Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Црвено–бели поново убедљиви

Кошаркаши Црвене звезде мтс забележили су и дванаесту победу у Моцарт Суперлиги Србије. Поново је побеђена екипа Борца из Чачка, овај пут у дворани Александар Николић, пред око 700 гледалаца, резултат је био 111-56 (34-10, 24-12, 27-23, 26-11).

Тренер Дејан Радоњић ни на овој утакмици није могао да рачуна на Симоновића и Волтера, а утакмицу је започела петорка Јовић, Добрић, Лазић, Митровић и Кузмић. Одлично су почели браниоци трофеја и серијом 7-0 натерали тренера гостију да већ након непуна два минута игре затражи тајм аут. И на овој утакмици су црвено–бели врло брзо наметнули свој стил игре, препознатљиву јаку одбрану и разноврсност у нападу, што је резултирало високом предношћу након првих 10 минута, 34-10.

Током друге четвртине дешавања на терену се нису променила, напротив, предност је расла из минута у минут, а изузетно залагање у одбрани и одлична и атрактивна решења у нападу уз добар шут споља, донели су и до тада највећу предност након 6 минута игре, 51-18. До краја првог полувремена није било већих промена на терену, па је резултат био високих +36, 58-22.

Најефикаснији у редовима црвено–белих био је Бранко Лазић са 15 постигнутих поена уз само један промашај из игре (2/2 за 2, 3/4 за 3), а пратио га је Џенкинс са 9 поена.

Трећа четвртина није донела ништа ново, одбрана на какву је Звезда навикла публику ове сезоне, напад који функционише готово беспрекорно и предност која константно расте. Резлутат пред последњи период био је 85-45 у корист екипе тренера Радоњића.

Колико је Звезда била надмоћна, довољно говори податак да је на након нешто више од 5 минута игре у последњој четвртини дошла до стотог поена, 100-49. Сви играчи који су били у протоколу су улазили у игру, а само Петар Ракићевић није успео да се упише у стрелце. О фантастичној тимској игри довољно говоре 34 асистенције, а најефикаснији су били Лазић и Добрић са по 19 постигнутих поена.

Тренер Дејан Радоњић:
Мислим да смо неке ствари урадили боље него што је то било раније. Може да се прича о неким додатним елементима, за нас је било битно да осим победе направимо помак, због чињенице да нас врло брзо очекује плеј оф. Надам се да ћемо да наставимо у добром амбијенту да радимо и да ћемо спремни дочекати почетак плеј офа.

Екипа Црвене звезде мтс у последњем колу регуларног дела Моцарт Суперлиге Србије гостује Динамику на Дорћолу у суботу 3. јуна, а о сатници одигравања утакмице јавност ће бити благовремено обавештена.

КК Црвена звезда мтс: Томпсон 6, Дангубић 9, Митровић 2 (7ас, 4ук, 5ск), Лазић 19, Симанић 11, Добрић 19, Ракићевић, Џенкинс 14, Гудурић 6 (7ас), Јовић 7 (7ас), Кузмић 13, Бјелица 5.

Повезане вести

Leave a Comment