Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноКлупска дешавањаНајновијеТрансфериФудбал

Представљени Мркела и Милојевић

У понедељак, 5. јуна 2017. године, на стадиону „Рајко Митић“ представљени су нови људи који ће руководити спортским сектором клуба. У питању су Митар Мркела који ће обављати функцију спортског директора, и Владан Милојевић који ће бити шеф стручног штаба.

Мркелу и Милојевића представио је генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић.

— Јавност много тога већ зна о људима које данас представљамо. Ради се о осведоченим звездашима који су оставили дубок траг овде на почетку каријера којим се данас баве. Мркела је играчка легенда клуба. Одиграо је преко 300 утакмица за Црвену звезду, постигао је 100 голова, а још важније од тога, ради се о човеку који је радио у Црвеној звезди као директор Омладинске школе. Након тога, радио је као спортски директор у ОФК Београду. Круна његове каријере је свакако седам година рада у Фудбалском савезу Србије. Тамо је обављао функцију директора свих млађих селекција, и постигао је невероватне резултате који су га и препоручили да дође на ову функцију. Мркела је био део кеипе која је 2013. освојила европско злато у Литванији и светско злато на Новом Зеланду 2015. године — рекао је Терзић, а потом је говорио и о новом Звездином тренеру:

— Владан Милојевић је проходао у Црвеној звезди. Играо је за млађе селекције и први тим. Почео је као тренер у млађим селекцијама и са јуниорима је освојио лигу. Створио је читав низ младих играча који имају велику улогу у европским клубовима. Тренирао је три године Чукарички и освојио је Куп Србије победом над Партизаном у финалу. После је радио у Грчкој и својим радом се препоручио да буде најозбиљнији кандидат за клупу Црвене звезде. Јуче је Управни одбор и донео такву одлуку. Оријентација Црвене звезде у наредном периоду биће форсирање наше деце и у великој мери је то допринело да Мркела буде постављен на позицију спортског директора, а Милојевић на позицију шефа стручног штаба.

Митар Мркела се, потом, представио јавности.

— Хвала вам што сте дошли у оволиком броју, очекујем да ћемо имати добру сарадњу. Ово је мој трећи долазак у Црвену звезду. Седам година сам у њој провео као фудбалер, а три и по године као директор Омладинске школе, тако да сам свестан менталитета Црвене звезде, као и обавеза и циљева. Одлично ми је познато шта су и ограничавајући фактори. Ово није време за велике приче и обећања, ово је време за велики рад. Нисам никада волео да обећавам велике ствари. Долазим у Црвену звезду из ФСС где сам провео пуних 7 година и остварио велике резултате. Из савеза одлазим уздигнутог чела. Ни са ким нисам у лошим односима, напротив. Хтео бих да се захвалим Томиславу Караџићу, Небојши Лаковићу, Сави Милошевићу, Небојши Ивковићу, као и Славиши Кокези и Горану Буњевчевићу са којима сам одлично сарађивао — рекао је нови Звездин спортски директор.

Владан Милојевић се након успешне епизоде у Грчкој, поново вратио у свој клуб.

— Први моји кораци су били у Омладинској школи Црвене звезде. После тога и као тренер прве кораке сам направио у Црвеној звезди. Јако сам поносан, без обзира на то шта сам све направио, на ту титулу са јуниорима, јер доста играча из те генерације данас представљају носиоце наше репрезентације и играју у европским клубовима. За сваког играча је сан да игра у Црвеној звезди, а за тренера је сан да ради у Црвеној звезди. Све се издогађало јако брзо, још у среду сам имао утакмицу, и без неког одмора сам ушао у преговоре. Нисам могао да одбијем позив. Кад вас Звезда позове, желите да оставите неки траг. Нећете од мене чути велика обећања, а Звезда мора увек да има велике циљеве. Сасвим сам свестан ситуације, да нисам свестан не бих ни дошао. Верујем у рад, у дисциплину, а остављам другима да причају о мени. Лепо је причати када се дође, а ја бих волео, оног тренутка када не будем више у Црвеној звезди, да се тада прича о мени. Много волим да тренирам, да радим, фудбал је мој живот, и даћу све од себе да пробамо да испунимо циљеве који су зацртани пред нас, иако сам свестан да је као тренер једино што немам — време.

Митар Мркела je говорио и у будућим спортским плановима клуба.

— Сезона је била таква каква је била, ни прва ни последња без трофеја. Овде смо сада да учинимо да неке ствари буду боље. Што се мене и Владе тиче, имамо неке краткорочне зацртане циљеве. Извршили смо анализу постојећег играчког кадра, разговарали о појачањима, и то ће бити наш приоритетни задатак у првих месец-два док траје прелазни рок. Касније ћемо се определити који су то наши дугорочни циљеви. У нашим околностима форсирање младих играча је неминовност, и то ће нам бити један од приоритета. Црвена звезда има доста талентованих играча који представљају будућност. Долази нам врло талентовано 99 годиште, и верујем да ће кроз рад који форсира Милојевић додатно напредовати и моћи да конкуришу за место у првом тиму. Велики проблем Црвене звезде је тај што су млади играчи брзо одлазили и завршавали у страним клубовима. Ти играчи годишта 95, 96, би сад требало да буду носиоци игре Црвене звезде. Нажалост, нису. Учинићемо све да ове садашње младе играче изведемо на прави пут, да остану што дуже у Звезди и да оставе неки траг у клубу.

И нови Звездин тренер је истакао да је пружање шансе младима његов циљ.

— Мислим да деци треба дати шансу. Звезда је велики систем где све треба укомпоновати. Треба наћи и добар тајминг, јер није све у томе да им дамо минуте. Пуно младих играча рано оде у иностранство и после се као полупроуизводи врате у српски фудбал. Тежимо фудбалској Европи, али из искуства које ја имам, најважнији је стручан рад са децом. Форсираћемо их, али са друге стране, и они треба да заслуже своје минуте, а не да играју само зато што су талентовани. Од тренера сам који никада није делио играче на старе и младе. Имао сам играче који су код мене проживљавали другу младост са 39 година, а имао сам и играче од 18 година. Годиште ме само по себи не интересује, само ме занима да сваком од њих обезбедим да на тренингу покаже и докаже свој таленат, а сваком играчу ћу дати шансу да ме убеди да је он тај који треба да носи дрес. Са странцима ће се разговарати, довођење странаца је тешко јер имамо пуно препрека, али имамо времена и анализираћемо шта је то најбоље за Црвену звезду.

Владан Милојевић ће прозивку првог тима извршити у петак у 11 часова.

Повезане вести

19 comments

josif јун 6, 2017 at 06:27

Jasno je da Djurovskom nije ponudjen ugovor jer je trazio ozbiljna pojacanja i slobodu u radu.Posto mu to nisu dozvolili doveli Milojevica koji ce biti Terzicev poslusnik,gurace se neki mladi igraci po svaku cenu dase neko nametne i Terza uzme procenat.O pojacanjima nema ni govora,podatak da se vraca Vujadin Savic govori sve,vracamo se u period posle odlaska Slavise Stojanovica i dovodjenje Lalata sto automatski znaci nista od borbe za titulu.Ali da nepametujem,vrlo brzo cese videti ovo sto pricam.Pozz.MKd

Reply
pera јун 6, 2017 at 06:38

O čemu ti to pričaš prijatelju. Djurovski nije trener koji ima karakter da je tako ne bi ono šanse što je dobio proćerdao držeći se sigurice. Dalje gde je on to ozbiljno radio i postigao rezultate osim sezone u kojoj je imao sreću da mu Bajević pripremi sve i opet sreće da se provuče sa tom ekipom. Ja se dobro sećam da nije imao nikakvu igru na terenu. Milojević je najperspektivniji trener koji je ponikao u Zvezdi i odlično je rešenje. Ta priča da je Djurovski “tražio“ ne znam kakava pojačanja pa oni odbili je toliko smešna i proizvoljna da služi samo kao opravdanje zašto nije postavljen za trenera tima. Ne dirajte čoveka on ima svoje mesto u istoriji kluba i svaka mu čast što se isprsio posle Božovića ali ovo je trenutak kad je klub morao da krene ozbiljnijim putem i većina nas misli da je krenuo tuda gde je najpametnije. Reorganizacija tima, konačno rastanak sa menadžerskim igračima koji su pred penzijom i sa ovim strancima koji su odnosom prema klubu zaslužili rastanak. Ko će ako neće Zvezda dati šanse klincima iz svojih redova da počne da igra ozbiljan fudbal. Mnogo nas je podržalo i Terzića i ideju da se da šansa mladim igračima jer je to jedini spas za naš klub. Zvezda je samo u prošloj sezoni pokupila sve vredno sa ovih prostora i logičan je korak bio da se dovede trener koji je radio sa većinom tih klinaca i da se da podrška da oni preuzmu odgovornost i postanu sadašnjost kluba. Vujadin Savić je odlično rešenje na poziciji halfa ako je uopšte u igri. Ja bih uložio napor da se dovede Planić jer mislim da ima sve što je potrebno timu. Maraš nije nikakvo rešenje jer se ne izdvaja kvalitetom.

Reply
josif јун 6, 2017 at 08:11

Ok!Obrazlozio si lepo svoje misljenje.Postujem svacije,verujem da i ti kao i ja zelis da bude sve najbolje ali ja ostajem pri stavu daje dovodjenjem Vladana ova sezona unapred prezaljena.Cujemo se ovde kroz par meseci kada stoka bude na +10.Pozz.MKd

Reply
Jovan јан 26, 2018 at 01:06

Sta sad imas da kazes?

Reply
Suki јун 6, 2017 at 00:29

Prvo da kazem da je trebalo bosku ponuditi neko mesto u klubu.pravi je zvezdin vojnik.drugo,zelim novom treneru sve najbolje.

Reply
Ristić Vladan јун 5, 2017 at 23:53

Kao što je izjavio legenda Živadinović…njima trebaju mladi treneri da mogu da manipulišu njima i da oni sastavljaju tim..Zašto ne pozovu Bajevića? Ne dozvoljava čovek da mu niko sastavlja tim i gura svoje kombinacija igrače…prvo terza da ode i sa sobom da povede sve menadžere koji uništavaju klub a i takozvane vođe bi trebalo da napuste tribinu pa da mi pravi navijači koji živimo za Zvezdu navijamo kako treba… a ne da me neko tera da prozivam čedu toleta i ostalu bagru u trenutku kad se utakmica lomi….samo pola severa nema onu stvar da otera takve vođe nego pričaju kako su oni naša braća….prvo čišćenje bagre pa onda sve ostalo! pozdrav

Reply
Suhoj37 јун 5, 2017 at 23:46

Ljudi priča se po medijima, da je prvo pojačanje Crvene Zvezde za sledeću sezonu Vujadin Savić. Da li neko može reći koliko je to tačno, i koliko je to dobro za Zvezdu, s obzirom da on ima 26 godina?Pozdrav za sve Zvezdaše i da napomenem da ove sezone od Evrope verovatno nema ništa jer kakvi nas protivnici čekaju, plasiranje u Ligu Evrope će biti ravno podvigu iz 91. godine. Šteta što nismo ostavili Đurovskog da radi, ali šta je tu je. Milojeviću želim sve najbolje, jer je on takođe odličan trener za naše uslove. Treba mu dati odrešene ruke kao Grofu, jer gori od njega ne može biti. Srećno Miloje i da sledeće sezone slavimo duplu krunu.

Reply
pera јун 5, 2017 at 22:52

Neki ovde rekoše dobri ljudi a ja kažem da su za Zvezdu dobar izbor samo ambiciozni i tvrdoglavi ljudi. Mislim da je Terzić konačno odabrao prave ljude. Eliminiše li kako neki rekoše tatine sinove i menadžerske igrače koji moraju da igraju Miloje će napraviti strašan tim. Sad treba dovesti Stojkovića, Planića, Vukanovića, Ožegovića i Radonjića. Otarasiti se penzionera i krenuti sa pravim treninzima. Dobro bi bilo zadržati Ristića i Plavšića jer slutim da je naredna sezona njihova. O ciljevima su sami akteri rekli i u potpunosti podržavam izrečeno ako se slepo pridržavaju ciljeva. Svo Zvezdaštvo mora da stane iza ovakvog opredeljenja kluba i struke.

Reply
Estrella Roja јун 5, 2017 at 23:13

Sa pomenutim igračima samo je nebo granica, odnosno drugo-treće mesto u jadnoj ligi. Šta je to Milojević, ili kako se već preziva, bolji od Đurovskog. To članovi Uprave treba da odgovore navijačima Zvezde, a bojim se da odgovor i sami znamo – marionete trebaju amaterskom društvu Terzić, Toza i Blaža (naša verzija Crosby, Stills, Nash & Younga), samo što naši sviraju ….U! Treba dići ruke od ovog propalog kluba jer živimo Dan mrmota već 25 godina, ali i pored toga se mnogi lože na nekakav novi početak. Nema novog početka osim dodirivanje dna u kontinuitetu.

Reply
bata јун 5, 2017 at 21:32

I Mrkela i Milojevic su dobar izbor ali i glodari su doveli DJukica ,bice gusto ali samo hrabro i bez respekta prema bilo kome .

Reply
Mississauga јун 5, 2017 at 21:14

Pre svega , rekao bih da smo „dobili“ dva gospodina.
Mislim da su pravi izbor.
SRECNO NAM BILO !

Reply
Vuja NBG јун 5, 2017 at 18:42

Čestitke mom Aranđelovčaninu Miloju i šampionsku titulu da osvojiš.Sve najbolje i Miti želim,mada mu posle Blaže neće teško biti da bude bolji.

Reply
CIGANIN74 јун 5, 2017 at 17:58

Puna podrska,vremena je malo jer prva zvanicna utakmica je 29.6.
Trenera smo dobili,zadovoljan sam izborom jer sam misljenja da boljeg od Milojevica nismo mogli da priustimo i da je u ovom trenutku on bio nesto najvise sto smo na poziciji trenera mogli da dobijemo
Mrkelu ne bih komentarisao jer sam ubedjen da se nece pitati nista,nesto slicno kao Blazo ali u odnosu na njega evidentan napredak jer cemo bar imati treznog sportskog direktora na konferencijama za stampu

Milojeviceve prve reci i recenice su bile rad i samo rad sto nam je u ovom trenutku najpotrebnije jer to pod Grofom nismo imali,imali smo improvizaciju,rad u teoriji a sad cemo ga najzad imati i u praksi

Klub sad treba Milojevicu obezbediti pod hitno stopera,pravu 10-ku,zadrzati Boacija i uz njega jos jednog ofanzivca,osloboditi ga Lukovica,Sikimica,Milijasa,Kange,LeTaleka,Ruiza i pridodati 5,6 iz omladinskog pogona pa da se u zdravoj,pravoj atmosferi krene sa RADOM!

Prve ocene pre kraja avgusta,septembra ne treba davati jer ce biti jako tesko iz pepela koje je bivsi trener ostavio za sobom u roku od par nedelja ocekivati nesto epohalno,neki pomak ce biti sigurno posle mesec dana ali pravo stanje ekipe tek u septembru je realno ocekivati.

Reply
milos rankovic јун 5, 2017 at 17:53

SVE NAJBOJE TI ZELIM COVEK LEPO KAZE ZA NASU DECU NEK SE DOKAZU I IGRACE TAKO I TREBA A NE TATINI SINOVI VERUJEM OVOM COVEKU ALI SA NASOM DECOM PROTIV GROBARA TESKO AL VREME CE POKAZATI

Reply
ReD јун 5, 2017 at 16:54

terzicu MARS IZ ZVEZDE

Reply
Ivan јун 5, 2017 at 16:39

Jos da Terza ode u paketu sa svim beskorisnim pretplacenim crncima, pardon strancima, i milina..

Reply
Vuja NBG јун 5, 2017 at 18:44

Brate za crnce si u pravu, ali mislim da Terza treba da ostane, jer sa grobarskom bagrom se jedino on može boriti (isti kao oni), kad već nikako da odemo u privatne ruke.

Reply
goran krsman јун 5, 2017 at 16:09

Dobrodosli u svoj klub i srecno momci.Zelim vam da radite u interesu kluba i budete autonomni u donosenju odluka koje se ticu struke.Smatram da im treba dati podrsku .Za ocene ima vremena.Napravite tim koji ce imati muda,da napadne ,srca da se odbrani,za huk sa tribina nebrinite

Reply
pera јун 6, 2017 at 19:03

Bravo za komentar tako komnetarišu pravi navijači Zvezde. Klub mora da ima podršku svih nas. Batalite ponekog grobara koji bi ovde da mrsi. Oni i nisu svesni svog problema.

Reply

Leave a Comment