Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаМлађе категоријеНајновијеОдбојкаОдбојкаРепрезентација

Седам Звездиних јуниорки на ширем списку за СП

Седам јуниорки Женског одбојкашког клуба Црвена звезда налази се на ширем списку за XIX Светско првенство и Балканско првенство.

Селектор женске јуниорске одбојкашке репрезентације Маријана Боричић објавила је шири списак за XIX Светско првенство у Мексику и Балканско првенство. На списку од 20 имена налази се 7 девојака из Црвене звезде.

Техничари Ана Јакшић и Мила Ђорђевић, коректор Вања Букилић, блокер Тамара Радмиловић, примачи Милица Тасић и Анастасија Секулић, и либеро Миа Зеремски покушаће да изборе своје месту на коначном списку.

Црвена звезда је шампион у конкуренцији јуниорки, а девојке на које рачуна селектор Боричић су и чланице првог тима. Број репрезентативки је још један показатељ успеха и рада Звездине школе одбојке. Подсетимо, у склопу припрема са А репрезентацијом, олимпијским вицешампионом, која је без иједног изгубљеног сета на квалификационом турниру прва обезбедила пласман на СП налазила се Бојана Миленковић.

XIX СП 2017. у конкуренцији јуниорки (до 20 годинa, 1998. и млађе) одиграће се од 7-16. јула у Боки дел Рио и Кордоби, у Мексику. На Првенству ће играти 16 репрезентација, а пласман су до сада, поред Мексика и Србије, изборили Италија, Доминиканска Република, Бразил, Кина, Јапан, Пољска и Русија.

Женска јуниорска репрезентација Србије играће четврти пут узастопно, односно седми пут у историји на Светским првенствима.

Јуниорке Србије ће на Балканском првенству у Сарајеву (27. јун – 1. јул) играти у Б групи са Турском, Румунијом и Албанијом.

Срећно, девојке!

Повезане вести

Leave a Comment