Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

ЖКК Црвена звезда се реванширао Врбасу

Наше кошаркашице су у суботу у вечерњем термину „самлеле“ екипу Врбас Меделе са 47:70, иако се очекивао већи отпор домаћих играчица. Звезда се тако реванширала Врбашанкама за пораз које су им плаве нанеле у припремном периоду, и наставила је серију победа у новом шампионату. У нашем тиму су се највише истакле Aна Никшић, са 14, Александра Станаћев, са 13 и Јована Каракашевић са 1о поена и 13 скокова. Добро су играле и Оливера Гапић, која је убацила 9 кошева, и Марија Радовић са 8.

ЖКК Врбас Медела-ЖКК Црвена звезда 47:70(15:22, 10:16, 16:17, 6:15)

Хала: Центар за физичку културу: „Драго Јововић“

Судије: Панић, Виријевић  и Петровић

Гледалаца: 150

ЖКК ВРБАС МЕДЕЛА: Ђуровић, Ћетковић 7, Радоњић, Јововић, Стојковић, Цукић 7, Рајић 2, Петковић, Мијатовић 8, Остојић 17, Митић 6, Попноваков.

ЖКК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Гапић 9, Дијан, Никшић 14(к), Канчевић 6, Радовић 8, Томашевић 8, Станаћев 13, Чучуков, Јовичић 2, Каракашевић 10, Петровић, Симић.

Црвено-беле су од самог почетка наметнуле свој ритам, играле су врло добро у одбрани. Прву осетљивију предност Звезда је добила после убацивања Оље Гапић за 16:9 у нашу корист. До краја сусрета се та предност или повећавала, или одржавала, и наше љубимице су убедљиво славиле на крају. Прва четвртина је завршена са седам поена предности у Звездину корист. Црвено-беле су у другој четвртини достигле и двоцифрену предност, и само је било битно да се настави са добром одбраном, како је и било, па се на полувреме отишло са 38:25. Почетком другог полувремена се десио пад игре, који је могао да кошта наше кошаркашице. Врбас је у овом делу одлично играо, али су Звездашице смогле снаге и успеле су да добију трећу деоницу серијом од 8:1 при крају исте. У четвртој четвртини су се домаће играчице предале, а црвено-беле су рутински завршиле меч.

Изјаву за наш сајт је специјално дала Оља Гапић, крило Црвене звезде:

Победа над једним од конкурента нам је врло важна. Иако су наше противнице играле без две битне играчице, добро смо приступиле игри и већ на почетку створиле врло захвалну предност. До краја меча смо успеле да је одржимо и на крају славимо. Морам поменути и да је играње било врло тешко, јер је публика била на страни домаћина. Ипак смо одолеле притиску и славиле. Надамо се да ћемо успети да се пласирамо на крају сезоне у Регионалну лигу, а на добром смо путу да то и учинимо“, рекла је Гапићева.

Повезане вести

1 comment

neca окт 30, 2011 at 14:57

ja procitao zfk hahah pomisleo sta li ove igrale ? a onda tek ukapirao zkk bravo devojke !!!!

Reply

Leave a Comment