Moja Crvena Zvezda
ВажноКуп СрбијеНајновијеФудбал

Ђуровски и Луковић пред финале Купа

Уочи финала Купа Србије у коме се састају Црвена звезда и Партизан у просторијама Фудбалског савеза Србије одржана је конференција за медије. На њој су говорили тренери обе екипе, Бошко Ђуровски и Марко Николић, као и капитен Црвене звезде Александар Луковић и заменик капитена црно-белих Мирослав Вулићевић.

Шеф стручног штаба црвено-белих Бошко Ђуровски истакао је да његова екипа има и снаге и мотивације да дође до још једног трофеја у богатој клупској историји.

— Очекујем заиста добру утакмицу и прави спектакл. Сви актери суботњег дербија морају да буду на нивоу који доликује величини сусрета Црвене звезде и Партизана. Ја сам у каријери, као играч и као тренер, имао прилике да играм финала и знам какав је осећај бити део овако важног меча. Очекујем да моја екипа, после изгубљене титуле, пронађе снагу и мотивацију да победи у дербију и донесе радост нашим навијачима. Очекујем поштену утакмицу, а под тим мислим на поштену борбу на терену па нека победи бољи — рекао је Ђуровски.

Капитен Црвене звезде Александар Луковић истакао је да ће његова екипа дати све од себе да дође до 25. трофеја Купа у историји клуба.

— После 16 година у финалу Купа састају се Црвена звезда и Партизан. Партизан можда улази у суботњи меч са благом психолошком предношћу у односу на нас с обзиром на то да су освојили титулу. Остаје још једна утакмица на крају сезоне и баш она директно одлучује о освајачу трофеја. Ми ћемо дати све од себе да он заврши у нашим рукама — рекао је Луковић.

Бошку Ђуровском ће ово бити први вечити дерби у новом мандату на тренерској клупи Црвене звезде.

— Гледао сам све дербије који су одиграни у току сезоне и сигурно да Партизан има своју препознатљиву игру од када је на њихову клупу дошао тренер Марко Николић. Добро су организовани, али пробаћемо да извучемо поуке из претходна три сусрета. Нисам дуго на челу Црвене звезде, али сам за кратко време успео, надам се, да поправим нешто. Очекујем да моји играчи испоштују оно што од њих тражим па видећемо после утакмице шта ће нам то донети. У фудбалу је све могуће па тако не искључујем ни опцију да о освајачу Купа одлуче пенали. Нисам посебно тражио од екипе да их увежбава, али играчи сами остану после тренинга и шутирају тако да ту немамо проблема — рекао је Ђуровски.

Звездин штопер Александар Луковић упоредио је играње дербија у шампионату и у Купу.

— Дефинитивно постоји разлика, у Купу та једна утакмица одлучује, док у првенству то није случај, игра се још много мечева. Ипак, сви знамо да је вечити дерби најважнија утакмица у сезони и најлепша за играње. Сада је улог трофеј и стварно није фраза када кажем да ко буде концентрисанији, ко буде боље ушао у утакмицу и мање грешио има много веће шансе да дође до победе. Тренери су ту да припреме своје идеје, ми играчи их испоштујемо и спороведемо у дело и ко на паметнији и бољи начин то уради славиће на крају — рекао је Луковић.

Жребом је одлучено да се финале Купа игра на стадиону ЈНА.

— То нам заиста не представља додатан притисак. Сви ми актери вечитог дербија смо добро упознати са тим шта нас очекује на терену. Лично сам више желео да играмо на нашем стадиону „Рајко Митић“ зато што може да дође много више публике, али нисам забринут што играмо на стадиону Партизана. Очекујем свакако лепу атмосферу, а притисак је за све нас исти тако да он не игра улогу — рекао је Ђуровски, а надовезао се капитен

— До пре десетак дана утакмица је требало да се игра у Новом Саду тако да уопште нисам размишљао о терену од самог старта. Дефинитивно је најбитније да на терену испоштујемо оно што смо договорили у свлачионици, а где се игра је потпуно у другом плану. Жао ми је што ће због капацитета стадиона бити мање људи, али на то не можемо да утичемо, ми смо фокусирани на терен и на то да одиграмо што бољу утакмицу — рекао је Луковић.

Вечити дерби се игра на стадиону ЈНА у суботу, 27. маја, са почетком од 18 часова.

Повезане вести

7 comments

Dejan мај 26, 2017 at 17:58

Ih…Tutoric fali…ma, ne pitaj…u ovoj konkurenciji i Sekularac moze da se izbori za mesto u prvih jedanaest…

Reply
oknarb мај 26, 2017 at 00:41

хоће да доведу бајковића.још су свјеже бордо ране,уз остабнк луковића и анђелковића ,препоручујем да вратимо славољуба ђорђевића а треба полако уигравати туторића

Reply
dejo мај 25, 2017 at 21:13

Treneru Crvene Zvezde Djurovski ka boga te molim nemoj Lukovica ubacit u startnu postavu protiv Partizana u finalnoj utakmici kupa Srbije iznenadi Partizan pa uigraj stoperski tandem Racic i Frimpong iako Racic ne igra stopera bolji bi bio nego Lukovic i Lukovic pa i Andjelkovica ,treba da idu penziju Lukovic i Adjelkovic

Reply
TheClansman мај 25, 2017 at 20:35

Jedino možemo da dobijemo kup ukoliko su dačić i ružić zadovoljni samo sa titulom. Ništa više ne zavisi od nas, jer treba da budemo srećni što naš veliki navijač i njegov brat vrlo uspešno vode ovu teritoriju nazvanu srbija pa time i njen sport. Nije uopšte bitno što smo kolaterala za budućeg ministra i premijera.

Reply
Ivan мај 25, 2017 at 22:12

Ne igraju dačić i ružić kao ni vučić i brat mu nego je terzić doveo gomilu bezveznjaka koji sa fudbalom blage veze nemaju nemoj mo i mi ko franjevci da tražimo teorije zavere ejjj u 3 derbija su nas osramotili i to im nije bilo dovoljno nego nas je istukla i grupa građana na tržnom centru gde smo se pozdravili sa titulom dakle krivi su terzić+ grof iz mojkovac.

Reply
Србин са Космета мај 25, 2017 at 17:15

Аман,Бошко,ако Луковић буде играо награбусаћемо,преспор је,они се надају да ће играти,и да ће га лагано претрчавати и стварати шансе.Опамети се,дај бар куп да узмемо да ублажимо разочараност

Reply
Dark мај 25, 2017 at 23:37

Problem je da mi nemamo drugog stopera u ekipi. Staviti odmah u derbi nekog klinca je veliki rizik. I ovi trenutno na terenu su rizik. Moze jedino Le Talek a i on nije stoper. Jedino da igramo 3-5-2.

Reply

Leave a Comment