Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

Тријумфи Давидовског и Тошића на старту шампионата

Протеклог викенда одржане су прве две трке шампионата Србије у аутомобилизму на стази Берановац поред Краљева. Црвено-бели су наступали са 5 такмичара и великим амбицијама, али се нису сви задовољни вратили са тркачког викенда.

У класи 1, Југо 55 (мали Н) за Црвену звезду је возио млади такмичар Никола Лазаревић који тек треба да се доказује и на првој трци у суботу је заузео 9, а у недељу на другој трци 11. место.

У класи 2, Југо 55, популарни Хибрид, имали смо два такмичара, Виктора Давидовског и Часлава Тошића који ће се по свему судећи борити за наслов првака државе јер су доминирали у односу на остале такмичаре. Давидовски је уз пол позицију победио на првој трци, док је Часлав био други, да би у недељу на другој трци Часлав подигао пехар за прво место, а Давидовски за друго.

У класи 3, Пежо 106, наступио је наш такмичар Мирко Деретић, који иако је по његовим речима дошао на овај тркачки викенд „топ спреман“, имао је доста проблема са мотором, није имао потребну снагу па је заузео тек четврто место. У недељу није наступио на другој трци јер није хтео да ризикује још већи квар на мотору.

У класи 9, СП, наступио је за воланом Хонде Тошић Александар и после квалификација, када је узео пол позицију, све је изгледало да ће се борити за прво место. Тако је и било, али „само“ до последњег круга, када је са колегом из класе имао контакт на кочењу, па су обојица завршили поред стазе са великим оштећењима на аутомобилу. Одмах се приступило наручивању делова који нису серијски и за сада немамо тачну информацију када ће ауто бити спреман да поново изађе на стазу. За сада су мале шансе да наступи на предстојећој трци, која ће бити одржана на стази Мишелук у Новом Саду 3. и 4. јуна 2017. године.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment