Moja Crvena Zvezda
ВажноКуп СрбијеНајновијеФудбал

Ристић – А ја желим (још) само једно…

Вечити ривали у Купу Србије до сада су се састали 35 пута. Чак 20 победа припало је црвено-белима, уз четири нерешена меча.

Изабраници Бошка Ђуровског даће све од себе да 21. победом освоје Куп Србије.

— У суботу наравно идемо на победу, сваки трофеј је за нас изузетно важан. Не могу да обећам победу, али могу да дам реч да ћемо дати све од себе да тријумфујемо и освојимо Куп. Ситуација за нас није лака, али тако је то када си у Звезди. Једне недеље си на врху, већ следеће можеш бити на дну, али сви играчи овде су довољно јаки да могу да се носе са тиме и да се издигну из ситуације. Имали смо довољно времена да се спремимо за дерби и сад је све на нама — истакао је Ристић.

Фантастичан гол који је Ристић постигао против Младости је само један од показатеља да Звездин везиста игра у све бољој форми.

— Шансе, голови и општи утисак који оставља моја игра су ме сигурно подигли и дали ми самопоуздање да без страха уђем у вечити дерби. Мислим да је моја добра игра плод промене позиције. Последњи пут сам у везном реду играо пре нешто више од две године када нам је Ненад Лалатовић био тренер и рекао бих да ми прија да се вратим. Овог пута ћу свакако имати другачију улогу него у претходном дербију, видећемо на ком месту на терену ћу се наћи. Увек без проблема играм на месту на коме шеф тражи и где мисли да могу највише да помогнем екипи. На којој год позицији да се нађем у суботу даћу све од себе као и сваки пут да остваримо победу.

Сто педесет пети окршај између Звезде и Партизана биће четврти вечити дерби у овој сезони.

— Овај дерби биће другачији јер је у питању директна борба за трофеј. Један у сезони је припао њима, а надам се да ће у суботу други завршити у нашим рукама. Нико не размишља о томе шта је било на претходним дербијима, сваки је прича за себе. Ми смо максимално фокусирани, све што се десило оставили смо иза себе, размишљамо само о ономе што нас чека. Екипе се одлично познају, нема неких тајни или изненађења.

Гостујући терен у већитом дербију је посебна инспирација младом Ристићу.

— Волим да играм пред пуним трибинама, утакмице са великим улогом где се осећа тензија, под притиском, то ме инспирише. Зато сам и рекао да су ми сусрети на стадиону Партизана омиљени. Ипак, сматрам да је можда блага предност на њиховој страни због домаћег терена, то је њихова кућа. Са друге стране, као неку нашу предност истакао бих то што имамо новог тренера јер то са собом повлачи промене у игри и другачију тактику од оне коју смо имали у претходним сусретима са Партизаном.  

Ристић сматра да је дошло време да оствари оно што сања од првог дана када је почео да тренира фудбал.

— Свако има снове када дође у Црвену звезду, посебно када део клуба постане као дете. То су углавном исте ствари, свако жели да дебитује за први тим, да игра, да понесе капитенску траку, да победи у вечитом дербију и, наравно, да постигне погодак на утакмици са Партизаном. Ја сам већину тога остварио, остало ми је још да дам гол у дербију и надам се да ћу свој сан ове суботе да остварим — поручио је Ристић.

Повезане вести

Leave a Comment