Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноКлупска дешавањаФудбал

Звезда има решење за тренера?

Одлазак Миодрага Божовића оставио је чини се неспремним спортски сектор на Маракани иако је Гроф одавно најавио да ће се након ове сезоне повући са места шефа струке.

Као привремено решење постављен је Бошко Ђуровски, који је у претходном мандату оставио веома добар утисак, а рекло би се да у истом стилу протиче и његов други мандат обзиром да је Звезда након пораза од Чукаричког уписала само победе и импозантну гол-разлику од 11-1 уз сасвим солидне партије екипе.

„Новости“ пишу да би Ђуровски могао и наредне сезоне да остане на кормилу, а одлука би наводно пала након финала Купа Србије. Уколико освоји Куп и савлада Партизан Бошку се смеши продужетак уговора и останак у свом клубу.

Уколико, ипак, не успе у тој намери, његове шансе за останак биле би мање. Међутим, треба имати у виду и да због губитка титуле шампиона Звезду очекује далеко ранији старт припрема те је прозивка заказана за 8. јуни. Рекло би се, веома кратак рок да на Маракани пронађу неко друго решење, односно, квалитетнијег тренера од Ђуровског који је за сада заслужио похвале за свој рад.

Финале Купа игра се за само неколико дана, те ће и приче о тренеру у наредној сезони тек тада добити на снази, те више информација можемо очекивати наредне недеље.

Повезане вести

25 comments

Dragan мај 28, 2017 at 08:43

Ma kakav Kek i njemu slični.. Zvezda treba imati za trenera samo svoga čovjeka tj. trenera koji dobro poznaja kako Zvezda diše i funkcionira. Kada je imala takove trenere Zvezda je bila jaka. Boško mora da ostane i dajte mu dulji rok. S tim da treba raditi na privatizaciji kluba, jer u ovakim uslovima teško Zvezda može funkcionirati. Ovoj upravi svaka čast što je do sada napravila. Većina na čelu sa Terzićem treba da ostane.

Reply
Estrella Roja мај 26, 2017 at 19:39

Rešenje poput Keka ili Đukića bi bilo idealno za Zvezdu, samo što je to izvesno kolliko i ulazak Zvezde u Ligu Evrope sledeće sezone. S toga ostanak velikog Zvezdaša i čoveka gospodskih manira treba biti prioritet, neka radi i sledeće sezone, pa i dalje u zavisnosti od rezultata. Boško već sada ima jasniju sliku o nedostacima postojećeg igračkog kadra i verujem da će se njegovo mišljenje u dovođenju igrača itekako uvažavati. Umesto trošenja novca za trenera bolje dovesti nekog normalnog igrača na poziciji štopera i drugim neuralgičnim tačkama, pri tome kvalitet da bude ispred pukog kvantiteta. Ne treba dovoditi vezistu da igra beka, centarfora da igra zadnjeg veznog i krilo da igra štopera. Toga je bilo i previše u prošlosti i zbog toga nas je prosečni igrački kadar grobara nadigrao ove godine jer su delovali koliko-toliko kao tim.

Reply
Verni do groba.Br.Cg. мај 25, 2017 at 14:14

Neka Bosko ostane….a vi mislioci i Nastradamusi ne pametujte….ima ko da misli o tome….

Reply
Mississauga мај 24, 2017 at 20:55

Bosko Djurovski !!!

Reply
Suhoj37 мај 24, 2017 at 16:54

Što se tiče trenera treba ostaviti Đurovskog da radi jer Zvezda sa njim mnogo bolje deluje nego sa Božovićem.U Evropi teško možemo nešto ove sezone da uradimo ali treba Đurovskom dati odrešene ruke za pojačanja i da pokuša stvoriti od Zvezde tim za budućnost.

Reply
Crni Grga iz Mokroga Luga мај 24, 2017 at 16:18

Садашњи руководиоци Звезде води наш клуб у потпуни суноврат. Зашто они окрећу тезе и накарадно одрађују послове? То само они знају. Можеш одједном довести пет најбољих тренера на свету, али не постоји такав тренер који ће од садашњих играча – незналица да направи тим који ће нешто да вреди. Не постоји тренер на свету који од Сикимића или Руиза или Ле Талека или од Анђелковића или од било којег играча /част можда само двојици/ може да направи иоле добар тим који би бар Партизану могао да се супротстави, а о Европи нема ни говора. О томе се може само сањати.

Reply
ja Pa ja мај 24, 2017 at 19:55

Crni Grga a kako bi bilo da ti preuzmes tim i kao veliki strucnjak izvrsis skauting razradis taktiku i pripremis ekipu za pohod na Evropu

Reply
Verni do groba.Br.Cg. мај 24, 2017 at 23:22

U pravu si brate….

Reply
goran krsman мај 24, 2017 at 15:48

Svi dobro znamo u kakvom je stanju tim.Vremena nema uopste,nisam optimista,koga dovesti od igraca a da budu pojacanja kad nemas para?sto se Boska tice svojom odanoscu klubu je zasluzio sansu.Da li bi bio dovoljno dobar nemoze lako da se predvidi jer je mnogo otezavajucih okolnosti.A uprava ? To je tek cirkus, nasa Zvezda je nisko pala

Reply
Timotije мај 24, 2017 at 15:45

Čekam da vidim šta će Dejo da kaže? Bez njega i privatizacije mi nemamo šanse, ma ko bio trener.

Reply
dejo мај 25, 2017 at 22:24

Timotije Privatizacija je moguca al treba da se poklope kocke i da smogne drzava Srbija snage da pomogne jer naprimjer Piksi je otjeran ,Jugovica nece da udje u Crvenu Zvezdu jer nece da ulazi zbog toga sto vodje huligani upravljaju Crvenom Zvezdom da skratim treba da se pohapse vodje huligani to treba policija Srbije da sprovede ili ce da placa Crvena Zvezda kao sto placa a zbog njih je tu gdje je na niske grane Crvena Zvezda ,Djurovski treba da ostane al ne nikako sadasnja uprava Crvene Zvezde ni Dzajic da se pohapse vodje huligani na sjevernoj tribini da bi se vratili pravi navijaci na stadion Crvene Zvezde onda posle svega ovoga da se sprovede Privatizacija i da se vrate bivsi igraci u Crvenoj Zvezdi treba da ostane Djurovski trener Crvene Zvezde ,Kovilovo treba da bude u Zvezdinom vlasnistvu i da u blizini bude novi stadion Crvene Zvezde sa sponzorima i jakom skauting mrezom koju treba da cine svi Zvezdini bivsi igraci ,samo je veliko pitanje da li je ovo moguce sprovesti u Crvenoj Zvezdi jer nije u interesu izgleda vlasti u Srbiji a bolje bi bilo da im je ovo u interesu jer bi bolje da se ulozi u zdravstvo Srbije ,poboljsa se ekonomija u Srbiji itd

Reply
Crni Grga iz Mokroga Luga мај 24, 2017 at 15:40

Једино ко може довести правог човека за тренера је tzv. спортски директор Блажо Раосављевић. Он се у све разуме, а највише у довођење skupih бизарних страниаца, фудбалских незналица.

Reply
Hadži Dragan мај 24, 2017 at 14:06

Kontinuitet trenera i igrača,kao i pojačanja iz sopstvenog omladinskog pogona su od KK napravili respektabilnog Evroligaša.Terza samo prepiši recept.

Reply
miki 13 мај 24, 2017 at 11:51

Procitah negde da jurimo stopera iz Slonovace a kapiten Bska ide u inostranstvo. Pa ni Maras nije los. Sve u svemu Lukovic ce opet da kiksira i pravi gluposti.

Reply
kastiljo мај 24, 2017 at 15:59

Iskreno ja mislim da je Maras izvikan menadzerski igrac,mozemo mi takav profil i u omladinskoj skoli da nadjemo.
Kad se podvuce crta svaki prelazni rok idemo u istu pricu iznova,kao hocemo najbolje igrace iz lige a na kraju dovedemo neke anonimuse koji ne mogu da se prodaju u inostranstvo,od stranaca nam dolaze igraci sumnjivog kako kvaliteta tako i karaktera,jedini svetli primeri stranaca sa dobrim karakterom u skorijoj proslosti su Donald i Ibanjez,sve ostalo je vrlo kvarljivo….Bilo mi je sumnjivo sto Kanga i Ruiz dolaze,Kanga kao “glavni“ igrac Rostova,Ruiz koji je doveden da bude zamena Konopljanki u Dnjepru,ali sada vidim zasto su u Zvezdi,menadzerski igraci za koje su ozbiljni klubovi svesni da nemaju karakter da igraju na visokom nivou…Nije za dzabe Kanga sutnut iz Rostova i izbacen iz prvih 11 reprezentacije Gabona,niko nije lud da drzi u timu nepredvidivog igraca koji svaki cas moze crveni da dobije ili da skine dres i dobije parni karton te da ne moze igrati u sledecoj,potencijalno bitnoj, utakmici…. Za Ruiza vidimo da je sklon hedonizmu,i da itekako uziva u masnoj plati koju prima.
Za Le Taleka se npr vidi da je covek stvarno profesionalac,to je ta neka zapadnoevropska crta koju on ima,ali je igrac za drugu francusku ligu.
Tako da je neki moj skromni zakljucak da je bolje dovesti igraca koji ima karakter,koji ce raditi u svrhu tima,a da npr nema neki spektakularni kvalitet,nego dovesti naizgled kvalitetnog igraca koji ce da solira i krsi disciplinu.

Reply
Verni do groba.Br.Cg. мај 24, 2017 at 23:25

A dje ti je zaboravio si Vieiru….kao nije valjao…jeli

Reply
pera мај 25, 2017 at 06:50

Za Maraša si u pravu neka ide kod groblja ionako navija za njih. Gledao sam ga ove sezone u više utakmica i ništa spektakularno nisam video od postavljanja u odbrani, skoka, proigravanja igrača. Ništa jedino je markantno da je igrač za prodaju na kome bi klub mogao da zaradi – mislim na Rad. Takvi obično idu u Partizan jer se ovi tale. Ništa naročito a što se halfova tiče Srbija valjda jedino to proizvodi za prodaju na tržištu pa gospodo skautirajte i dovedite bar tri mlada igrača i ne zanosite se strancima. Što se priprema tiče one mogu početi već u ponedeljak kada mislim da je krajnji rok i da se dovede trener i potenciram napravi stručan i ambiciozan tim ljudi u domenu treninga i trenera po svim strukturama kluba. Vidim da se većina slaže da treba uložiti napor da se dovede trener koji ima mabiciju i odlučnost da je sprovede. Moramo da najbolje radimo da bi bili najbolji.

Reply
kastiljo мај 24, 2017 at 11:37

Samo Vidic i to na 5 godina ugovor!!!

Reply
Dark мај 25, 2017 at 11:50

Ja mislim da bi Vidicu dok god se jos skoluje za licencu mozda trebalo ponuditi mesto pomocnika uz nekog trenera. Recimo sad uz Boska. Da ne sagori ipak je drugacije biti igrac a drugacije trener. I vec sad razmisljati o njemu kao dugorocnom resenju.

Reply
Nikola мај 24, 2017 at 09:23

Blago mi se zgadila zvezda nakon one izjave „cesttamo fss i sudijama na tituli“. Previse smo jadni u poslednje vreme. Terzic glumi nekog frajera a nije smeo da pokaze vrata bozovicu jos zimus, nego smo cekali 3 kola pred kraj da izgubimo titulu. U danasnjem fudbalu se vrte abnormalne cifre i kad pogledas malo bolje ovaj nas dug od 30 mil je prava sica, prodas 10 igraca po 3 mil (a znamo da srbija ima takav kvalitet) i cao. Jedini problem u srbiji je mentalitet i to se nece skoro promeniti. Ko zna kakve se sve mucke rade preko zvezde. Uzas

Reply
dusan мај 24, 2017 at 22:05

ili pet igraca po 6 miliona? ili mozda najbolje jednog za 30? pa mi sve da prodamo zajedno sa terzicem i stadionom ne bi skupili nista. ovo je blizu da se ugasi

Reply
MarkoSi мај 24, 2017 at 09:15

Što se tiče Crvene Zvezde, mislim da bi trebalo da prestanemo koristiti izraz „pojačanja“ za fudbalere koji dolaze, već da umesto toga kažemo npr: novajlije, pridošlice, novi fudbaleri (igrači) i sl. pošto smo naučili da je većina tih igrača daleko lošijeg kvaliteta od postojećeg kadra i to je tako iz godine u godinu. Drugo, zašto nipodaštavati Boška Đurovskog i reći da nema vremena za dovođenje „boljeg“ trenera od njega. Zašto je on loš? I zašto mislite da bi neki drugi bio bolji?Pa Božović se pokazao kao kompletni pacer i od njega je možda lošiji samo Ratko Dostanić. Po mom mišljenju Zvezda iz godine u godinu juri sopostveni rep i sa time bi trebalo prestati.Potreban nam je trener stvaralac koji ne košta mnogo, koji zna posao i koji je spreman da ostane u klubu 4-5 godina. Meni se lično dopada kako radi Lalatović, ali je njegova mana preterana impulsivnost (koja ga je uostalom i koštala ozbiljnije fudbalske karijere). Kad god je radio u Zvezdi, ozbiljan trag je ostavljao Pižon pa je možda on interesantno rešenje, tu je naravno i Boško Đurovski, Bratislav Živković, ali bi trebalo razmisliti i o Jovanu Stankoviću koji sa omladincima radi odličan posao.

Reply
pera мај 24, 2017 at 10:44

Pisao sam već ako ne dovedemo najboljeg sa ovih prostora ali sa klauzulom u ugovoru na obavezne 4 god. a ja mislim da je to Miroslav Djukić a složiće se svi koji prate fudbal a nisu inatljivi što je čovek radio kod grobara imaćemo najpametnijeg i najperspektivnijeg trenera na ovim prostorima. Ako ne može on dobro si pobrojao Pižona jer sam ja uvek za trenera bivšeg vrhunskog igrača koji zna da nauči fudbalera a uz to je dušom u klubu ali je jedan veliki uslov za ova dva stručnjaka a to je da ih mešetari ostave na miru da rade svoj posao. Neće niko da nosi bubanj a da ga drugi lupaju. Dakle mora se odlučiti cela Zvezdaška javnost želimo li ponovo da dominiramo a put je trnovit sa mnogo rada i stvaranja što su ovi poslednjih godina izbegavali jer je Rajo gurao svašta u itm kako bi pravio profit. Postavimo li atmosveru oko tima da je Zvezda najbitnija i uvedemo rad kao osnov imaćemo je ponovo onakvu kakvu je svi volimo.

Reply
Daki мај 24, 2017 at 15:21

U vecini stvari se slazem izuzev dela sa Bozovicem. Dizali smo ga u nebo prosle sozene kada nam je vratio titulu a sad u blato pa je ide to tako.

Reply
Dark мај 24, 2017 at 19:33

Ajde leba ti idi vidi Pizonov skor samo u derbijima i gol razliku a pogledaj i imena igraca koji su recimo igrali 90-tih. Kao igrac svaka mu cast, ali kao TRENER nikada nista. Bratislav Zivkovic 2 samostalna posla svaki je trajao manje od pola godine. Nemojte molim vas vise pominjati Djukica jer:
1. Nemoze- znate da to nece proci na skupstini jer je bio trener preko puta.
Ja bih voleo ali i sami znate stav navijaca.
2.Nece- jer sta je doziveo ovde od fss-a nema sanse da se vrati ovde.
3. Ne zeli-izjavio je nikada vise u Srbiju
4.Neinteresuje ga- ima vise para u Emiratima, interesuje se Olimpijakos.
Hocete Evropska takmicenja sa nasim buzdovanima od trenera( cast Djurovskom trenutno od domacih najbolje resenje, vidi se da je radio sa Piksijem u Japanu). Hocete napredak mladih igraca sa nasim neznalicama. Mislite li da bez Evrope Zvezda ikad moze da se izvuce iz krize, ili je bitno samo da nas glodari nestignu po titulama-koje nose „strasan“ profit?
Pitanje za sve vas koji propagirate Pizona, Kosanovica, Zivu, Raku-Bidzu i Bulidzu: Koji trener Zvezde je zadnji napravio kakav takav iskorak u Evropi, da nismo vec u avgustu ispali i dominirao u Srbiji, a pritom promovisao vise od pet igraca?
Kad prelistate google i wikipediju videcete da nije nosilac djorine diplome i ne preziva se na vic! Pametnom dosta.
Toliko od mene.
PS: Vi bre ko da negledate LS i LE nikada i kakav se fudbal tamo igra, pa ocekujete da ce mo mi sa bunkericom da se kvalifikujemo.

Reply

Leave a Comment