Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездине легендеНајновијеФудбал

Шекуларац добио статуу у родном месту

У четвртак, првог јуна 2017. године, приређена је лепа светковина у Штипу, родном месту Драгослава Шекуларца.

Другој Звездиној звезди Драгославу Шекуларцу приређен је опроштај од фудбала у родном месту. Том приликом откривено је спомен обележње посвећено легенди Црвене звезде, након чега је одиграна и фудбалска утакмица.

Међу многобројним гостима нашло се још Звездиних легенди: Милош Шестић, Здравко Боровница, Станислав Караси, Бошко Ђуровски, Куле Аћимовић, Дарко Панчев, Митко Стојковски, Трифун Михајловић и још многи други. Организатор манифестације је Жарко Калуђеровић, Србин из Боке, и некадашњи голман Црвене звезде,

Драгослав Шекуларац и даље важи за једног од најбољих дриблера у историји југословенског фудбала и Црвене звезде. Дебитовао је 1955. године, а за једанаест година у клубу одиграо је 375 утакмица и постигао 119 голова.

Текст на сајту СД

Повезане вести

3 comments

Dark јун 1, 2017 at 18:40

Posto imamo 5 Zvezdinih zvezda bilo bi lepo da ove 4 dobiju svoju tribinu jer je ime stadiona pripalo Rajku.
Recimo Sekularcu severna jer se zbog njega dolazilo na tribine, Piksiju istok zbog njegovih veza sa Japanom, Dzaji Zapad jer je bio najbolji fudbaler nase zemlje ikada i Pizonu jug jer ih je razvaljivao kao igrac.

Reply
Vladimir Vorih јун 1, 2017 at 17:53

Pitanje koje se samo namece je sta se desava sa spomenikom Rajku Miticu koji je trebao biti postavljen ispred Marakane. Cika Rajko je to svakako zasluzio.

Reply
dejo јун 1, 2017 at 15:51

Sjajan potez gradonacelnika grada Stipa i cestitam na spomeniku svima koji zive u gradu Stipu na pravljenju statue Sekija u njegovom gradu a i Crvena Zvezda bi trebala da napravi nesto za Sekija naprimjer da se zove jedna tribina po njemu

Reply

Leave a Comment