Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

Трифуновић вицешампион Балкана

Још један одличан резултат џудисте Црвене звезде на међународној спортској сцени. Млади Марко Трифуновић (до 73 кг) учешће на Првенству Балкана за кадете у Текирдагу, у националном кимону завршио је са вицешампионским звањем.

Задовољан сам резултатом мада сам могао да узмем и злато. Не могу а да не будем искрен и да кажем да су ме оштетил у финалу. Ипак сада је најважније да се окренем предстојећим такмичењима – рекао је за сајт ЏК Црвена звезда Марко Трифуновић.

Марко је очекивано одлично почео учешће на Првенству Балкана за кадете у Текирдагу. После одличног старта и победе у првом колу, други меч са џудистом Румуније решио је на вазари.

Уз бацање Румуна сам натерао и на три казне. У полуфиналу ме је сачекао одличан борац из Турске. Домаћи терен и џудиста који је освајао медаље на Европским куповима чине меч заиста неизвесним, али ја се нисам дао. Желео сам да направим добар резултат и то сам учинио и у овом дуелу.

Велико финале на жалост није завршено онако како је желео Марко Трифуновић и сви навијачи Црвене звезде.

На жалост и то се дешава. Ипак иако сам одлично радио и овај меч судије никако нису желеле да досуде казну џудисти из Румуније и тако сам уместо злата кући донео сребро. Ипак нисам незадовољан, као старији пионир такође сам био сребрни на Првенству Балкана, а сада још једна медаља у конкуренцији кадета. Идемо даље, ово је тек почетак – закључио је Марко Трифуновић.

Уз Марка Трифуновића на корак од медаље био је наш Јован Вулин у категорији до 81 килограма. Повреда коју је добио током првог меча, онемогућила је Звездиног младог џудисту и кадетског репрезентативца Србије да се и на овом такмичењу окити медаљом.

Буквално сам све мечеве радио само са једном ногом. Овако кроз шалу кажем шта би било да сам радио са две. Сада је најважније да се опоравим и наставим са тренинзима – рекао је Јован Вулин.

Јован Вулин је у Текирдагу победио џудисту Бугарске у првом мечу, затим и Румуна у другом. У полуфиналу репрезентативац Србије био је бољи од домаћег џудисте. Ипак повреда је била јача, чиме је Јован Вулин у Текирдагу остварио пласман на пето место.

Емилија Лабовић на Првенству Балкана у Текирдагу остварила је пласман на седмо место.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment