Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Ђуровски и Луковић уз „Фудбал за пријатељство“

Млади спортски амбасадори Србије из пројекта „Фудбал за пријатељство“ су се дружили са Бошком Ђуровским и Александром Луковићем на Стадиону „Рајко Митић“

Млади амбасадори пројекта „Фудбал за пријатељство“ — фудбалери Црвене звезде Лука Пољак и Стефан Максимовић, као и млади новинар Стефан Радујко, посетили су тренера ФК Црвена звезда Бошка Ђуровског и капитена Александра Луковића, у жељи да им представе програм и циљеве овогодишњег централног Форума пројекта. Ова манифестација ће се одржати од 26. јуна до 3. јула у Санкт Петербургу, и окупиће децу из чак 64 земље са 5 континената. На њој ће Лука Пољак наступити као члан Зелене међународне екипе која ће се такмичити на турниру „Фудбал за прјатељство“, Стефан Максимовић ће бити у улози „младог тренера“ Црвене екипе, а Стефан Радујко ће извештавати са турнира и Форума као „млади новинар“и члан Међународног дечијег медијског центра!

Пројекат настоји да зближи децу различитих националности, полова, као и физичких могућности. Главни циљ пројекта је развој дечијег фудбала, промоција толеранције и поштовања за различите културе и обичаје међу децом из земаља широм планете. Ове године, пројекат окупља рекордних 64 земаља света, уз важну напомену да су Србија и Црвена звезда учесници пројекта од његовог установљења 2013. године.

У жељи да деци пренесе неколико практичних савета, базираних на духу победе и посвећености, водећи стручњак ФК Црвена звезда Бошко Ђуровски им је рекао:

— За почетак је важно да направите добру селекцију, добар избор играча које ће одликовати дух колектива. Наравно, прави критеријуми се стичу из искуства, али и уз добре препоруке и разговор са старијим колегама и стручњацима па то треба искористити на паметан начин. Истовремено, морате да развијате једнакост у екипи, и никако да дозволите да било ко од њих изрази егоизам и самоистицање. Све праве резултате у фудбалу доноси колектив — препоручио је Бошко Ђуровски младом тренеру Стефану Максимовићу.

Александар Луковић је четири године наступао за Зенит из Санкт Петербурга, домаћина ФИФА Купа конфедерација, чијем ће финалу присуствовати сви учесници међународног дечијег Форума „Фудбал за пријатељство“ у јулу. Поред лепих прича о „Северној Венецији“ и анегдота из својих наступа у Првој лиги Русије, популарни „Луне“ је имао и неколико важних такмичарских савета за Луку:

— Мораш да помажеш саиграчима, да их поштујеш али да поштујеш и противника. Такође, сваког великох играча одликује и прави однос према фер-плеју што значи да би увек требао да будеш коректан према противнику и судијама, и тиме прикажеш своје лепо васпитање и на терену, као и ван њега. Брзо ћеш одрасти, брзо ћеш заиграти сениорски фудбал и зато је важно, сад док си још играч у настајању, да прихватиш и примениш ове праве вредности у свом схватању фудбала. После ће ти и те како бити јасно зашто је то добро, што ће ти олакшати пут ка даљој успешној каријери.

После пријатног дружења и размене корисних савета, Ђуровски и Луковић су малишанима пожелели срећан пут, сав успех, пуно нових и драгоцених пријатељстава и искустава са дружења са децом из целог света и да достојанствено представљају Србију и Црвену звезду на овој јединственој светској манифестацији.

Повезане вести

2 comments

dejo мај 30, 2017 at 15:47

Da je srece ustupio bi Lukovic mjesto mladjem igracu u Crvenoj Zvezdi naprimjer povratak Bisevca ima tu jos igraca al ovo je jedan igrac kojeg sam se sjetio za stopera Crvene Zvezde

Reply
CIGANIN74 мај 30, 2017 at 12:59

vreme je da Lune bude sa Boskom zajedno i na terenu,na susretima veterana

Reply

Leave a Comment