Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаМлађе категоријеНајновијеРукомет

Нови успех Звездине школе рукомета, Звездина деца освојила регион „Центар“

Генерација 2000/01 РК Црвена звезда шампион је региона „Центар“! Црвено-бели су у финалу савладали актуелног шампиона Београда, екипу Раковице.

Нови успех Звездине школе рукомета. Тренер Игор Николић и генерација 2000/01 је након првенства Београда и Србије освојила и првенство региона.

Много пута смо у ранијем периоду писали о успесима Звездине рукометне школе, који су као и успеси Звездине деце у осталим спортовима некако и најслађи. Јер кућа је пуна онолико колико има деце, а Звездина деца су понос наше црвено-беле породице.

Првенство региона „Центар“ које се одржало на „Синђелићу“ протеклог викенда припало је Звездиној деци. На турниру су учествовале прве 4 екипе из Београда (Раковица, Нови Београд, Црвена звезда, Партизан), две екипе са истока (Смедерево, Рудар Костолац) и две са запада (Металопластика, Ваљево).

Резултати и коначан пласман

Металопластика (Шабац) – Црвена звезда 17:24
Рудар (Костолац) – Црвена звезда 19:28

Финале: Црвена звезда – Раковица 30:21

1.ЦРВЕНА ЗВЕЗДА
2.РАКОВИЦА
3.ПАРТИЗАН
4.РУДАР
5.СМЕДЕРЕВО
6.МЕТАЛОПЛАСТИКА

Тренер Игор Николић, и сам Звездино дете, је након новог успеха честитао и својој и осталим екипама које су учествовали на турниру.

„Честитам свим тимовима на одличним играма и фер и коректној борби. Екипи Раковице на одличној финалној утакмици као и Партизану на освојеној бронзи. И наравно мојим лавовима на феноменалном резултату.“

Екипа кадетске генерације Црвене звезде која је освојила титулу шампиона је била ослабљена неиграњем капитена Алексе Туфегџића, најмлађег дебитанта у историји клуба. Осим Туфегџића из ове генерације дебитовали су Хорват и Петрић.

Веома талентована генерација Звездиних дечака броји и пет репрезентативаца у свом узрасту: Иван Хорват, Сава Хајдин, Макса Алекса, Дејан Милинковић и Виктор Томаноски. Ускоро се очекује да им се придруже Алекса Туфегџић и Стефан Петрић.

Шампионску титулу су освојили: Макса, Миловановић, Регода, Хајдин, Радојичић, Петрић, Бабић, Остојић, Перовић, Хорват, Обркнежевић, Милинковић, Томаноски, Крстић, Радомировић, Аџић, Николић. Тренер Игор Николић.

Уједно прве 4 екипе са овог првенства су се квалификовале за првенство Србије, где им се придружују 4 екипе из Војводине (Војводина, Сомбор, Лавови и Спартак). Црвена звезда ће се састати са екипом Спартака 10.јуна у Новом Саду, а уколико избори пласман у полуфинале одмериће снаге са победником меча Партизан – Сомбор.

Након генерације 1997. која је била вицешампион Европе, од којих је неколицина у првом тиму, и из генерације 2000/01 имамо бисере у које се уздамо да ће бити најлепши украси Звездиних успеха у будућности. За први тим су дебитовала тројица момака, ускоро се надамо да ће бити и више њих. А шта може да буде већи мотив од тога да вас у први тим уведе највећи икада рукометне игре, велики Ненад Перуничић.

Интересовање за рукомет није на завидном нивоу у Србији услед стања и збивања у самом спорту. Не налази пут до гледалаца. Али, у халама Београда и Србије имамо децу која играју и рукомет, одбојку, кошарку… и носе Звездин дрес. Нама је задовољство да их представимо и пишемо о њима. То је најмање што можемо. Они су најчистије и најискреније што имамо, и што морамо да чувамо.

Момци, хвала и браво!

Повезане вести

Leave a Comment