Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Победа против Вршца за 11/1!

Кошаркаши Црвене звезде мтс забележили су и једанаесту победу у Моцарт Суперлиги Србије. Овога пута у дворани „Александар Николић“ пред око 500 гледалаца, савладана је екипа Вршца, резултатом 80-55 (19-4, 22-14, 18-16, 21-21).

На почетку утамице, тренер Радоњић одлучио се за петорку – Јовић, Добрић, Лазић, Митровић и Кузмић. Након готово два минута игре без постигнутог коша на обе стране терена, прве поене на утакмици забележио је Добрић у контри након сјајног додавања Јовића преко целог терена. Заиграли су момци у црвено – белим дресовима много сигурније у нападу и до краја прве четвртине су диктирали темпо игре. Препознатиљивом одбраном гостима из Вршца пулени тренера Радоњића дозволили само 4 постигнута поена у првих 10 минута, резултат 19-4.

Заиграли су гости мало боље у нападу у другој четвртини, међутим, на сваки поен стизао је одговор на другој страни, након 4 ипо одиграна минута резултат је био 26-13 у корист браниоца трофеја. Након слободних бацања Бранка Лазића Звезда је дошла до великих +20 на 4 минута до краја првог полувремена, 33-13. Поенима у контри Милка Бјелице након сјајног додавања капитена Митровића отишло се на велики одмор резултатом 41-18 у корист Црвене звезде мтс.

Најефикаснији у редовима црвено – белих били су Кузмић са 9 и Митровић са 8 постигнутих поена.

Мало оштрија игра у првих пет минута другог полувремена резултирала је и нешто споријем ритму, али је екипа тренера Радоњића све време повећавала предност, 57-27. И поред серије гостију у других пет минута треће четвртине, предност домаће екипе није била угрожена ни у једном тренутку, 59-34 уочи последњих 10 минута.

У последњој четвртини прилику да „искористе минуте“ добили су и Петар Ракићевић и Бориша Симанић. Управо су њих двојица организовали можда и најатрактивнији напад на утакмици, када је у контри Ракићевић преко главе бацио алеј уп пас за закуцавање Симанића, 71-42 на 5 минута до краја утакмице. До краја утакмице предност Звезде је расла и поред великог залагања и нешто оштрије игре гостију у одбрани, па је резултат на крају био 80-55 за браниоца трофеја.

КК Црвена звезда мтс: Томпсон 5, Дангубић 3, Митровић 11 (4ас), Лазић 2, Симанић 9, Добрић 10, Ракићевић, Џенкинс 7, Гудурић 10, Јовић 4 (6ск), Кузмић 9 (6ск), Бјелица 9.

Огњен Кузмић:
Утакмица је била важна као и све до сада, До краја морамо играти на највишем нивоу и тако морамо до полуфинала и финала.

Дејан Радоњић:
Остала су нам још 2 кола и сматрам да је јако битно да урадимо све како би спремни дочекали почетак плеј офа. То није једноставно након 77 утакмица, и наравно свестан сам проблематике са повредама, али без обзира на све, са довољно инспирације да у ових неколико дана сви дамо пуни допринос, да будемо много бољи него што смо сада у плеј офу. Кроз овај меч могу да кажем да има момената који указују на то – рекао тренер Црвене звезде мтс.

Црвено-бели у среду поново као домаћини, играју утакмицу 13.кола против екипе Борца у дворани „Александар Николић“ од 18.30.

Повезане вести

2 comments

Hadži Dragan мај 29, 2017 at 08:28

Čestitke seniorima na pobedi,a takođe i kadetima na osvojenom final fouru u Dimitrovgradu.Sledećeg vikenda je final four omladinaca kod nas,pa bih zamolio za više informacija,kako bi što više ljudi moglo to i uživo da isprati.

Reply
Gogi мај 28, 2017 at 17:54

Ajmo moci do finala i onda zgazite crnu sektu i nek se vrate u zagreb beli grad…

Reply

Leave a Comment