi navijace koji posle gadjaju nase flasama…A ja na drugom kraju sveta ostao budan do 5 i 30 ujutro da gledam ovo brukanje…Ako ih ne otresete u finalu ne pada mi na pamet vise da vas gledam i da se nerviram zbog vas sto je previse previse je,sramota….

Reply
deja мај 18, 2017 at 21:47

Zvezda ima tim ne da pobedi nego da ponizi Partizan!!! Kad ako ne sad??!
A drugo je sad sto mi tako ne „zadojimo“ igrace, nemamo to nesto!
Velickovica mrzim ali zasto mi nemamo takvog igraca!?????
Vracamo ih u zivot, dajemo povod da nas sad prozivaju, da nas j*bu!
I treba!!!

Reply
pera мај 18, 2017 at 22:00

Tačno je to ali Zvezda igra utakmice prijateljskog karaktera sa ovima kao da se pravdamo zbog toga što smo kvalitetniji. Da su oni u pitanju tukli bi nas 30 razlike. I danas se pokazalo da je Laza glavni igrač tima i da mu na kraju sezone treba napraviti ugovor po kome treba da bude jedan od dva najplaćenija igrača. Pokazali smo da se ove utakmice ne smeju igrati prijateljski mora se jako igrati u odbrani i sa mnogo ritma a time i sa celim rosterom. Dok smo igrali u prvom poluvremenu jaku odbranu i stalno rotirali igrače oni to nisu mogli da prate jer nemaju kvalitet. A komentator na Areni bi mogao da sjaše sa reprezentativcem Birčevićem jer je taj to jednom bio i nikad više u životu. Čovek ne zna ništa da odigra u reketu prevazišao je i Mitrovića. Meni je žao jer sam se nadao da će posle gubitka titule u fudbalu ovi da pritisnu i pokažu musavcima ko je ko. Ovako smo dozvolili da dodjemo zadnje dve minute našom nonšalantnom igrom u poziciju da nam Vojinović presudi i to se i dogodilo. Prvo su bila dva zagradjivanja remplovanja pred njihovim košem koje nije sudio a onda smo sami sebe pobedili. Radonja ovo treba da istrese iz gaća. Sezona traje do trenutka kada se završi zadnja utakmica. Ko igra samo evro utakmice nije nam potreban jer se ovde radi o rejtingu kluba i brate o našem bespotrebnom nerviranju.

Reply
deja мај 18, 2017 at 22:15

Pa to! Poraz lezi samo u nosalantnom pristupu, mlakom… Pa misevi su ovde videli poraz, samo molili boga sa sto manje poena.. (bar glodari iz mog kraja)!
A mi sad neka objasnjenja kao nije bitno, 11 razlike od pre!?? Alo bre??!!

Reply
Maрко мај 18, 2017 at 22:41

почело је са будивељником када смо их понели до победе са трибине, али рећи ћу вам-не као ја андјус дебил предсказање ја од онда нисам запевао да кажем да сам сигуран у ово све-не око фмпа уппр је прошао и све је оно лупање, али ова је нова ера-и пребродићемо ово, али ме брине да си у праву да смо сада сигурно без оног нечег, а били смо већи клуб пре у кошарци, и никако да то вратимо, речју-како ћемо у новој ери и каква да буде нова, а стара Звезда, да не филозофирам сад, али ево како се ово одсликава… на пример у фудбалу, сад ухватим себе да мислим као ма ни пикси није да ен воли нас, него као ај можда би био добар сад… или као па нека додје онај кек ријеке, словенац је, ма нека буде и роби хрват поново, ево кад је већ ова тема, па нека буде зенга… ало људи о чему ми мислимо… овако је човић прозивао дула да је дукљанин па довео радоњића-ок прича се да је радоња 3 прста браћела и све ок, али мислим да нам је стање свести хаос па или овако, или као боли ме уво да ли смо српски клуб друга крајност. искрено, ја сам био у копу и када смо пуровићу певали да хоћемо Србе на терен-али је цела поента да нам неко покаже меру ствари и да се држимо курса, интегралистичког па одједном сада баш Македонац-или који год, а не да мислимо о овим стварима. мислим да нас у фудбалу рока мастер мајнд свега о коме се мало зна-радојевић сениор, а у кошарци млађи, којима се можда несвесно краду идеје, нисте свесни како секта функционише-од ужица до јужне пруге имају људе као у јна војсци буквално, мада и себи сад звучим чудно, али ми смо били увек они који су спортски-а они некако са мржњом, наравно од комплекса. не сме ни сада да се ово промени, величковић је данас и мени баш овим био ударац, носи га њихова енергија и мора се признати да је тако-али им је џикић један добар човек и стратег и лупање је да је митровић био да се правда, буквално је био чак леп пример како су причали, са другима се не може од њих, али ми морамо да будемо већи хајде да не кажем људи, идемо у сферу јако глупу, има и код њих људи, али оно нешто баш како кажеш. ја који сам волео две девојке гробарке, али кад боље промислим мислим да сам их поћерао енергијом, или оне мене, управо ради ових ствари хах, али кад ја браћо и сестре кажем-будимо нормални, иако је ово сада највеће лупање јер ме је лупило као никад. а ја се овде могу само да бацам јер је немогуће да се дефинише, па нека ми нико не држи слово, ево ја кажем да је лупање, али сви ово мислимо и осећамо па бар да буде нека корист од истине. ја подржавам сад радоњића јер га ионако неће да смени, али увек сам критичан био и остаћу, мада је могуће да ће он да нам докаже да је велики-није немогуће да је у некој психичкој блокади као и сви ми, код њега је прича и о дијагнози, али па… Сви ми имамо бубице, само хајде већ једном, докажи, играмо на моменте спектакуларну одбрану, разноврстан напад, а изгубимо због баналности психологизирања да њихов тренер исправно процени да хоће да има ствар у својим рукама и да он има последњи напад јер нема ко да улије самопоуздање Гудурићу. Нећу себе да лажем, јесмо под психозом година и година губљења са понижавајућим разликама чиме ми више нисмо већи клуб ни укупно ево да кажем јерес-чињеница је, болна, какав стони тенис, ја сам из Бачке Паланке са којом смо играли финале, ја не знам који сам манијак па као ај пратио јесам преко медија, али ни где се игра. Трубио сам тек ја о политици, али није све само то, мада наравно да партијски клуб боље манипулише. Вратимо се духу звездаштва-ја бих сада Лалета Лучића вратио у клуб, дајте људи сви смо видели да је онај ристовић исто везара, или како се већ зове, чак и Увалин је имао херца-ми сад немамо херца. унапред, мада нећу да се правдам, али можда је неукусно много и сам кажем унапред се ограђујући лупање, али чак нека ми каже ко шта има и без пардона, али дај да се и не черупамо међусобно…

Reply
milos rankovic мај 18, 2017 at 21:34

NASI IGRACI NISU NA UTAKMICI BILI VECERAS POJEDINI NAS KAPITEN TI SI BRE ZLO ZVEZDE PRVO NISI DAO KOS JEDAN DRUGO VELICKOVIC TI PRAVI DECU TRECE TI SE PRAVDAS NJIHOVOM TRENERU DA NISI HTEO DA UDARIS NJIHOVOG IGRACA ALO BRE ZA KOGA TI IGRAS IDI SA NJIMA SLAVI KO SE RADONJICU PRAVDA TREBA TEBE OTERATI BEZ STIDA TREBA BRE DA KIDAS ONOG VELICKOVICA COVEK NEMOZE DA DISE KOLKO JE UMORAN A TI STRASNO

Reply
goran мај 18, 2017 at 21:30

Zaista sramota kako smo bojazljivo odigrali. Umesto da ih rabijemo dvocifrenom razlikkom, mi gubimo I to zvukom sirene. Od samog pocetka sam se nervirao zbog promasenih penala, I na kraju se pokazalo da su nas upravo ti penali kostali pobede. Nije Radonjic kriv, krivi su igraci, jer da su pogodili barem polovinu od promasenih slobodnih bacanja, Zvezda bi rutinski privela mec kraju. Inace, mecevi sa Partizanom u poslednje vreme vise lice na ragbi nego na kosarku. Bez ritma I sa gomilom slobodnih bacanja.

Reply
Mississauga мај 18, 2017 at 22:00

Nije Radonja kriv , nego moj deda…

Reply
Igor мај 18, 2017 at 22:24

Radonjic je kriv sto ovi promase 17 slobodnih bacanja? Sto Kuzmic omasi 10 komada? Alo ljudi mi smo u poslednje 3 sezone bili polufinalisti EK, 1/4 finalisti EL i sada objektivni medju 8 u Evropi (5-8 mesta isti skor maltene). Pored tih odlicni evropskih rezultata sa najmanjim budzetom u Evropi i friziranjem nekadasnjih dugova (ko misli da su vraceni grdno se vara, alo bre 17 miliona!!) uzeli smo i 8 trofeja. Boli ovaj poraz, pogotovo posle onog svinjca u fudbalu. Izigrali su nas kao mlade majmune svojim medijskim spinovanjem, ali ajde to je druga tema. Ovaj poraz moze da bude opomena za nase da se ne opustaju i da ih pokidamo. Imacemo prednost u plej ofu i to je bitno. Svakako, slobodna bacanja UZAS!!!

Reply
Mississauga мај 19, 2017 at 03:11

A , ko ih trenira ? Moj deda ?

Reply
Србин са Космета мај 18, 2017 at 22:40

Сутра у 6,раном зором, Кузмић и још неки да шутирају слободна бацања до бесвести

Reply
deja мај 18, 2017 at 21:27

Najprostijim jezikom…Uterali nam Q..c do jaja, raspad koji se muci sa spartakom, Vrscem, Borcem…. Ovo nije smelo da se dogodi!!!!!!!!

Reply
Crni Grda iz Mokroga Luga мај 18, 2017 at 21:24

Зашто невероватан пораз? Па утакмица се игра до последњег звука сирене. Ко је нама крив што смо дошли у ситуацију да не знамо да доведемо меч до краја, а водили смо целу утакмицу 11 секунди до краја. Гробари нас газе и под хитно треба све просторе свих клубова окадити, јер као да је у Звезду дошао црни маг Пепе Илмаз. Ово јер незабележено! СРАМОТА!

Reply
milos rankovic мај 18, 2017 at 21:23

SVAKI DERBI JE VAZAN AL OVO MAJKO MOJA PA MI CEMO ZBOG ZVEZDE PO DVADDESET GODINA MANJE DA ZIVIMO ZAR JE MOGUCE DA ONOG MATORCA VELICKOVICA NIKO NEMOZE DA CUVA MITROVICA CIM SE ZAVRSI SEZONA OTERATI TOMSONA ISTO OVO JE UTAKMICA NASEG TRENERA ZASTO NE BJELICA NEGO TOMSON IMAMO CETRI VISOKA IGRACA I SIMONOVIC CUVA VELICKOVICA I DOBIJA PET FAULOVA TOTALNI AMATERIZAM MI SMO BEZ LAZICA PROSECNA EKIPA KUZMIC DECKO BACANJA STRASNO SAD IMAS VREMENA VEZBAJ

Reply
Ciganin 1974 мај 18, 2017 at 21:22

Kada će ovaj stručnjak otići sa klupe Zvezde ?
I retardirana osoba bi videla da Kuzmić u zadnjoj četvrtini posle 8-9 promašenih bacanja mora na klupu, jer čim primi loptu grobari prave faul nad njim. Čovek kao trener veća prevara od Božovića ! Da li treba da izgubimo i prvenstvo u kosarci da bi ovaj strucnjak otisao ? Koja je ovo po redu neizvesna zavrsnica koju je strucnjak izgubio ? Dokle vise ?

Reply
Hadži Dragan мај 18, 2017 at 21:21

Ovaj jadni,nikad jadniji partizan mi ne možemo da dobijemo,nego već drugi put u sezoni gubimo?Umesto da gnjide gazimo sa preko 20 razlike svaki put,kao što su oni nas dok su bili šampioni,mi kao babe.Ma hajde više Radonjiću,skidaj kompleks partizana!

Reply
krvavi zvezdas-DE мај 18, 2017 at 21:21

bedno..jadno i sramno..kako nas glodari svuda ponizivaju..citam komentar kao nebitno sto nas rasturaju..pa kome moze biti nevazno da li gubimo ili dobijamo groblje..sve je otislo u p.m

Reply
kastiljo мај 18, 2017 at 21:20

http://www.mozzartsport.com/vesti/divni-dani-za-crnobele-zvezda-pala-uz-zvuk-sirene/167806 a bitanga iz mocarta,koja pritom nema onu stvar da se potpise,dozivljava orgazam!!! sto nigde spomenuo nisi sudije bedo bedna?!sto nisi spomenuo da su sudije krenule u urnisanje zvezde kad god se moglo naslutiti da zvezda moze znacajno da se otcepi,npr pri vodjstvu od 13 razlike u prvoj i 12 u trecoj cetvritni?!

Reply
pera мај 18, 2017 at 21:16

Treba li reći skandalozna igra celog tima. Odnos prema igri prema protivniku skandal. Ovaj tim uvek gubi kad se uljuljka i ne igra dobru odbranu. Kako je moguće da tim koji na ovom parketu trenira i igra Evroligu ne može da pogodi 50% slobodna bacanja. Zašto mi protiv zone nemamo akcije sve se svodi na igru jedan na jedan. Ispadoše ovi raspadni pametniji od nas. Ima li jednog igrača tima koji je sumnjao da će neko drugi sem Andrića pucati trojku. Ovo je šamar za klub koji niko sebi nije smeo da dozvoli. Interesantno je da je Vojinović ponovo dočekao svoju sekundu utakmice.

Reply
deja мај 18, 2017 at 21:21

Pa kad je jedan Bekenbauer odmah po zavrsetku utakmice naredio trening (iz busa odmah na stadion) zbog ocajne igre, ne vidim razlog da ne ostanemo da vezbamo bacanja odmah sad!!!

Reply
Verni do groba.Br.Cg. мај 18, 2017 at 21:15

Mi smo sebe dobili sa slobodnim bacanjima ali i sudjenje boze sacuvaj….nevazna utakmica nece nikad titulu osvijiti

Reply
Verni do groba.Br.Cg. мај 18, 2017 at 21:14

Sramno je ovo gadjanje od strane nekih u pioniru…….

Reply

Leave a Comment